ροή ειδήσεων

Mε την διάλυση και του αθλητισμού έχουν αποφασίσει να διαγράψουν την Ελλάδα από το χάρτη

Μπορεί να απομένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι την ημερομηνία της τελετής έναρξης (27 Ιουλίου 2012) των Ολυμπιακών αγώνων στην πόλη του Λονδίνου και όλα σχεδόν τα κράτη της γης...
ετοιμάζονται για την όσο καλύτερη αθλητική τους παρουσία, όμως στην πατρίδα μας και την ελληνική πραγματικότητα, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας, έτσι και στον ΣΕΓΑΣ (την αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδίας της χώρας μας), άρχισαν τα «όργανα».

Την Πέμπτη που (5/4) ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Βασίλης Σεβαστής, έδωσε συνέντευξη τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας, ενημέρωσε τους αθλητικούς συντάκτες για καίρια θέματα της ομοσπονδίας και γενικότερα του ελληνικού στίβου.

Μίλησε για μια σειρά προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του αθλητισμού και του στίβου γενικότερα.

Αναφέρθηκε στην απόφαση της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, να αναστείλει τις αγωνιστικές δραστηριότητες στο εσωτερικό της χώρας, αφού οι επικεφαλής της ΓΓΑ, προέβησαν σε περικοπή (με απλά λόγια κόπηκαν) 4 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ομοσπονδίας.

Όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε ο κ. Σεβαστής: «Εκτιμήσαμε πως κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί η πορεία μας σε επίπεδο αγώνων. Το 2010 δεν δόθηκε έκτακτο κονδύλι. Κάναμε αναγκαστικές περικοπές προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με τα χρήματα που είχαμε.Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, για αναστολή των αγώνων, δε πάρθηκε για να πιέσουμε ή να εκβιάσουμε, είναι το αδιέξοδο που δε μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τους αγώνας. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο. Στις πληρωμές των αθλητών δεν έχουμε κενό και αυτό χάρη στα χρήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας».

Μπορεί λοιπόν να πλησιάζει η ημερομηνία τέλεσης των ΟΑ, στην χώρα μας, λόγω έλλειψης χρημάτων, αρχίζει η αναστολή της αγωνιστικής δράσης των ελληνικών ομάδων και των αγώνων.

Τι και το 2004, υπερήφανα φιλοξενήσαμε τους ΟΑ, σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν χρήματα να στηρίξουν, το αυτονόητο για τους αθλητές του στίβου, τους αγώνες. Εκεί δηλαδή που βγαίνει ο κόπος και η προσπάθεια του αθλητή, εκεί που αποκτά την εμπειρία για να αντιπροσωπεύσει την χώρα μας, έρχεται σήμερα η οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας μας και καταργεί τους αγώνες.

Οι αθλητές που χρόνια τώρα, σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία, οι αθλητές του στίβου, τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους (όσο και αυτές επισκιάζονται με τα διάφορα σκάνδαλα χρήσης απαγορευμένων ουσιών), τα παιδιά λοιπόν αυτά, δεν έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους, να προσπαθήσουν για το καλύτερο, αφού η πολιτεία φρόντισε να αναστείλει τους αγώνες.

Τι και να οι ξένες χώρες, τιμούν τους Έλληνες αθλητές, οι δικοί μας κυβερνώντες, αδιαφορούν, όπως κάνουν και τους υπόλοιπους έλληνες, δυστυχώς.

Την ίδια χρονική στιγμή όμως οι Άγγλοι, τιμώντας τον Έλληνα πρώην πρωταθλητή Πύρρο Δήμα, δίνοντας το όνομά του σε σταθμό του Μετρό στην πόλη του Λονδίνου, ένας Έλληνας ιδιώτης, Θόδωρος Κοκκινίδης, τιμώντας την πρώην ελληνίδα πρωταθλήτρια Βούλα Πατουλίδου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 20 χρόνων από την μεγάλη εκείνη στιγμή (6 Αυγούστου 1992) του χρυσού μεταλλίου, αποτυπώνει σε κέρινο ομοίωμα την μορφή της, την ίδια αυτή στιγμή η ελληνική πολιτεία, γυρίζει την πλάτη της, στην αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδία.

Την αρχή της αναστολής αγωνιστικής δράσης, έκανε η ΕΑΣ Λέσβου, την ίδια μέρα της συνέντευξης τύπου του ΣΕΓΑΣ (5/4), ανακοινώνοντας την αναστολή των προγραμματισμένων Διασυλλογικών πρωταθλημάτων στίβου σε Λέσβο και Λήμνο.

Την συνέχεια στον χορό των αναστολών πήρε η ΕΑΣ Βοιωτίας-Ευβοίας, αναβάλλοντας τους αγώνες τριάθλου Παμπαίδων-Παγκορασίδων. Και έπεται συνέχεια..

Στην συνέντευξη ο κ. Σεβαστής, αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να υπάρξει πρόβλημα αντιπροσώπευσης μας στους ΟΑ του Λονδίνου, αφού σημείωσε ότι είχε συνάντηση με τον κ. Παύλο Γερουλάνο (Υπουργό πολιτισμού), συμπληρώνοντας «Εάν δεν υπάρξει λύση θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ακόμη και με μη συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες, ωστόσο το τελευταίο πράγμα που θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε είναι να διακόψουμε την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Εκτός πια αν τα πράγματα εξελιχθούν τόσο άσχημα».

Επεσήμανε δηλαδή ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα παρουσίας μας στο Λονδίνο, τόνισε όμως παράλληλα ότι υπάρχει κίνδυνος διακοπής της προετοιμασίας των αθλητών, γεγονός που θα προσπαθήσει η ομοσπονδία να αποφύγει.

Ο κ. Σεβαστής, αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να χαθεί το προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά (στο Ελληνικό), λόγω της προσπάθειας να δοθεί η συνολική έκταση του πρώην αεροδρομίου και των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες.

Ανέλυσε την θέση του ΣΕΓΑΣ στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την ενδεχόμενη πώληση των εκτάσεων του ελληνικού σε ξένο επενδυτή. «Ο κ. Μπιτσαξής θα έπρεπε να μας είχε καλέσει , όλους όσοι εμπλεκόμαστε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ώστε να βρεθεί μια λύση ανάλογα και με τις ανάγκες κάθε ομοσπονδίας. Όχι να λέει σε "πηγαδάκια" πως ο Άγιος Κοσμάς κλείνει και οι εγκαταστάσεις θα μεταφερθούν στο Μαρκόπουλο. Ο Άγιος Κοσμάς δεν πρέπει να χαθεί, όπως χάθηκε το στάδιο ¨Καραϊσκάκης¨, όπου μας εξαπάτησαν. Ας μπει ρήτρα στον ξένο επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει το κόστος της αντικατάστασης των εγκαταστάσεων. Επίσης η πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με τον εξοπλισμό των σταδίων. Σε λίγο δε θα έχουμε αθλητές, διότι δεν θα υπάρχουν όργανα. Όπως διαπιστώνεται δεν είναι μόνο το οικονομικό, αλλά όλο το τοπίο που μας δημιουργεί το αδιέξοδο. Είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε δραστικές αποφάσεις».

Εσείς κ. Σεβαστή μπορεί να πάρετε δραστικές αποφάσεις, όσον αφορά την τύχη του ελληνικού κλασικού αθλητισμού, οι κυβερνώντες από ότι δείχνουν οι καταστάσεις έχουν πάρει ήδη τις δικές τους.

Έχουν αποφασίσει να διαγράψουν από τον παγκόσμιο χάρτη την χώρα μας, ως ελεύθερο κράτος, ως κράτος που έδωσε τα φώτα στην οικουμένη, όχι μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων.

Έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν την χωρά μας σε αποικιοκρατική τοποθεσία των ευρωπαίων νταβατζήδων!!!

aegeantimes.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *