ροή ειδήσεων

Αλέξη εγώ είμαι μαζί σου, εσύ όμως.;

Άγχος. Πολύ άγχος. Μερικές ημέρες πριν τις εκλογές και συνωστίζομαι στο δρόμο προς την κάλπη μαζί με εκατομμύρια άλλους Έλληνες ρωτώντας...
τον εαυτό μου: να ψηφίσω τον Αλέξη που τους έκανε άνω - κάτω ή να ψηφίσω τον Αντώνη που υπέγραψε ναι σε όλα; Με το μνημόνιο ή χωρίς το μνημόνιο; Με την δραχμή ή με το ευρώ; Με την Ελλάδα ή με τον πολυπολιτισμό; Διλήμματα. συνεχή διλήμματα. Ψευδή ή αληθινά, βομβαρδιζόμαστε με εκβιαστικά διλήμματα και ζούμε σε ένα περιβάλλον τρομοκρατίας.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να ψηφίσω τον Αντώνη, γιατί έτσι θα είναι σαν να τον στηρίζω επειδή ψήφισε «ναι σε όλα» και ουσιαστικά με μεταχειρίστηκε σαν να μην υπάρχω, αποδέχτηκε όσα του ζήτησαν χωρίς να με ρωτήσει και επέβαλλε πλήθος νόμων που καταστρέφουν την οικονομία της χώρας, την οικονομία της οικογενείας μου και γενικότερα με έχει κάνει να αισθάνομαι πως δεν είμαι πολίτης (αφού μαζί με τον Βαγγέλη έχει καταργήσει σειρά ανθρωπίνων, εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών μου δικαιωμάτων, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ως μέλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης κ. Ρουπακιώτης, ο οποίος μίλησε για συνταγματική εκτροπή.!!!), αλλά μηχανή που γεννάει χρήματα για να πληρώνονται οι πρωτοφανείς σε παγκόσμιο επίπεδο φόροι, οι οποίοι δεν επιστρέφονται σε εμένα ως πολίτη αλλά πηγαίνουν στην αποπληρωμή τόκων ενός χρέους που δεν έκανα εγώ (ως πολίτης), αλλά το πολιτικό σύστημα μέσω «χορηγιών» και άλλων δραστηριοτήτων που θα βγουν στην επιφάνεια με το πέρασμα του χρόνου.

Δεν μπορώ, λοιπόν, να στηρίξω εκείνον τον πολιτικό, ο οποίος έκανε στροφή 180 μοιρών και προτίμησε να σταθεί απέναντί μου και όχι δίπλα μου, αλλά τώρα -λόγω εκλογών- έρχεται να μου πει πως θα διαπραγματευθεί εκείνα που μου έλεγε πως κανείς δεν μπορεί να διαπραγματευθεί.
Δεν μπορώ, λοιπόν, να ψηφίσω εκείνον που με δουλεύει εν ψυχρώ και την επαύριο της πρωθυπουργίας του (λέμε τώρα, εάν γίνει πρωθυπουργός), θα μου λέει πως όσα κάνει τα κάνει εις βάρος μου και εις βάρος όλων των πολιτών, τα κάνει επειδή έχει την λαϊκή εντολή.
Δεν μπορώ, λοιπόν, να στηρίξω τον ψεύτη και να τον κάνω και εκτελεστή μου, αφού θεωρώ δεδομένο πως την επομένη της εκλογής του θα μου βάλει το πιστόλι στον κρόταφο, λέγοντάς μου πως «η επαναδιαπραγμάτευση δεν πέτυχε και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και να υλοποιήσουμε όσα υπογράψαμε.». Συγχωρήστε με, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό.

Εμένα μου αρέσει ο Αλέξης, που κάθε του λέξη βγαίνει μέσα από το μυαλό μου, κάθε του πρόταση είναι μία πρόταση που θα ήθελα να κάνω κι εγώ, κάθε του παρέμβαση είναι προς δικό μου όφελος. Εξάλλου, αυτός δεν δέχτηκε κανένα μνημόνιο, δεν είπε ναι σε τίποτε από όσα γίνονται (και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν) εις βάρος μου, εις βάρος της δουλειάς μου και της ζωής μου. Αυτός έχει τσαμπουκά και τολμάει να «κουνήσει τα νερά». κι αυτό μου αρέσει. Τα λέει ωραία και με κάνει να πιστεύω πως εάν κάνει τα μισά από όσα λέει, η Ελλάδα θα γίνει καλύτερη.

Αλλά (βλέπετε υπάρχει πάντα ένα αλλά.), ενώ μου αρέσουν όσα λέει, με προβληματίζουν εκείνα που δεν λέει ή εκείνα που λέει με μισόλογα... Για την ακρίβεια, με φοβίζουν. Με κάνουν να αισθάνομαι έναν πανικό. Από οικονομικά δεν γνωρίζω, για να κρίνω τα λεγόμενά του, αλλά αναρωτιέμαι:

Εγώ Αλέξη σε στηρίζω, εσύ σίγουρα με στηρίζεις;

Και αυτή η απορία πηγάζει από μία σειρά πολύ σημαντικών -για την αγραμματοσύνη μου- θεμάτων. Εθνικών θεμάτων. Θεμάτων στα οποία αν χάσουμε, τότε δεν θα έχει καμία απολύτως αξία το χρήμα. Και εξηγούμαι.

Γιατί Αλέξη η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ΠΓΔΜ στο θέμα της ονομασίας της ως «Μακεδονία»; Γιατί Αλέξη, το κόμμα σου, το ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως υπάρχουν αλυτρωτικά σχέδια εις βάρος της Ελλάδας; Και αν δεν με πιστεύεις, κοίταξε τους χάρτες που εκδίδουν, άκου ή διάβασε τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ, στις οποίες απειλείται η Ελλάδα για τα σημερινά της σύνορα. Γιατί Αλέξη στηρίζεις ανθελληνικές κινήσεις και πολιτικές οι οποίες βάλλουν ευθέως κατά της γεωγραφικής ακεραιότητας της Ελλάδας; Πραγματικά, θέλεις να κυβερνήσεις και να εκπροσωπήσεις την Ελλάδα τη στιγμή που τάσσεσαι κατά των Ελληνικών συμφερόντων; Λίγο άτοπο δεν είναι αυτό;

Γιατί Αλέξη το ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «ρισκάρει» το Αιγαίο απέναντι στην Τουρκία; Έτσι τουλάχιστον δήλωσε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε από τον κ. Κουρή για την μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πραγματικά, κύριε Τσίπρα, πιστεύετε πως μπορείτε να ρισκάρετε έστω και μία πέτρα Ελληνικής γης, ασκώντας κυβερνητική πολιτική; Δεν γνωρίζετε, αλήθεια, πως με βάση διεθνείς συνθήκες το Αιγαίο είναι Ελληνικό; Δεν σας το έμαθαν -στο σχολείο που πήγατε- οι δάσκαλοί σας ή είχατε τουρκική εκπαίδευση (αφού μόνο στα σχολεία της Τουρκίας διδάσκεται πως το Αιγαίο είναι κοινή θάλασσα για την Ελλάδα και την Τουρκία). Η εθνική πολιτική (εάν συμπεριλαμβάνεται πραγματικά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ) εμπεριέχει πραγματικά την χαλάρωση της άμυνας απέναντι σε μία χώρα η οποία κάνει στρατιωτικές ασκήσεις κατάληψης νησιών; Σε ποια σύνορά της η Τουρκία έχει γείτονες που διαθέτουν νησιά; Πες μου μία τέτοια χώρα, Αλέξη. Έστω μία. Αλλά, επειδή δεν υπάρχει, κι επειδή η πολιτική των ρίσκων με την σχεδόν βέβαιη πιθανότητα νέας εθνικής τραγωδίας, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την μικρή Ελλάδα, μήπως η εθνική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι βολική για άλλους και όχι για τους Έλληνες;

Γιατί Αλέξη, το ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τους "τούρκους" της Θράκης και έχει αγαστές σχέσεις με το εθνικιστικό «τουρκικό» (όπως αυτό-αποκαλείται) κόμμα DEB; Δεν γνωρίζεις Αλέξη μου, πως συνεργάζεσαι ως κόμμα με εθνικιστές, φασίστες, γκρίζους λύκους ταγμένους κατά της Ελλάδας, οι οποίοι μάλιστα είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη δράση με προβοκάτσιες στην Κύπρο (προ της τουρκικής εισβολής) και με δολοφονίες και εκτελέσεις Κυπρίων (κατά την εισβολή.); Δεν γνωρίζεις, λοιπόν, μέλλοντα πρωθυπουργέ, πως συνεργάζεσαι με στυγνούς δολοφόνους, ορκισμένους εχθρούς της Ελλάδας; Μάλιστα, το ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει την μουσουλμανική μειονότητα ως «τουρκική» κι έτσι παραβιάζει διεθνείς συνθήκες (όπως τη συνθήκη της Λωζάνης) εις βάρος των Ελληνικών δικαιωμάτων, συμφερόντων και κεκτημένων. Η πολιτική σου Αλέξη, λοιπόν, είναι κατά του Ελληνισμού και της Ελληνικότητας της Θράκης; Δεν γνωρίζεις πως αυτοί με τους οποίους συνεργάζεσαι και που εκλέγονται και βουλευτές στο κόμμα σου, αποτελούν όργανα του τουρκικού προξενείου, το οποίο λειτουργεί με γνώμονα την εξωτερική πολιτική του Νταβούτογλου και έχει σαν μοναδικό σκοπό λειτουργίας την δημιουργία προβλημάτων στο εσωτερικό της χώρας; Πώς μπορείς να κυβερνήσεις, Αλέξη, όταν θα έχεις σαν βουλευτές πράκτορες της Τουρκίας και θα κυβερνάς προωθώντας συμφέροντα κατά της Ελλάδας;

Ξέρεις, Αλέξη, θα σου έθετα και το θέμα των λαθρομεταναστών. Καταλαβαίνω, φυσικά, ότι το κόμμα σου είναι κόμμα ανθρωπιστών, που θέλουν να ανακουφίσουν τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου. Όμως, αγαπητέ μου Αλέξη, μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς τις προτεραιότητες του ανθρωπισμού σου; Ξέρεις, σε αυτή την μικρή (και φτωχή όπως έχουν τα πράγματα) χώρα, υπάρχουν και γηγενείς Έλληνες που υποφέρουν. Η οικονομία δεν μπορεί να θρέψει πια ούτε αυτούς που από πάππου προς πάππου κατοικούν σε αυτή την βασανισμένη γωνιά του πλανήτη. Πώς λοιπόν, μπορεί να θρέψει και τους κατατρεγμένους του πλανήτη; Δεν καταλαβαίνεις πως καλώντας τους εδώ (και μην προσπαθείς να κρυφτείς ισχυριζόμενος ότι έρχονται μόνοι τους, γιατί δεν σε πιστεύει ούτε ο. Λαφαζάνης) δημιουργείς το αδιαχώρητο και έχεις συμβάλει στην λογική αύξηση της εγκληματικότητας, αφού οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να βρούνε εργασία σε μία καταστραμμένη οικονομία; Ή προτιμάς να μείνουν οι γηγενείς Έλληνες άνεργοι και να αυξηθεί η εγκληματικότητα λόγω της εξαθλίωσης των Ελλήνων; Απορία το έχω και αν θέλεις -ή αν μπορείς- μου απαντάς Αλέξη. Μήπως, στον ανθρωπισμό σου Αλέξη, θα μπορούσες να βάλεις σε πρώτη προτεραιότητα τους Έλληνες κι έπειτα το πολυπολιτισμικό πλήθος που τόσο αρέσκεσαι να υποστηρίζεις εσύ και το ΣΥΡΙΖΑ;

Πραγματικά, θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά. Αλλά, επειδή το «νόημα» πιστεύω να το κατάλαβες, αναρωτιέμαι Αλέξη: Εγώ είμαι μαζί σου, εσύ όμως είσαι; Είσαι σίγουρος πως με την πολιτική που πρεσβεύεις, με τα πιστεύω και τα ιδανικά σου, μπορείς να με προστατεύσεις ως πολίτη; Και αν το καταφέρεις αυτό οικονομικά, είσαι σίγουρος πως με προστατεύεις ως πολίτη αλλά και την Ελλάδα ως χώρα, από θέματα στα οποία κινείσαι σε άξονα πολύ διαφορετικό από τα Ελληνικά συμφέροντα, τα δίκαια και τα κεκτημένα;

Τέλος, αναρωτιέμαι. πώς είναι δυνατόν να θέλει το ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει (και καταλαβαίνω αυτή την επιθυμία) με προτεραιότητες και πολιτικές κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων και μπορεί να βρίσκει ψηφοφόρους που θέλουν την εφαρμογή αυτών των εθνικά καταστροφικών πολιτικών; Αυτή η απορία, δυστυχώς, απαντιέται από τον ωχαδερφισμό και την επιλογή της εύκολης λύσης μίας σημαντικής μερίδας του γηγενούς πληθυσμού, που έμαθε να λειτουργεί με κριτήρια που απέχουν πολύ από την διάσωση της χώρας (και των ιδίων φυσικά).

Με τα λίγα και με τα πολλά, θέλω να είμαι μαζί σου, Αλέξη, αλλά εσύ -δυστυχώς- έχεις προ καιρού επιλέξει να είσαι απέναντί μου.

Κωνσταντίνος
kostasxan.blogspot

ΥΓ: Τέλος, Αλέξη, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί λείπει η Ελληνική σημαία από τις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/6/12 14:49

    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΦΤΑΝΕΙ.ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΟΤΡΟΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠ'ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑΧΤΗ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠ'ΤΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΕ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.ΚΑΛΟ ΨΗΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/12 16:59

      Δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα, ας βγει κ αν δεν μας κανει θα φυγει και αυτος, γιατι με αυτά που σκεφτεται να κανει και λεει οτι θα κανει θα φερει την απόλυτη αλλαγή ,την απόλυτη καταστροφη και ενα δρομο χωρις επιστροφη. οταν νομιμοποιησει τους χιλιαδες μεταναστες που θα ερθουν πως μετα θα τους το στερισεις αυτό; αν τα σκοπια θα ονομαστουν Μακεδονια πώς μετα θα αλλάξει αυτό; αν επιτρεψουμε στους Τουρκους να χρησιμοποιουν το Αιγαίο πως μετα θα τους σταματήσεις , αν φύγουμε από το Ευρώ δεν θα μας περιμενουν οι Ευρωπαιοι όποτε θελουμε ξανα να μπουμε...Βλέπετε τα πραγματα δεν είναι τόσο απλά και μπορει το συστημα που θελουμε να αλλάξουμε τελικα να αλλάξει προς το χειρότερο.
      Εγω θα ψηφισω ΝΔ γιατι εχω περισσότερη εμπιστοσυνη στο Σαμαρα για τη δεδομενη χρονική στιγμή χρειαζόμαστε εμπειρια και σταθερότητα και τα χρηματα της Ε.Ε.
      Δεν λέω ότι είναι μια ιδανικη κατάσταση , αλλά δεν υπάρχουν ιδανικές καταστασεις και μην σας παραμηθιαζουν τα ψεματα του Τσίπρα. Με απλή λογική τα 80% απο όσα λέει δεν μπορεί να τα κάνει και τα 20% είναι καταστροφικα και κατα των συμφερόντων της χώρας μας.
      Δεν προτρεπω κανεναν να ψηφίσει τίποτα, μιλάω απλά με λογική
      Καλή σκέψη λοιπον και ας ελπισουμε η ιστορία να είναι καλή μαζί μας...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/12 15:17

    ΑΛΕΞΗΣ ΝΑΙ..... ΟΧΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/6/12 15:53

    Ψηφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Εμπρος για μια αφρικανικη χωρα,με μισθους 300 ευρω,χωρις βιβλια στα σχολεια,χωρις φαρμακα στα νοσοκομεια,που αν παθεις κατι και δεν πας σε ιδιωτικο νοσοκομειο να πληρωσεις,πεθανες.
    Με αφορολογητο στα 999 ευρω,(γιατι εκει θα παει),που σε 1-2 χρονια θα βαλουν τεκμηριο και στα ποδηλατα,και στον βοθρο του σπιτιου θα βαλουν ποθεν εσχες.Ψηφισε ΝΔ για να πανε οι ανεργοι σε 1 χρονο στα 1,5 εκατομμυρια.
    Ψηφιστε ΝΔ και Πασοκ,για να περνουν τα παιδια σας μισθο 400 ευρω το μηνα,και να μην μπορουν να κανουν οικογενεια.
    Κατα τ αλλα,το ευρω μας μαρανε και η Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/6/12 16:06

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ (ΑΦΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ) ΚΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/12 16:51

      ΣΩΣΤΟΣ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΔΡΑΧΜΟΥΛΕΣ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΟΧΙΛΛΙΑΡΑ Κ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΖΗΤΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/6/12 19:18

      Θα τους δωσει ταξιδιωτικα εγγραφα για να πανε σε αλλη χωρα της ευρωπης και οχι να μεινουν στην Ελλαδα εγκλωβισμενοι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/6/12 19:22

      Καλά, καλά, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή...για το Αιγαίο κ τα Σκόπια; μήπως κ αυτό για το καλό της Ελλάδας θα το κάνει;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/6/12 20:36

      Άσε που το θέμα με την επανασύνδεση των οικογενειών είναι και απόφαση της ΕΕ. Αποφασίστε: εντός ΕΕ αλλά πακέτο και με τη ευρωπαϊκή νομοθεσία της ή εκτός ΕΕ και μόνο με την εθνική νομοθεσία.

      Οπότε κύριοι και κυρίες, αυτό που λέει ο Αλεξάκης, δεν το έχει κατεβάσει από το μυαλό του. Είναι απλά η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομθεσίας. Όπως και το γεγονός ότι οι μετανάστες εγκλωβίζονται στην Ελλάδα (λες και δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν) σύμφωνα με την συνθήκη του Δουβλίνου (2).

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/6/12 17:52

    ΑΥΡΙΟ,ΠΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ,ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ - ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ -
    Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/6/12 19:27

    Αμέ θα δωσουμε σε ολα τα αλλοδαπα απο τριτες χωρες χαρτια να πανε στην ευρωπη και οι ευρωπαιοι θα τους στρωσουνε κοκκινα χαλια και 8α τους πουνε περαστε!!!Μα ποσα κιλα μαλακες ειστε εσεις οι συριζαιοι με τις 13 συνιστωσες?Αραγε ποιο καλο παιδι συριζαιο θα μου απαντησει για την συνιστωσα ροζα η οποια επιασε απο το χερακι τους λαθρομεταναστες απο τα χανια τους εφερε αθηνα και τους εγκατεστησε στην υπατια?Αν αυριο ο τσυριζα κανει κυβερνηση θα εχουμε ολες τις τριτες χωρες στην Ελλαδα και τοτε θα δειτε γλεντια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/6/12 19:35

    Ο μόνος λόγος που η Ευρώπη και ΔΝΤ δεν μας αφήνουν να χρεωκοπησουμε ατακτως είναι παρά πολυ απλός.Δεν έχουμε ξεπουλησει ακόμα Αεροδρόμια Λιμάνια,Οργανισμούς,και απολύσει 200.000 Δημόσιους υπαλλήλους.Μολις γίνει αυτο με την Μνημονιακη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ ΠΑΣΟΚ τότε θα ζούμε σε μια ξένη χώρα στην ουσία αφού όλα θα είναι ιδιωτικά και θα έχουν ξεπουλησει.Τοτε η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα δείξουν και το πραγματικό τους πρόσωπο και θα μας στείλουν στο διάολο.Τωρα πολυ απλα δεν μπορούν γιατί ακόμα διατηρούμε αρκετό μερίδιο εθνικής κυριαρχίας μια και δεν πρόλαβαν να τα ξεπουλησουν.Για αυτο και φοβούνται τον Τσίπρα ο οποίος δεν θα ξεπουλησει τίποτα και εκβιάζουν να ψηφίσουμε ΝΔ.Ειναι η τελευταία και μονή ευκαιρία που έχουμε να διαπραγματευτουμε με τους ευρωπαίους και ΔΝΤ.Εαν βγει ΝΔ ΠΑΣΟΚ μόλις ξεπουλησουν την Ελλάδα τότε τελειώσαμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!Δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα τότε να μας στείλουν στο διάολο.Τσιπρα για μια ευκαιρία στην Ελλάδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/6/12 19:44

    Για ένα νέο Αφγανιστάν .

    Φέρτε και το σόι σας , σας περιμένουμε εμείς και αυτοί που μας συντηρούν ( μεγαλοκαρχαρίες ).

    Σας υποσχόμαστε μια ανάπτυξη με μισθό Ουγκάντας .

    Και μην μιλάτε για Ιστορία τα Σκόπια , εμείς τα ονομάσαμε Μακεδονία και αν γίνουμε κυβέρνηση θα ονομάσουμε και την Βουλγαρία Θερμοπύλες .

    Κάτω ότι Χριστιανικό υπάρχει, έξω τα θρησκευτικά από τα σχολεία για μια πολυφυλετική ΕΛΛΑΔΑ .

    Α και το σπουδαιότερο .... ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ μια και δεν ξέρετε ήταν gay το είπε και ο σύντροφος Τατσόπουλος .

    Ρε θα μας τρελάνεις αστραποβαρεμένο με τα χασίσια που πίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/6/12 19:54

    ΝΑΙ Η ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
    ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ
    ΑΡΑ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος16/6/12 19:54

    Ο Τσίπρας, ρε κορόιδα που τον ψηφίζετε, στα @ρχίδι@ του αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα ! Θα πάρει το αεροπλάνο και μην τον είδατε, θα πάει στην Ελβετία και θα περνά καλά με τα λεφτά που έβγαλαν οι πάμπλουτοι γονείς του και όταν μετά από μερικά χρόνια θα ξεχαστεί και θα γίνουν με την δραχμή όλα πάμφθηνα, θα έρθει και αυτός μαζί με τους άλλους «έλληνες» και θα τα πάρουν όλα μπιτ παρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/6/12 19:56

    Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι επαναστάτες.

    Μέλη της διοικούσας επιτροπής υπερασπίστηκαν τη 17Ν.

    100% Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Ο Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/6/12 20:01

    ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!
    ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ

    Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

    Ο Μ Α ΛΑ ΚΑΣ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ

    ΟΛΟΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    ΟΛΟΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

    ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ

    ΚΑΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ Η ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?

    *ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΟΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΓΔΑΡΕΤΕ! ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΠΑΤΖΗ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΩΣΤΟΥ.... ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/6/12 20:04

    ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ

    1) Κάποιοι δεν έχουν (νομίζουν) τίποτε να χάσουν. Πολλοί από αυτούς είναι καταχρεωμένοι απο τα δανεια που παιρνανε απο τις διαφορες τραπεζες ολα αυτα τα χρονια και ποντάρουν σ ένα γενικό χαμό και κομφούζιο για δύο μάλιστα κύριους λόγους. Α) Φιλοδοξούν να χαθούνε, στο χαμό που θα προκύψει πιθανότατα, τα ατομικά τους χρέη και Β) έστω κι αν δεν γίνει αυτό να βρεθούνε κι οι υπόλοιποι Έλληνες στη ίδια μίζερη κατάσταση μαζι τους («Εμού θανόντος γαία πυρί μειχθήτω») και ας μην χρεωθηκανε ποτε οι υπολοιποι Ελληνες απο καμια τραπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος16/6/12 20:35

    Ξεφυλλίζοντας το οικογενειακό άλμπουμ της ΝΔ

    Η εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη βία και την τρομοκρατία δεν είναι απλά αστήρικτη. Με δεδομένο το παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο, των στελεχών της, είναι και προκλητική. Με άλλα λόγια, αν κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για τις υπόγειες διασυνδέσεις του με την πολιτική βία και τα "άκρα", αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ. Και πιο συγκεκριμένα για:

    • την ΟΝΝΕΔ και τις «ομάδες κρούσης» της, τους περίφημους «Κενταύρους» και τους Ρέιντζερς, που δραστηριοποιήθηκαν τη δεκαετία του ’80 σε πανεπιστήμια και γειτονιές, διδάσκοντας φιλελευθερισμό με κράνη, αλυσίδες και ρόπαλα
    • την ομάδα Καλαμπόκα, που το 1991 δολοφόνησε τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, σε μια προσπάθεια ανακατάληψης σχολείου της Πάτρας, την περίοδο των καταλήψεων κατά του νόμου Κοντογιαννόπουλου
    • τον Κώστα Κιλτίδη, πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ και, μέχρι πρότινος, συνεργάτη της κ. Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία, καθώς στα νεανικά του χρόνια, ο νυν πολιτευτής του ΛΑΟΣ ήταν μέλος της νεοφασιστικής 4ης Αυγούστου.
    • το Μάκη Βορίδη, όχι μόνο για τις επιδρομές με τσεκούρια κατά αναρχικών, στα χρόνια της ΕΠΕΝ, αλλά και για τα χρόνια του λεπενικού Ελληνικού Μετώπου, του οποίου ηγείτο. Και για το γεγονός ότι, μετά τη σύλληψή του, ο ηγέτης του ένοπλου ακροδεξιού «Μετώπου Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου» Γ. Αναστασούλης, προέβαλε ως άλλοθι τη συμμετοχή του στο ιδρυτικό συνέδριο του «Ελληνικού Μετώπου», που πραγματοποιήθηκε το 1994 στην Αθήνα, το ίδιο ακριβώς διήμερο με τρομοκρατική ενέργεια του ΜΑΒΗ στην Επισκοπή
    • το Φαήλο Κρανιδιώτη και στελέχη της ΝΔ, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΚΕ που το 2010 υπέγραψαν κείμενο συμπαράστασης σε πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και ηγετική φυσιογνωμία των «Αυτόνομων Εθνικιστων», μιας νεοναζιστικής γκρούπας που τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς είχε επιτεθεί με ρόπαλα σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελοκήπους
    • το Θάνο Πλεύρη, για το γεγονός ότι από το 2007 ο απολογισμός της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας, ως βουλευτή τότε του ΛΑΟΣ, δημοσιευόταν στο ναζιστικό «Ελλήνιον Σάλπισμα», που εκδίδει ο πατέρας του. Ήταν ο ίδιος, εξάλλου, που μόλις πριν από τις τελευταίες εκλογές, μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι «μπορεί και να χρειάζεται και ο ακτιβισμός».
    • το Νίκο Χιδίρογλου, πρώην συνεργάτη του Γιώργου Μεϊμαράκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και φιλοξενούμενο σε εκδηλώσεις της ΝΔ περί «λαθρομετανάστευσης». Εκτός από αρθρογράφος της χουντικής Ελεύθερης Ώρας, του φιλοφασιστικού Ελεύθερου Κόσμου και άλλων παρόμοιων εντύπων, ο Χιδίρογλου είναι συγγραφέας του «Όχι στην παλιά πόλη», ενός αλληγορικού μυθιστορήματος με θέμα το πραξικόπημα μιας εθνικιστικής οργάνωσης εναντίον της (ανθ)ελληνικής κεντροαριστερής κυβέρνησης
    • στελέχη της ΝΔ που δραστηριοποιούνται στις επιτροπές κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα από κοινού με μέλη της Χρυσής Αυγής
    • τους γραμματείς της ΝΔ της τελευταίας δεκαετίας, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες δύο πρώην υπαρχηγών της Χρυσής Αυγής (του Δ. Ζαφειρόπουλου και του Χ. Κουσουμβρή), τα φυλλάδια της οργάνωσης τυπώνονταν και μεταφέρονταν από τη Ρηγίλλης.

    Είναι εμφανές, με βάση και τα παραπάνω, ότι η προεκλογική αντιπαράθεση δεν μπορεί να γίνεται με βάση το Δόγμα Μπακογιάννη, με κιτρινισμούς και πυροτεχνήματα. Η σχολή σκέψης που ακολουθεί η κ. Μπακογιάννη υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και στρίβει διά του αρραβώνος μπροστά στα πραγματικά διλήμματα της 17ης Ιουνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος16/6/12 21:28

    Προσωπικά πιστεύω ότι ο Τσίπρας και το "κόμμα" του με όλες τις συνιστώσες θα επικρατήσει άνετα στις αυριανές εκλογές,γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να εφαρμόσουν το μνημόνιο στην Ελλάδα,βαφτίζοντάς με κάποιο άλλο όνομα.
    Τα ευρωπαϊκά think tank γνωρίζουν ότι η Ν.Δ είναι "καμένο χαρτί",πρώτον διότι ο ηγέτης της είναι πολύ κοντός για να εμπνεύσει,δεύτερον γιατί οι οπαδοί του είναι πρόβατα με χαμηλό IQ που δεν μπορούν να δουν ένα μέτρο πιο μακρυά από την αυλή του σπιτιού τους και φυσικά οι αγωνιστικές τους διαθέσεις εμφανίζονται μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις κουνώντας για δύο ώρες πλαστικές σημαίες.Αυτούς που κάποτε αποκάλεσε sick ο ιδρυτής του κόμματός τους "σιωπηλή πλειοψηφία".Στην παρούσα φάση λοιπόν,η Ευρώπη θέλει έναν Ανδρέα Παπανδρέου,ο οποίος θα λέει έξω οι βάσεις του θανάτου προεκλογικά και κατόπιν θα υπογράφει συμφωνία απομάκρυνσής τους σε δέκα χρόνια.Σε αυτόν θα κάνουν τα πέντε βήματα πίσω που ήδη προαποφάσισαν να κάνουν,για να στηρίξουν την επικυριαρχία τους στην Ελλάδα,έχοντας άδειους τους δρόμους από αντιδραστικούς,καθότι τα πρόβατα θα μαλώνουν στην στάνη,για το εάν η Μπακογιάννη είναι καλή για νέος Τσέλιγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος16/6/12 21:32

    ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΟΤΣΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΡΊΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ...ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος16/6/12 21:36

    ΣΥΡΙΖΑ: χωρίς πρόγραμμα, με ευχολόγια και άπειρες συνιστώσες και με έναν αρχηγο που εκπροσωπεί την ανεύθυνη γενιά των καταλήψεων, των αιωνίων φοιτητών, των κινητοποιήσεων χωρίς νόημα, της καλοπέρασης και της αφασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος16/6/12 23:19

    ante kai apo deftera anomali prosgeiosi stin pragmatikotita kai einai distihos tetoies oi sinthikes pou afto pou legane palia to pouli sou k tin ipografi sou na xereis pou ta vazeis ,tora pleon kai tin psifo sou. milame gia to mellon tis horas mas ektos pia kai an to paroume apofasi kai arhisoume mazika na aftoktonoume i na metanastevoume . exallou pleon eimaste meionotita sti hora mas kai opoios ehei ti stoiheiodi noimosini katalavainei pragmata poutha prepe na nai aftonoita!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος16/6/12 23:49

    Με 18,5% ο Σαμαράς φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αμφισβήτησης σε ένα κόμμα, το οποίο φυσιολογικά θα έπρεπε να τον έχει πετάξει από το μπαλκόνι της Συγγρού. Ο Σαμαράς δεν "πιέζεται", παρ' ότι απομονωμένος με μια ομάδα εμπίστων, οι οποίοι παριστάνουν την ηγεσία της ΝΔ. Τι συμβαίνει; Γιατί αυτή η αλλαγή; Άλλαξε ξαφνικά ο πολιτικός μας "πολιτισμός"; Γιατί δεν τον πιέζουν τα ΜΜΕ; Γιατί δεν τον εξευτελίζουν οι γνωστοί δημοσιογραφικοί "εκτιμητές" των πολιτικών "μετοχών"; Γιατί δεν "εξευμενίζεται" ο οπαδικός όχλος με "αίμα" αρχηγού; Γιατί απλούστατα η ΝΔ δεν είναι πλέον η ίδια. Η ΝΔ σήμερα προστατεύεται ως κόρη "οφθαλμού" και γι' αυτό απαιτείται να είναι σταθερή ...Απαιτείται να έχει σταθερή ηγεσία, γιατί πάνω της έχει ακουμπήσει τα συμφέροντά της η "Διαπλοκή" ...Το σύνολο της "Διαπλοκής".

    Έχει γίνει πλέον η ΝΔ του Μπόμπολα ...
    Η ΝΔ του Ψυχάρη ...
    Η ΝΔ του Λάτση.
    Όλη η "προοδευτική" Διαπλοκή έχει πιαστεί επάνω της, για να σωθεί η ίδια.

    Γι' αυτόν τον λόγο η ΝΔ έχει μια παράδοξη συμπεριφορά. Ενώ η εκλογική της "ξεφτίλα" θα έπρεπε να της έχει προκαλέσει εσωτερικά προβλήματα —και άρα το φαινόμενο της "εσωστρέφειας"— αυτή λειτουργεί με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Κάνει πως αγνοεί τα δικά της προβλήματα και συγκαλεί γενικό "προσκλητήριο" της παράταξης. Στο όνομα κάποιου "ειδικού σκοπού", όπως για παράδειγμα είναι η "σωτηρία" της χώρας, αποκτά μια εξωστρεφή συμπεριφορά ...Συμπεριφορά, που θυμίζει πολιτικό "αλτσχάιμερ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος17/6/12 00:50

    Με ίδια πρωτοσέλιδα βγήκαν σήμερα στα περίπτερα η Αυριανή και η Αυγή θυμίζοντας με το τσιτάτο 'το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω..." εποχές Ανδρέα Παπανδρέου!

    Τυχαίο που οι δύο εφημερίδες βγήκαν με τον ίδιο τίτλο;

    Δεν νομίζΩ...

    Εμείς πάντως δεν φοβόμαστε το ποτάμι του σκεπτόμενου και βαθιά δοκιμαζόμενου Ελληνικού λαού.

    Φοβόμαστε όμως το ποτάμι των λαικιστών και το ποτάμι των εραστών της δραχμής που θέλουν να πνίξουν στο διάβα τους την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!

    Και σε αυτά τα δυο σημεία του λαικισμού και της δραχμής οι δύο εφημερίδες είναι από καιρό ταυτόσημες !

    Η 13η συνιστώσα ΠΑ$$$$$$$ΟΚ-£ύριζα..δηλαδή.


    Η δραχμή κατά την διάρκεια της ανακύκλωσης σε ευρώ κόστιζε τότε 0.0029 Ευρώ. ~~~~~~~~~~~~~~

    ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΙΠΡΟΔΡΑΧΜΕΣ
    ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ 1.500 ΔΡΧ =1 EΥΡΩ..

    ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ
    ΘΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ....ΚΟΛΑΣΗ.
    τόσο £ύριζα απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *