ροή ειδήσεων

Ο λαός θέλει πίσω όσα του έκλεψαν, αλλιώς...

Καμία κυβέρνηση δεν θα επιβιώσει, ούτε ακόμα και αντιμνημονιακή, αν δεν αυξήσει μισθούς και συντάξεις, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και δεν διαγράψει τα χρέη νοικοκυριών και μικρομεσαίων...

Η ατμομηχανή κάθε οικονομίας είναι η λιανική κατανάλωση. Και για να υπάρξει λιανική κατανάλωση χρειάζεται να υπάρξει ένα αξιοπρεπές λαϊκό εισόδημα. Τέτοιο μάλιστα που εκτός από την λιανική κατανάλωση να επιτρέπει στοιχειωδώς και την αποταμίευση.

Με μια κουβέντα χωρίς λαϊκό εισόδημα δεν υπάρχει λιανική. Και χωρίς λιανική δεν υπάρχει χοντρική. Και χωρίς λιανική και χοντρική δεν υπάρχει οικονομία. Δεν υπάρχει.

Και δυστυχώς για μας, τα "σωτήρια" μέτρα του Μνημονίου των συγκυβερνητών Βενιζέλου-Σαμαρά δηλαδή ΠαΣοΚ και ΝΔ, έχουν στείλει τον μισθό και την σύνταξη των λαϊκών στρωμάτων στον πάτο. Τα στοιχεία μιλάνε για μείωση 30% και στην λιανική και στην χοντρική, την τελευταία τριετία.

Το 85% των ελληνικών επιχειρήσεων στην ελλάδα απασχολούν ως 5 εργαζόμενους. Είναι δηλαδή πολύ μικρές επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές, όσες δεν έχουν κλείσει, στενάζουν από τον βραχνά των δανείων. Το ίδιο και τα νοικοκυριά. Ενας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών με δάνεια θα αναγκαστεί να "πτωχεύσει" τους επόμενους μήνες. Στις ελληνικές οικογένειες

και στις ελληνικές επιχειρήσεις, επικρατεί πανικός. Το δείχνει άλλωστε και το θλιβερό φαινόμενο των αυτοκτονιών.

Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων καθώς και οι δύο απορροφητήρες ρευστότητας από την αγορά, τα δάνεια προς τις τράπεζες και η φορολογία (έμμεση + χαράτσια) έχουν γονατίσει τους πάντες. Κράτος και τράπεζες απορροφούν και την τελευταία ικμάδα.

[Οι τραπεζίτες μάλλον θα πρέπει να ανησυχούν. Υπάρχουν φωνές που ζητούν την κρατικοποίηση των τραπεζών. Ειδικώτερα κρατικοποίηση της ΤτΕ σημαίνει κήρυξη πολέμου στον σκληρό πυρήνα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού μπλοκ που κρύβεται πίσω από τους αφανείς μετόχους της (ναι, η ΤτΕ είναι μια ιδιωτική ανώνυμη εταιρία). Κι όποια πολιτική δύναμη αποφασίσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για πόλεμο εξοντώσεως. Από την άλλη πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν έλεγχο στην διαχείριση των τραπεζών, όλα αυτά τα χρόνια. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα κακά που βρήκαν τους τραπεζίτες μας, έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται για την αφεντιά τους και ο εισαγγελέας Γ. Πεπονής. (Τον τόπο θα τον ξεβρωμίσουν οι έλληνες εισαγγελείς και όχι η Χρυσή Αυγή φυσικά. Κι αν δεν ξεβρωμίσει τον τόπο η τακτική επαγγελματική δικαιοσύνη, τότε μάλλον θα κληθεί η λαϊκή δικαιοσύνη να τον ξεβρωμίσει).]

Χωρίς αύξηση του εισοδήματος των λαϊκών στρωματων, δηλαδή των μισθών και των συντάξεων, και ελάφρυνση από τον βραχνά των δανείων σε οικογένειες και μικρές (τουλάχιστον) επιχειρήσεις, ούτε λιανική θα δούμε, ούτε χοντρική, ούτε αποταμιεύσεις τέτοιες που να επιτρέψουν τις οικογενειακές μικρο-επενδύσεις για το στήσιμο νέων μικρών επιχειρήσεων.

Αληθινή αύξηση του λαϊκού εισοδήματος και όχι υποκατάσταση της αύξησης με δανεικά από τις τράπεζες όπως γινόταν παλιότερα. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Διαφορετικά, χωρίς δηλαδή αυξήσεις στο λαϊκό εισόδημα και ελάφρυνση του βραχνά των δανείων, καμμία κυβέρνηση, ακόμα και η πιο αντιμνημονιακή δεν θα επιβιώσει για πολύ.

Η κομματική και η παραταξιακή "φιλοπατρία" δεν θα σώσει καμμία κυβέρνηση, ακόμα και την πιο αντιμνημονιακή, που δεν θα πάρει μέτρα για να ανορθώσει το λαϊκό εισόδημα.

Ούτε περιθώρια υπάρχουν πια, ούτε αντοχές. Μόνο απελπισία και οργή.

Θραξ ο Αναρμόδιος

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/5/12 15:43

    asta fileeee....ta klamata ...den exei wra gia tetia ...psaxne kamia doulea min apasxwliese me ma...es,opios klei sinexia tin moira tou spiti fileee ekei tha pethanei .Sikothite tembelides gia doulia ean oxi edw, eksw ...min ta perimenete ola etima ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/12 16:14

    ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ!
    ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ...
    ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ...
    ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΦΑΜΕ...
    ΨΗΦΙΣΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!
    ΕΤΣΙ .... ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/5/12 16:54

      ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΛΟ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΤΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ..

      ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟ-ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.

      Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/5/12 16:49

    ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΩΝ!!!!!......ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΛΟ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ(ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΜΑΝΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)...ΘΑ ΤΟ ΤΡΩΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΤΡΟΥΜΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/5/12 16:54

    να φερουν τα κλεμμενα πισω,,,,,αλλα και να δωσουν τα κλεμμενα και αυτοι που παιρνανε τις ψευτικες συνταξεις και κυκλοφορουν με μερσεντες εις υγειαν των κοροιδων!!!!...δισεκατομυρια φαγανε τα λαμογια και κρυβονται τωρα πισω απο τις κλεψιες των πολιτικων!!!ολοι στη ψειρου...πολιτικοι και οσοι απο το λαο ζουσανε σε βαρος των τιμιων πολιτων!!ΟΛΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος19/5/12 17:54

    Το καθε βολεμενο τσογλανι βγαινει καθε τοσο και μας κανει κυρηγμα οτι πρεπει να δουλεψουμε και να μην τεμπελιαζουμε και οτι του κατεβει στο κεφαλι.Πανε ρε μαλακα να βρεις δουλεια και αν βρεις κατσε να σε πηδανε ολη μερα για 400 ευρω το μηνα.Και μετα τρεχα να ζητας δανεικα απο τη μανα σου την συνταξιουχα(αν της εχει μεινει και αυτης τιποτα).Τραβα τωρα στον μπαμπακα σου τον κλεφτη να σου δωσει το επιδομα και ασε τον κοσμο να φωναζει για την δυστυχια που εχετε ριξει στην κοινωνια.Οκ 4:49 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/5/12 22:46

      Ηλίθιε, μάθε να απαντάς με στοιχεία με σωστές και ομορφες κουβέντες και οχι να βρίζεις.
      Αλλοιώς βγάλε τον σκασμό.
      Βρίζοντας δείχνει οτι εχεις πολλά κομπλεξικά απωθημένα μέσα σου.

      Οκ Ανώνυμος19/5/12 5:54 μ.μ ?.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος19/5/12 22:50

    ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝΕ??? ΠΟΙΑ??? ΑΦΟΥ "ΜΑΖΥ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ" ΠΟΙΟΣ ΚΟΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ? ΚΑΝΕΝΑΣ!!!! ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΑ??? ΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ?? ΚΑΝΕΝΑΣ!! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ? ΚΑΝΕΝΑΣ!!! ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΦΟΛΟΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑΥΛΩΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ!!!!! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΕΧΟΥΜΕ....ΑΦΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ..... Ο ΚΟΛΟΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΑΚΗ ΕΟΚ & ΤΟ ΝΔΤ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ...ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/5/12 22:52

    @ Θραξ ο Αναρμόδιος

    Να φέρουν πίσω τα πάρα πολλά δισεκατομμύρια που εκλεψαν με κάθε τρόπο διαχρονικά το σύνολο σχεδόν των Ελληναράδων με κάθε τρόπο, και μετά ναι να φέρουν και τα κλεμμένα οι πεντακόσοι χίλιοι δύο χιλιάδες πολιτικοπολιτικάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/5/12 23:00

    Όλοι οι άσχετοι με τημ πραγματικότητα λένε να δουλέψουμε για να παράγουμε. Ωραία. Να ξεκολωθώ να δουλέψω. Που όμως; Στη οικοδομή; Κανείς δεν χτίζει. Στα χωράφια; Εισάγουμε και αφήνουμε τα δικά μας να σαπίζουν αφού δεν υπάρχει καμμιά πρόνοια άρθρωσης και διασύνδεσης της παραγωγής με τη διάθεση. Στα εργοστάσια; Ποια; Τα έκλεισαν οι Νεοδημοακράτες όλα με τα πανοτόκια και τα αποτελείωσαν ως προβληματικές οι Πασοκτζήδες. 'Οποιοι δεν έλεγαν να κλείσουν τους αποτελείωσαν οι αξουριστοι συνδικαλιστές του ΚΚΕ και του Πασοκ. Τα δε λαμόγια πηραν επιδότηση για να τις μεταφέρουν στα Σκόπια και στη Βουλγαρία. Στη κτηνοτροφία; Αν αυξήσουμε την παραγωγή του κρέατος μας θα πληρώσουμε πρόστιμο στην ΕΕ , όσο για το γάλα πιο πολύ συμφέρει να το πετάξεις παρά να το πουλήσεις τρεις και εξήντα στους καρχαρίες. Να πας στα καράβια; Προτιμούν το αλλοδαπό προσωπικό που παίρνει τα μισά και κάνει τη διπλή δουλειά. Στα ξενοδοχεία μας; Οι λαμογιάρηδες ξενοδόχοι γέμισαν με μαθητευόμενους με συνθήκες εργασίας που ελάχιστα διαφέρουν από τις συνθήκες σκλαβιάς. Για τους έλληνες εχιε μισθό 540 ευρώ και bonus στον ξενοδόχο 40 ώρες υπερωρίες. Να δουλέψουμε στις πολυεθνικές στης Ρόδου; Με 395 ευρώ και όποιος θέλει σου λένε. Όσο για την επιθεώρηση εργασίας αυτή στη ουσία είναι ντεκόρ. Να κάνεις δική σου δουλειά; Με τι κεφάλαια; ποιος θα σου δώσει; Και ποιος θα αγοράσει αφού όλοι είναι αφραγκοι και άνεργοι; Λοιπόν ο επόμενος που θα ξαναγράψει"δουλέψτε αντί να γκρινιάζετε" αν πιστεύει πραγματικά πως υπάρχει δυνατότητα να γίνει αυτό που υποστηρίζει, να μας γράψει και το όνομά του. Επίσης, να μας προτείνει εργοδότες που ψάχνουν υπαλλήλους και εργάτες με ανθρώπινες συνθήκες και εργασιακές αποδοχές ανάλογες του απαιτούμενου μόχθου. Μόνο έτσι θα τον πάρουμε στα σοβαρά. Γκέκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *