ροή ειδήσεων

Πως γίνεται η καταπολέμηση ακρίδων στη Ρόδο

Στην καταπολέμηση των πληθυσμών ακρίδων στη Ρόδο προχωρά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετά την εμφάνισή τους...
σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση σημειώνει τα εξής:
- Η καταπολέμηση των ακρίδων γίνεται με συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου κυρίως σε προσβεβλημένες περιοχές με ειδικά συνεργεία.
- Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έγκαιρα, προχώρησε στην πλήρη αποτύπωση του προβλήματος και χαρτογράφηση των προσβεβλημένων περιοχών κατά τα προηγούμενα έτη.
- Ενημέρωσε όλους τους Δήμους του Νομού, αλλά και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ώστε, όταν βλέπουν εστίες του συγκεκριμένου εντόμου, να επεμβαίνουν αμέσως.
- Η Περιφέρεια από αρχές Απριλίου προέβηκε στην προμήθεια του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντομοκτόνου ΚΑΡΑΤΕ with Zeon technology 10 CS (δραστική ουσία lambda-cyhalothrin) με πιστώσεις που έχει εγκρίνει για το σκοπό αυτό η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Το εντομοκτόνο αυτό το διαθέτει στους υπεύθυνους των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι πρέπει να οργανώσουν τους ψεκασμούς στις περιοχές όπου έχει εντοπιστεί το πρόβλημα.
- Οι αρμόδιοι Γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας σε συνεργασία με τους Γεωπόνους του Δήμου Ρόδου συντονίζουν τους ψεκασμούς.
Θα πρέπει βέβαια να αναφερθεί ότι η καταπολέμηση είναι δύσκολη και επίπονη και δεν μπορεί να εξαλειφθεί ο πληθυσμός των ακρίδων αμέσως παντελώς γιατί αποτελεί ένα φυσικό φαινόμενο που κατά καιρούς λόγω διαφόρων συνθηκών, κυρίως κλιματολογικών (θερμοκρασία, υγρασία, βροχοπτώσεις κλπ), διογκώνεται. Επειδή ο πληθυσμός των ακρίδων είναι μεγάλος και απλώνεται σε μεγάλη έκταση η επιχείρηση της καταπολέμησης πρέπει να συνυπολογίσει πέραν του οικονομικού κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος και ως εκ τούτου γίνεται με μεγάλη προσοχή.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι:
- Οι τοπικοί φορείς καλούνται να είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό των κηλίδων των ακρίδων και να βρίσκονται σε επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.
- Οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να αποφεύγουν τη βόσκηση εκεί που γίνεται ακριδοκτονία για 2 περίπου ημέρες.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 22410-55926 και 22410-55927.

Πηγή: www.nad.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *