ροή ειδήσεων

20 προτάσεις εξόδου από την κρίση

Σε συζήτηση μου με υποψήφιο βουλευτή Μνημονιακου συνασπισμού (προσφάτως) μου απάντησε ότι ωραία τα γράφω αλλα δεν βλέπει προτασεις... Πέραν της προφανούς απάντησης μου ότι πληρώνω χιλιάδες ευρω σε φόρους όλα αυτά τα χρόνια για να έχω κυβέρνηση να δίνει λύσεις, έχω να του απαντήσω ότι έχω προτασεις, οι οποίες δεν είναι μήτε αριστερές μήτε δεξιές .Είναι σκληρές αλλα είναι για όλους : και όταν λέω όλους εννοω μισθωτούς, συνταξιούχους, καναλαρχες, εργολάβους, πολιτικούς, τράπεζες, εφοπλιστές, ευρωπαίους. Γιατι στην κρίση είμαστε όλοι μαζί και θα κάνουμε κουπί όλοι μαζί. Οι προτασεις παρουσιάζονται πιο κάτω συνοπτικά. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές παρουσιάσεις.

Καταρχήν να συμφωνήσουμε ποια είναι τα βασικά μας προβλήματα:

1. Ανεργία
2. Ύφεση
3. Ρευστότητα κράτους και αγοράς

Πρόταση 1η: Κατώτερος μισθός 600 ευρω καθαρά αλλα και ανώτερος μισθός 6.000 ευρω. Ποσά άνω των 6000 ευρω φορολογούνται στο 100 %. Διάρκεια μέτρου : 5 χρόνια με κεφαλαιοποίηση στο τέλος 5 ετησιων αύξησεων στο ύψος του πληθωρισμού εφόσον στο τέλος της 5ετιας ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πάνω απο 2% .Τα ενδιάμεσα ποσά αναπροσαρμοζονται αντίστοιχα. Καθιέρωση σχεσης 1/10 του κατώτατου με τον μέγιστο μισθό. Ο μέγιστος δηλαδή δεν μπορεί να είναι πάνω από 10 φορές μεγαλύτερος από τον ελάχιστο. Τυχόν αναπροσαρμογή του ενός παρασέρνει και τον άλλο.

Πρόταση 2η: Μέγιστο κέρδος ένα επιχειρηματία – μετοχο ετησίως 72000 ευρω. Επιπλέον κέρδη δεν μοιράζονται και δημιουργούν αφορολογητο αποθεματικό εργασίας, που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε 2 χρόνια για μισθοδοσία ή επιμόρφωση προσωπικού

Πρόταση 3η: φορολογία 10 % για τα πρωτα 5 χρονια λειτουργιας κάθε νέας επιχείρησης που απασχολεί πάνω απο 100 εργαζόμενους. Προϋποθεσεις: α. πλήρης φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα β. προκαταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στην αρχή του έτους γ. Απασχόληση τουλαχιστον κατά το 20% ανέργων στις ηλικιες 20-35, 55-65, δ. Απασχόληση κατα 90% Ελλήνων πολιτών.

Πρόταση 4η : Βουλευτική αποζημίωση 3000 ευρω. Καμία άλλη αμοιβή. Στέγαση όλων των πολιτικών γραφείων των βουλευτών σε ένα δημόσιο κτήριο με μία γραμματέα ανά δυο βουλευτές. Όσοι βουλευτές θέλουν συμβούλους θα χρησιμοποιούν ειδική επιστημονική γραμματεία της Βουλής. Τέρμα οι σύμβουλοι και οι παρατρεχάμενοι.Τέρμα τα αυτοκίνητα, τα κινητά, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός γραφείου και κάθε άλλη αντίστοιχη παροχή. Για τους βουλευτές επαρχίας και ΜΟΝΟ δωρέαν ονομαστικά εισιτήρια τραίνων, εκπτώσεις στα αεροπορικά και επίδομα ενοικίου 300€ το μήνα (δεν χρειάζονται μεγαλύτερο σπίτι). Μονη παροχή ένα λαπτοπ και ένας εκτυπωτης τα οποία θα ανήκουν στην Βουλη.

Προταση 5η: Πάγωμα όλων των επιχορηγήσεων σε ΜΚΟ και καθε ειδους καλλιτεχνικα, αθλητικά, πολιτιστικά σωματεία για δύο χρόνια. Δεν μπορεί να κόβονται συντάξεις και κάποιοι να οργανώνουν πανηγύρια με κρατικό χρήμα. Εξαιρουνται οργανώσεις που ασχολουνται με την προστασία των παιδιών και των αγώνα κατά των Ναρκωτικών.

Πρόταση 6η: Άμεση είσπραξη κάθε χρέους προς το Δημόσιο από τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. Είναι τραγικό να μπαίνουν φυλακή επιχειρηματίες για 10.000€ και να ασκουν ελεύθερα δραστηριότητα οι ΠΑΕ. Αν η εισπραξη δεν είναι δυνατή προφυλάκιση του προέδρου, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ και υποβιβασμός της στη Δ Εθνική. Τολμάτε κύριε εσεις που μου είπατε ότι δεν εχω προτάσεις να εφαρμόσετε κάτι τέτοιο σε ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗ; Εχετε τα κότσια ή μόνο συντάξεις μπορείτε να κόβετε;

Πρόταση 7η: Αμεση αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Προυπόθεσεις : Δείκτης Χρέους προς ίδια κεφάλαια κάτω από 80%, ενήμερα χρέη προς τις τράπεζες, φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική ενημερότητα και παράβολο άδειας 500.000 ευρώ. Ανανέωση κάθε 2 χρόνια. Τολμάτε;

Πρόταση 8η: Αμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ (τολμάτε;)

Πρόταση 9η: Κάλεσμα σε όλους τους Ελληνες Εφοπλιστές να βοηθήσουν. Αλλαγή του νόμου του 1979 με βάση τον οποίο ακόμα φορολογούνται. Θα πληρώνουν 5% φόρο επί των κερδών αλλά μόνο αν και εφόσον τουλάχιστον το 60% του προσωπικού τους είναι Έλληνες και όλα τους τα πλοία ναυπηγουνται και επισκευάζονται στην Ελλάδα. Αλλιώς ο φόρος θα είναι 10%

Και όχι μόνο αυτο, επειδη η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο και δεν μπορεί να επιβάλλει αυστηρά μέτρα μόνο σε μισθωτους και συνταξιούχους, και επειδή οι Έλληνες Εφοπλιστές αποδεδειγμένα μπορουν να βοηθήσουν, σε όσους αντιδράσουν αλλάζοντας σημαία στα πλοία τους θα επιβάλλονται αντί-μετρα όπως πχ η μη δυνατότητα οποιασδήποτε άλλης οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα για 2 χρόνια

Πρόταση 10η: Δημιουργία εταιρείας για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας. Τα αρχικά κεφάλαια θα επενδυθούν από ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες. Η πρόταση περιλαμβάνει την συμμετοχή 10% του δημοσίου στα κέρδη και το κεφάλαιο, την πώληση του 70% της ποσότητας στην Ελλάδα σε τιμές 20% χαμηλότερες από τις διεθνείς και την πώληση της υπόλοιπης ποσότητας στην εξωτερική αγορά. Η δραστηριότητα της εταιρείας θα είναι πλήρως αφορολογήτη πάλι με την προϋπόθεση χρησιμοποίησης Ελλήνων υπαλλήλων.

Πρόταση 11η: όλες οι ταμειακές μηχανές και τα pc εκδοσης τιμολογίων online με το ΚΕΠΥΟ.

Πρόταση 12η: Υποχρεωτική μείωση των δόσεων όλων των δανείων στο 30% του εισοδήματος του 2012 για 5 χρόνια. Από το υπόλοιπο ποσό που μένει το 50% διαγράφεται και το υπόλοιπο 50% μεταφέρεται για είσπραξη στο τέλος του δανείου. Μετά την 5ετία αναπροσαρμογή της δόσης με βάση το εισόδημα.

Πρόταση 13η: Επειδή το μόνο πλεονέκτημα που θα είχε η δραχμή θα ταν η ανταγωνιστικές εξαγωγές ζητάμε από την Ευρώπη για 5 χρόνια να επιβάλλουμε δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα συγκεκριμένων παραγωγικών κλάδων. Οι επιχειρήσεις των συγκεκριμένων κλάδων εφόσον εξάγουν άνω του 50% της παραγωγής τους, θα είναι πλήρως αφορολόγητες για τα κέρδη τους για 5 χρόνια και θα επιβαρύνονται μόνο με 5% ΦΠΑ με τον όρο της απασχόλησης Ελλήνων Εργαζομένων

Πρόταση 14η: Κανένας λαθρομετανάστης δεν μπαίνει στη χώρα. Μονόμερής αθέτηση του Δουβλίνο ΙΙ. Η ποινή για στρατιωτικά και αστυνομικά στελέχη υπεύθυνα για την φύλαξη των συνόρων θα είναι η απόλυση. Η ποινή για διακίνηση λαθρομεταναστών είναι 10 χρόνια κάθειρξη. Ζητάμε από την ΕΕ να αποδείξει έμπρακτα ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά και να αναλάβει το 50% των δαπανών των μονάδων που υπηρετουν στα σύνορα.

Πρόταση 15η: Απαγορεύονται στην Ελλάδα και κατόπιν αιτήματος προς την ΕΕ και για 5 χρόνια τουλάχιστον τα τραπεζικα εμβάσματα από και προς χώρες φορολογικούς παραδείσους. Εναλλακτικά αν δεν επιτευχθει απαγορευση επιτρέπονται με παρακράτηση φόρου 30% την στιγμή της συναλλαγής.

Προταση 16η: Οταν μια επιχείρηση κλείνει, για 5 χρόνια ο επιχειρηματίας ελεγχεται ώστε να εξακριβωθεί ότι δεν έχει μεταφέρει την επιχείρηση του σε γειτονική χώρα.

Προταση 17η: Ενιαίος φόρος 0,5% στα ακίνητα ετησίως. Με τα επιτόκια των τραπεζών για μια ικανού υψους προθεσμιακή κατάθεση να φθάνουν στο 5%, είναι λογική μια φορολόγηση της θεωρητικής απόδοσης σε ποσοστό 10% όπως στις καταθέσεις.Εξαιρείται πρώτη κατοικία μέχρι 150τμ.

Προταση 18η: Καταπολέμηση σε συνεργασία με την ΕΕ της τριγωνικης τιμολογήσης που εφαρμόζουν ξένες πολυεθνικές στη χώρα μας. Η ποινή θα είναι πρόστιμο 1.000.000€ σε πρώτη φάση και κλείσιμο στη 2η.

Προταση 19η: Φόρος 1% υπερ των ασφαλιστικών ταμείων στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

Προταση 20η: Άμεση διαγραφή απο τον Τειρεσία υποθέσεων ποσών μέχρι 30.000€

Αυτές οι προτάσεις κάποιοι θα πουν ότι δεν είναι ρεαλιστικές. Κι όμως είναι αν κληθεί να τις εφαρμόσει κάποιος με κότσια, κάποιος που δεν θα φοβηθεί να τα βάλει με το εγχώριο βλαχοκαπιταλιστικο και ποπολοφιλελεύθερο οικονομικό ιερατείο της χώρας.

apatopigadi.wordpress.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *