ροή ειδήσεων

Reuters: Σε αχαρτογράφητα ύδατα η ΕΕ μετά από έξοδο της Ελλάδας...

Υπό τον τίτλο «Μία ελληνική έξοδος θα κόστιζε στην ευρωζώνη εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ»... το Reuters αναφέρεται στις μεγάλες απώλειες που θα υποστούν οι εταίροι μας αν εγκαταλείψουμε το κοινό νόμισμα.

Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος Paul Carrel αναφέρει ότι το κόστος θα είναι τεράστιο τόσο για την Ευρωζώνη, όσο και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε περίπτωση που....Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, «η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη... θα μπορούσε να αφήσει τη Γερμανία και τους άλλους εταίρους με ένα ακρωτηριασμένο νόμισμα».

«Μια έξοδος της Ελλάδας θα έριχνε την Ευρώπη σε αχαρτογράφητα νομικά ύδατα. Το μέγεθος του φορτίου που θα κληθούν να αναλάβουν άλλα κράτη της Ευρωζώνης τους δίνει ένα ισχυρό κίνητρο να κρατήσουν την Ελλάδα στο κοινό νόμισμα».

Το δημοσίευμα επικαλείται και την άποψη του αναλυτή της Pimco, του μεγαλύτερου επενδυτικού fund στον κόσμο, Andrew Bosomworth, που εκτιμά ότι οι απώλειες από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας «θα μπορούσε να εκμηδενίσει τα κεφάλαια της ΕΚΤ».

Από: epikaira.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *