ροή ειδήσεων

Βόμβα στον ελληνικό τουρισμό την ιταλική Veratour

Συνεργαζόμενο ξενοδοχείο στα Κολύμπια
Ιταλική βόμβα με μεγάλες οικονομικές αλλά και πολιτικές προεκτάσεις έρχεται να ταράξει τον ήδη δοκιμαζόμενο ελληνικό τουρισμό...

Η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία τουρισμού Veratour ακύρωσε τις πληρωμές τριετούς συμβολαίου για επτά ελληνικά ξενοδοχεία που δούλευαν μόνο με ιταλούς τουρίστες με τη δικαιολογία ότι η χώρα μας θα βρίσκεται σύντομα εκτός ευρώ.

Τα ξενοδοχεία τα οποία συνεργάζονταν με την Veratour βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν το προσωπικό και επίσης αδυνατούν να αντικαταστήσουν τις συμβάσεις για το λόγο ότι τα συμβόλαια με την Ευρώπη έχουν ήδη υπογραφεί.

Τα ξενοδοχεία βρίσκονται στη Μύκονο, τη Ρόδο, την Κρήτη, την Κω, την Αλόννησο και την Κάρπαθο και αντιμετωπίζουν ορατό κίνδυνο οικονομικής καταστροφής.
Ποια είναι τα ξενοδοχεία;

Τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με την Veratour είναι τα εξής:
Veraclub Creta (Κρήτη)
Veraclub Konstantinos Palace (Κάρπαθος)
Veraclub Alonissos Beach (Αλόννησος)
Veraclub Thalassa (Κως)
Veraclub Penelope (Μύκονος)
Veraclub Kolymbia Beach (Ρόδος)
Η επιστολή

Σε δισέλιδη επιστολή του προς τους Έλληνες ξενοδόχους συνεργαζόμενους με την εταιρεία, ο πρόεδρος της Veratour S.p.A, Carlo Pompili, κάνει λόγο για «δραματική μείωση της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα ως χώρας προορισμού για το ερχόμενο καλοκαίρι» και «σπάζοντας» τις δεσμεύσεις, που απορρέουν από συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας, τα οποία έχει υπογράψει με τους ξενοδόχους, κοινοποιεί απλά: «δεν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε περαιτέρω προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση της χώρας να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρη και πιο σταθερή».

«Δυστυχώς, αυτό που έχει συμβεί στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες συμπεριλαμβάνοντας τις αποτυχημένες εκλογές, οι οποίες είχαν ως συνέπεια οι Διεθνείς Εταιρείες Αξιολόγησης να υποβιβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο CCC, μας επιβάλλει να πάρουμε κάποιο χρόνο και να αξιολογήσουμε τα πιθανά μελλοντικά σενάρια, που αφορούν τη χώρας σας», υποστηρίζει στην επιστολή του ο C.Pompili και προσθέτει:

«Όπως αναφέρεται ευρέως σε όλα τα μέσα διεθνώς και όπως συζητείται στο Camp David το τελευταίο Σαββατοκύριακο από την G8, η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον σταθερή χώρα από οικονομικής απόψεως και πολλοί σημαντικοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη τις ερχόμενες εβδομάδες».







Οι υπόλοιποι ιταλικοί tour operators

Μεγάλοι είναι οι φόβοι για παρόμοιες κινήσεις και από άλλους ιταλικούς tour operators και οι ξενοδόχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι επιλογή αυτή βρίσκει τη στήριξη της ιταλικής κυβέρνησης.

http://www.kefalonitikanea.gr/

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/5/12 09:26

    ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/5/12 09:39

    ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΟΤΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΩΡΑ.....ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/5/12 09:41

    Η ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΡΧΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ.ΠΟΥ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΚΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΖΗΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/5/12 11:30

    Ας πανε στα δικαστηρια να κατασχουν την περιουσια της εταιρειας αυτής που προφανως ειναι καποιος tour-operator παταχτσης. Και σιγα την βομβα. 7 ξενοδοχεια ειναι που πρωτη φορα τα ακουω. Ποσα δωματια εχει το καθενα;; Καμια 100;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/5/12 23:33

    Ανώνυμος25/5/12 11:30 π.μ.
    ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ..........ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΩΝΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *