ροή ειδήσεων

"Έξυπνα τηλέφωνα" στη διάθεση των τουριστών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δημιούργησε και έθεσε σε λειτουργία μια εφαρμογή για τα λεγόμενα "έξυπνα τηλέφωνα" που...
-ενόψει των θερινών διακοπών - παρέχει πληροφορίες για τα δικαιώματα των επιβατών.

Η εν λόγω εφαρμογή πληροφορεί τους τουρίστες για τα δικαιώματά τους όταν για παράδειγμα ένα ταξίδι δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα, μια πτήση ακυρώνεται, ένα πακέτο διακοπών σε ξενοδοχείο δεν είναι όπως είχε διαφημιστεί, αλλάζει το ωράριο ενός τρένου κ.ο.κ.

Η εφαρμογή λειτουργεί σε τέσσερις κινητές πλατφόρμες: IOS (Apple iPhone/iPad), Android (Google), BlackBerry OS (RIM) και Windows Phone 7 (Microsoft). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 22 γλώσσες της ΕΕ. Επί του παρόντος καλύπτει αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ενώ το 2013 αναμένεται να επεκταθεί και σε μετακινήσεις με λεωφορεία και πλοία, μόλις τεθούν σε ισχύ τα δικαιώματα αυτά.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σιμ Κάλας, αρμόδιος για τις μεταφορές, δήλωσε τα εξής: «Πόσοι από εμάς έχουν βρεθεί σε αεροδρόμιο και αισθανθεί απογοήτευση ακούγοντας να τους λένε ότι δεν έχουν δικαιώματα ενώ γνωρίζουν ότι έχουν! Με την εφαρμογή αυτή, εκατομμύρια ταξιδιώτες μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις σωστές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους ως επιβάτες τη στιγμή που τις έχουν περισσότερο ανάγκη, όταν προκύπτουν απρόσμενες καταστάσεις».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *