ροή ειδήσεων

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Γ. Βερνίκος διότι συμμετείχε ενώ απαγορεύεται σε offshore...

Παραιτήθηκε ένα ακόμη στέλεχος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γ. Βερνίκος! Η παραίτησή του ανακοινώθηκε επισήμως και ήταν αποτέλεσμα... της ανακοίνωσης που εξέδωσε μία ώρα πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά μέτοχοι offshore εταιριών;». Ο ΣΥΡΙΖΑ, έθετε ευθέως θέμα παραμονής στην κυβέρνηση του νέου υφυπουργού Ναυτιλίας Γ. Βερνίκου, επικαλούμενος το νόμο που απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή υπουργών σε offshore εταιρίες, που ο κ. Βερνίκος διαθέτει. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα δεν ήταν προσωπικό, αλλά καλούσε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Βερνίκο να τοποθετηθούν.

Αντ΄ αυτού, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, ο κ. Βερνίκος υπέβαλε την παραίτησή του, δηλώνοντας ότι δεν γνώριζε την απαγόρευση αυτή, η οποία δεν ισχύει για τους επιχειρηματίες. Προηγουμένως ο ίδιος ο κ. Βερνίκος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και από ό,τι έγινε γνωστό από πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την απόφασή του να παραιτηθεί.

O πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε δεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Γιώργου Βερνίκου, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αντικαταστάτης του παραιτηθέντος υφυπουργού δεν πρόκειται να υπάρξει. Σε περίπτωση που υπάρξει, τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν για την ανάληψη του υπουργείου, ήταν αυτό του βουλευτή της ΝΔ και πρώην «υφυπουργού Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή της ΝΔ κ. Πλακιωτάκη.

Πάντως το δεύτερο περιστατικό αποχώρησης υπουργού από το χαρτοφυλάκιό του, πλήττει το προφίλ της κυβέρνησης που μόλις ξεκίνησε το έργο «μακράς πνοής». Αποτελεί δε πλήγμα και για την υπόδειξή του εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου ο οποίος ήδη δέχεται εσωκομματικά πυρά για τους «φίλους» του που πρότεινε για υπουργούς. Όπως πάντα καυστικός ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, σήμερα σχολίαζε: «Την προβληματική Βουλή συμπληρώνει τώρα η εικόνα μιας προβληματικής κυβέρνησης».

Τι θέμα έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Δεν έχουμε τίποτα προσωπικά εναντίον του νέου Υφυπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Γ. Βερνίκου. Αντίθετα τρέφουμε ιδιαίτερη εκτίμηση για την αγωνιστική του στάση ενάντια στη χούντα και για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όμως ο νόμος Ν. 3849/2010 (άρθρο 6) είναι σαφής. Απαγορεύεται ρητά Υπουργοί και εν γένει πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρίες. Προβλέπονται μάλιστα βαρύτατες ποινές και χρηματικά πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης του νόμου αυτού. Όμως με την Υπουργική Απόφαση 3122.1/4566/24886 εγκρίθηκε η εγκατάσταση γραφείου ή υποκαταστήματος στην Ελλάδα της εταιρίας VERNICOS OFFSHORE GROUP S.A. με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Εάν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση σχέση με αυτή την εταιρία, αυτή η ιδιότητα αποτελεί απόλυτο κώλυμα για την υπουργοποίησή του. Δεν θα πρέπει άμεσα να δοθούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση και από τον ίδιο τον κ. Υφυπουργό;»

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Άλλο ένα νόμιμο αλλά όχι ηθικό, τραυματίζει την πολιτική ζωή

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, σε δήλωσή του μετά την παραίτηση του κ. Μαρκόπουλου, αναφέρει: «Ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι Υπουργός κάποιος που επεχείρησε στα όρια του νόμου να κάνει φοροδιαφυγή μέσω off-shore εταιρείας. Οι συγκυβερνώντες Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ηθική, η διαφάνεια και η πολιτική λογοδοσία είναι αναγκαία όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και στους πολιτικούς, σε αυτούς μάλιστα, στον υπέρτατο βαθμό.

http://www.eklogika.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/6/12 03:47

    Δεν το ηξερε ο ανθρωπος ρε παιδια οτιοταν εχεις εταιρεια offshore για να κανεις τα ξεπλυματα δεν μπορεις να εισαι και υπουργος.Ουτε και ο Σαμαρας το ηξερε.Κανενας δεν το ηξερε.Οπως και οταν εισαι λιποτακτης του Ελληνικου στρατου δεν μπορει απο την αλλη να γινεσαι υπουργος εθνικης αμυνας.Οπως και οταν δεν εχεις διαβασει κατι εστω και ασημαντο(οπως το μνημονιο ας πουμε) δεν το υπογραφεις με υπουργικη υπογραφη.Αυτα τα "λαθακια" μπορει να συμβουν.Το να κανεις το λαθος να μην πληρωσεις 300 ευρω στην εφορια ειναι ασυγχωρητο και ειδεχθες εγκλημα.Μην τρελλαθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *