ροή ειδήσεων

Η τρελή κούρσα των επισφαλών δανείων

Αλματώδης είναι πλέον η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Τα συγκριτικά στοιχεία που έχει στη διάθεση της...
η Τράπεζα της Ελλάδας είναι αποκαλυπτικά του φαινομένου, που τείνει πλέον να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Είναι ενδεικτική η πορεία των κόκκινων δανείων μόλις από το Δεκέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία που κρατά το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, τότε το ύψος των επισφαλών δανείων διαμορφώνονταν «μόλις» στο 10,5%. Το ποσοστό, σε εκείνη τη φάση, φάνταζε ήδη μεγάλο, αλλά όπως αποδείχθηκε στην πορεία δεν ήταν …τίποτα, μπροστά σε αυτό που θα ακολουθούσε. Κι αυτό γιατί σχεδόν εννιά μήνες μετά και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2011, το ποσοστό των επισφαλειών είχε φτάσει ήδη στο 14,7%, κάνοντας μια σχεδόν «τρελή» κούρσα, καθώς μόλις τότε η κρίση άρχιζε να δείχνει, για τα καλά, τα δόντια της και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011, ο δείκτης των κόκκινων δανείων να διαμορφώνεται στο 15,9%, που σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχεί σε καθυστερήσεις της τάξης των 40 δισ. ευρώ. Με το ποσό αυτό, όσο περνά ο καιρός, συνεχώς να αυξάνεται.
parapolitika.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *