ροή ειδήσεων

5.826 συνταγές έγραψε γιατρός στη Δωδεκάνησο!

Συγκαταλέγεται στην ομάδα πρωταθλητών Ελλάδας. Τώρα πιάνουν δουλειά ΣΔΟΕ και ΕΟΠΥΥ. Τον «τσίμπησε» το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης! ...

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ αλλά και του ΣΔΟΕ έχουν μπει 10 γιατροί σε όλη τη χώρα, που σημείωσαν… εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις στη συνταγογράφηση φαρμάκων. Ανάμεσά τους κι’ ένας γενικός ιατρός στηΔωδεκάνησο με 5.826 συνταγές!

Η αρμόδια υπηρεσία ΗΔΙΚΑ που υλοποιεί το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (e - συνταγογράφηση) έχει εντοπίσει δεκάδες γιατρούς με… ροπή στη συνταγογράφηση και έχει προωθήσει τον μακρύ κατάλογο στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΕΟΠΥΥ και του ΣΔΟΕ. Ο μεν πρώτος καλείται πλέον να ελέγξει το περιεχόμενο και το κόστος των συνταγών για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα «φουσκωμένα» συνταγολόγια των πολιτών δικαιολογούνταν από τις παθήσεις του.

Από την πλευρά τους, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα διερευνήσουν εάν ο όγκος των συνταγών που έχουν καταχωριστεί στο σύστημα της e- συνταγογράφησης αντιστοιχεί και σε ανάλογες αποδείξεις για τις ιατρικές επισκέψεις που έγιναν. Με άλλα λόγια, το ΣΔΟΕ θα αναζητήσει εάν υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη για το κράτος, άλλως «μαύρα χρήματα» που δεν δηλώνονταν από τους ιδιώτες γιατρούς, παρότι αυτοί εισέπρατταν για κάθε επίσκεψη και συνταγογράφηση.

Οι «πρωταθλητές» της συνταγογράφησης

To top -10 της υπερ-συνταγογράφησης το πρώτο τετράμηνο του έτους απαρτίζουν ισάριθμοι γιατροί, παθολόγοι ή γενικοί ιατροί στην πλειοψηφία τους, από διάφορες περιοχές της χώρας.

«Πρωταθλητής» στην υπερ-συνταγογράφηση είναι ένας παθολόγος από την Αιτωλοακαρνανία ο οποίος έχει εκδώσει 8.948 ιατρικές συνταγές! Μ’ άλλα λόγια, ο γιατρός έγραφε περί τις 2.200 συνταγές τον μήνα κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2012. Με δεδομένο ότι κάθε μήνας έχει 22 εργάσιμες ημέρες, αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος λειτουργός του Ιπποκράτη, έγραφε περίπου 100 συνταγές ημερησίως, αριθμός που επίσης αναλογεί σε 1 συνταγογράφηση φαρμάκου κάθε 5 λεπτά εάν υποτεθεί ότι ο γιατρός εργαζόταν οκτώ ώρες.

Ένας γενικός ιατρός από τον Έβρο που συνταγογράφησε 7.397 συνταγές και ένας συνάδελφός του από τη Ροδόπη άλλες 6.160, συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα των γιατρών που συνταγογραφούν πολύ πέρα από τα όρια που θέτουν εκ των πραγμάτων οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι γιατροί και οι ασθενείς που μπορούν να καλύψουν.

Ο μέχρι τώρα κατάλογος με τους «πρωταθλητές» της συνταγογράφησης διαμορφώνεται ως εξής: γενικός γιατρός στα Δωδεκάνησα (5.826 συνταγές), γενικός γιατρός στη Θεσσαλονίκη (5.808), παθολόγος στα Ιωάννινα (5.807), παθολόγος στην Ηλεία (5.596), γενικός γιατρός στην Αττική (5.581), γενικός γιατρός στη Ζάκυνθο (5.561), καρδιολόγος και παθολόγος στην Άρτα (5.521 και 5.485 συνταγές αντιστοίχως), παθολόγος στο Ηράκλειο (5.392) και παθολόγος στη Σπάρτη (5.289 συνταγές).
Protothema.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/7/12 22:07

    NA TOY ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ
    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΑΜΕΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/7/12 22:15

    Καταλάβατε τώρα γιατί έπρεπε να έρθει η Τροϊκα στην Ελλάδα? Γιατί οι "πατριώτες" οι πολιτικοί μας με τις συντεχνίες των γιατρών τα κάνανε πλακάκια για να τρώνε ΟΛΟΙ με χρυσά κουτάλια. Τελικά θα δείτε ότι στο τέλος στους Τροϊκανούς θα στήσουμε και "αγάλματα" γιατί οι ανίκανοι και πουλημένοι πολιτικοί μας τόσα χρόνια το μόνο που κάνανε ήταν να μιζάρονται από πανταχόθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/7/12 22:16

    Θα ελέγξουν άραγε και αυτούς που πήρταν τα φάρμακα αν πράγματι τα πήραν ή συμμετείχαν στο κόλπο????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/7/12 22:45

    Η βλακεία και ο λαϊκισμός κάποιων δεν εχει ¨ορια.
    Λάσπη με τον ανεμιστήρα ρίχνουν μπόλικη κάποιοι με κάποια δημοσιεύματα, και το πόπολο εγινε αμέσως κριτής και με βγαλμένη την απόφαση "κρεμάστε τους".

    Δεν γράφει η ανάρτηση για πόσο καιρό αντιστοιχούν αυτές οι συνταγές που έγραψαν κάποιοι γιατροί.
    Δεν γράφει αν αυτός ο τάδε γιατρός στην περιοχή του ηταν ο μόνος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ/ΟΓΑ/ΤΕΒΕ κλπ. και σε τι αναλογία αριθμού ασφαλισμένων ηταν.

    ...."Αγνοούν", για χάρη της καφρίλας και της λάσπης που θέλουν να ρίξουν με την ανάρτηση, οτι ειναι πολύ γνωστο σε ολους , οτι απο τις δέκα επισκέψεις που πάνε σε γιατρούς των ταμείων ο κοσμάκης ειναι οι οκτώ ανθρωποι μόνο για να τους γράψει τα φάρμακά τους.

    Ανθρωποι που ταλαιπωρούνται και αναγκάζονται να πηγαίνουν μια φορά τον μήνα τώρα στον γιατρό αντί μια φορά κάθε τρείς μήνες που ηταν πρίν, για μιά αντιγραφή των φαρμάκων , μια σφραγίδα με μιά υπογραφή στην ηλεκτρονική συνταγή.

    Και κατ΄ανάγκη δεν χρειάζεται να εξεταστούν καθόλου.
    Και ως συνήθως γίνεται, αυτή την δουλειά την κάνει η γραμματέας / νοσοκόμα του γιατρού που ειναι απ΄εξω.
    Ρωτάει ποιός ειναι για φάρμακα, και ποιός ειναι για εξέταση.

    Δηλαδή ειναι καλλίτερα ακόμα και μετά την πρώτη εβδομάδα του μήνα, ο γιατρός να βάλει ανακοίνωση απ΄εξω απο το ιατρείο "Επισκέψεις και συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ/ΟΓΑ κλπ. τέλος, λόγω συμπληρώσεως αριθμού"?

    Και να τρέχει ο κόσμος σαν τρελλός εδώ και εκεί να βρεί γιατρό, για τα φάρμακά του, και γιατρό να μην βρίσκει γιατί ολοι θα ειναι συμπληρωμένοι??
    Ειναι ωραία έτσι?

    Καλά ειναι επίσης και οι υπόλοιποι να σκεφτόμαστε και λίγο, να ειμαστε και λιγάκι επιφυλακτικοί στο τι μας αραδιάζουν κάποια δημοσιεύματα και το κυριότερο να εχουμε κατά νούν το "και μηδέναν καταδικάσεις πρίν αμφοίν μύθον ακούσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/7/12 23:38

    Γιατί σας φαίνεται παράξενο; Υπάρχει περίπτωση να λείπει τσαμπίκος απο λαμογιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/12 00:25

      Να και ο κουραστικός καραβλαχος που πετιέται σε κάθε ανάρτηση και βρίζει τους τσαμπικους πως είναι η πηγή του κακού στα πάντα! Φίλε βλάχο καραγκούνα άντε στην βλαχιά σου να πηδάς την γίδα της μάνας σου να πήξεις και το τυρί του μπαμπάκα σου και δρόμο από την Ρόδο μας ψωριάρη που λάδωσε το άντερο σου και κάνεις και κριτική

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος5/7/12 23:41

    Tου ροδίτη το ξέρουμε το όνομα...τουλάχιστον τα αρχικά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/7/12 03:48

    Μια ερωτηση.Γιατι ο καθενας που θα πει κατι κακο για ροδιτη ειναι καραβλαχος που βρισκεται στο νησι και τρωει τα αγαθα της Ροδου ?Δηλαδη αν εγω ειμαι π.χ στην Καβαλα και θελω να γραψω κατι δεν μπορω?Και επισης γιατι οι ροδιτες που ακομα οι γονεις τους κυκλοφορουν με παραδοσιακες στολες αποκαλουν τους αλλους καραβλαχους?Θα ηθελα απαντηση και οχι βρισιες(αν καταφερουν καποιοι να αντισταθουν ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/7/12 10:18

    AN EMEIΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΙ ΤΟΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΑΙ..ΥΔΡΟΒΛΑΧΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/7/12 13:24

    ΕΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ...... ΣΕΜΝΑ, ΣΟΒΑΡΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΗΛΟΒΡΙΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/7/12 19:44

    ous re gidia!!eiste sto nhsi mas!bgalte ton skasmo kai sebasteite ton politismo poy brikate edo kai to psomi poy bgazete!!alloste giayto irthate!skasmos loipon!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/7/12 23:52

      Πάς και εσύ, βάρεσες για τα καλά μπιέλες και δεν ξέρεις τι γράφεις.
      Μην εκτίθεσαι και πολύ στον ηλιο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *