ροή ειδήσεων

Κι άλλος φορέας πνευματικών δικαιωμάτων !!!

- Ζητάει 21 ευρώ στο δωμάτιο και δεν διαπραγματεύεται
- Κομβικός ο ρόλος του νομικού συμβούλου του Παύλου Γερουλάνου
- Ενώ "έταζε" νομοθετική παρέμβαση για τα πνευματικά δικαιώματα...
ο νομικός του σύμβουλος "κυνηγούσε" ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
- Δεν υπάρχει άραγε ασυμβίβαστο, πραγματικό και ηθικό;
- Ζητούν δικαιώματα για 5ετία !!!
- Πολλοί μουστερήδες εμφανίστηκαν στα ξενοδοχεία
Και το όνομα αυτού Οργανισμός «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» που αποτελεί Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων των τηλεοπτικών καναλιών που λειτουργουν στην Ελλάδα.
Μετά τους πάσης φύσεως πνευματικούς δημιουργούς, ακόμη και τους σκηνογράφους εσχάτως, όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ, που εμφανίζονται στα ξενοδοχεία και απαιτούν χρήματα, μας προέκυψε και ο εν λόγω, την εκπροσώπηση του οποίου την έχει δικηγορική εταιρία στην οποία συμμετέχει ο κ. Γεώργιος Ανδρέας Ζάννος, νομικός σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού του κ. Παύλου Γερουλάνου και τοποθετημένος από τον κ. Γερουλάνο σε διοικητικά συμβούλια εταιριών αρμοδιότητας του υπουργείου.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κ. Γερουλάνος δύο χρόνια πριν υποσχόταν "λύση του θέματος" με νομοθετική ρύθμιση, ενώ ο νομικός του σύμβουλος συμμετείχε και συμμετέχει σε δικηγορική εταιρία με άλλα συμφέροντα!!!
Είναι δε γνωστό σε όλους τους φορείς του Τουρισμού, ότι για οποιαδήποτε νομθετική παρέμβαση σε οποιοδήποτε ζήτημα του χώρου, έπρεπε να μιλήσουν με τον κ. Ζάννο, ο οποίος συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια της ΕΡΤ και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον...

Μάλιστα για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία στον ιστότοπο της δικηγορικής εταιρίας ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, αναγράφονται τα εξής:
" Το δικηγορικό μας γραφείο ιδρύθηκε το έτος 1996 από την Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, σε συνεργασία με τους Γεώργιο - Ανδρέα Ζάννο και Δημήτριο Σαραφιανό. Το δικηγορικό γραφείο υπό το όνομα «ΖΑΝΝΟΣ-ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ» εδραιώθηκε σύντομα ως ένα από τα πλέον έγκριτα δικηγορικά γραφεία με εξειδίκευση στον τομέα του δικαίου της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα. Χάρη στην επιτυχή διαχείριση των υποθέσεων που κλήθηκε να υποστηρίξει από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας του και τη σταθερή προσήλωση των ιδρυτών του στην παροχή νομικής υποστήριξης υψηλών προδιαγραφών, το δικηγορικό γραφείο «ΖΑΝΝΟΣ-ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ» απέκτησε σύντομα εξαιρετική φήμη στην αγορά και σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλους τους μεγάλους τομείς του αστικού και εμπορικού δικαίου, καθώς και σε επιλεγμένους τομείς του διοικητικού και ποινικού δικαίου. Από το έτος 2007 το ιδρυτικό μέλος Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου προχώρησε, από κοινού με τους Γεώργιο Γεραρή και Αγγελική Χριστοδουλάκη, στη σύσταση της δικηγορικής εταιρείας «ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», διατηρώντας ωστόσο συνεργασία με τους Γεώργιο-Ανδρέα Ζάννο και Δημήτριο Σαραφιανό".

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζάννος, όπως και οι υπόλοιποι συνεργάτες του κ. Γερουλάνου, παύθηκαν στις 21.5.2012 από τα καθήκοντά τους με την υπ αρ. ΑΔΑ: Β4ΡΟΓ-ΒΓΓ απόφαση της τότε υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνας Καραπαναγιώτη . Ο κ. Ζάννος με επιστολή του στις 16 Ιουνίου, πριν από μερικές ημέρες παραιτήθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, στο οποίο τον είχε τοποθετήσει ο κ. Γερουλάνος, με την υπ. αρ. απόφαση 20392/2011 των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας. Ο κ. Ζάννος αναφέρεται επίσης και στους συνεργάτες του κ. Γερουλάνου σε απάντηση της ερώτησης 12639/8.3.2011 στη Βουλή των Ελλήνων, του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, στις 26.4.2011.

Ειδικότερα, μέλη του εν λόγω Οργανισμού είναι οι κάτωθι παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων ( οι οποίοι συνιστούν το σύνολο των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, υπό την ιδιότητά τους πάντα ως παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων):
- ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε
- ΑΝΤΕΝΝΑ TV Ανώνυμος Εταιρία,
- Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε (ALTER),
- Μακεδονία TV Ανώνυμος Εταιρία,
- Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρία Τηλεοπτικλων Προγραμμάτων (MEGA CHANNEL),
- Νέα Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία (STAR CHANNEL)
- Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Τηλεοπτική Και Εμπορική Εταιρία Παροχής Πληροφοριών Και Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ)
Τα ως άνω μέλη του άνω Οργανισμού είναι παραγωγοί της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπτικοακουστικών έργων, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ΑΝΤΕΝΝΑ, ALTER, MACEDONIA TV, MEGA, STAR, ΣΚΑΪ), ιδιοκτησίας τους , και έχουν μεταβιβάσει στον άνω Οργανισμό καταπιστευτικά, δυνάμει εγγράφων συμβάσεων ανάθεσης, τα συγγενικά τους δικαιώματα επί όλων των έργων παραγωγής τους συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος δημόσιας παρουσίασης, όπως αυτό προβλέπεται στο άρθρο 47 παρ. 2.εδαφ. στ' του Ν.2121/1993.

Ως προς την ουσία του θέματος τώρα, στις "απανταχούσες" που στελνουν στα ξενοδοχεία, ζητούν εντός 10 ημερών (!!!) τα εξής:

Α. Ξενοδοχεία

Κατηγορία Lux. Ετήσια αποζημίωση ανά δωμάτιο με συσκευή τηλεόρασης 21 Ευρώ. Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημείωση ανά τ.μ 2,5 Ευρώ.
Πρώτη Κατηγορία. Ετήσια αποζημίωση ανά δωμάτιο με συσκευή τηλεόρασης 19 Ευρώ. Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημίωση ανά τ.μ 2 Ευρώ.
Δεύτερη Κατηγορία και κάτω. Ετήσια αποζημίωση ανά δωμάτιο με συσκευή τηλεόρασης 17Ευρώ. Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημίωση ανά τ.μ 1,5 Ευρώ.
Για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν λιγότερο από 6 μήνες το χρόνο ισχύει αντιστοίχως έκπτωση 25% των προαναφερόμενων στις περιπτώσεις 1, 2 και 3 ποσών.

Και για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρανόηση, προσθέτουν για ευνόητους λόγους:
" Σας γνωστοποιούμε ότι στο πλαίσιο δικαστικών ενεργειών του άνω Οργανισμού κατά ξενοδοχειακών μονάδων που προέβαιναν σε παράνομη παρουσίαση των έργων ου ρεπερτορίου των μελών του μέσω συσκευών τηλεόρασης στα δωμάτια ξενοδοχείων, έχουν ήδη εκδοθεί οι υπ' αριθμ. 93/2012 και 110/2012 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείο9υ Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες οι εναγόμενες εταιρίες καταδικάσθηκαν σε καταβολή αποζημίωσης ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ, σε καταβολή τόκων και σε καταβολή δικαστικής δαπάνης, εκκρεμεί δε η έκδοση και πρόσθετων δικαστικών αποφάσεων επί πολλαπλών αντίστοιχων αγωγών του Οργανισμού μας κατά ξενοδοχειακών μονάδων".

Και καταλήγει:
" Επειδή έχουμε πληροφορηθεί ότι διαθέτετε συσκευές τηλεόρασης στα δωμάτιά της ξενοδοχειακής σας μονάδας, προβαίνοντας έτσι σε παρουσίαση των έργων των μελών του άνω Οργανισμού στο κοινό ΧΩΡΙΣ την προηγούμενη έγγραφη άδεια του εν λόγω Οργανισμού.

Επειδή ο άνω Οργανισμός με την από 21.7.2010 εξώδικο δήλωση-διαμαρτυρία- πρόσκλησή του έχει καλέσει το Σύλλογο Φορέα Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος- όπως ενημερώσει άμεσα τα μέλη του «που προβαίνουν ή επιθυμούν να προβούν στην παρουσίαση των έργων μας στο κοινό, ότι απαιτείται ΑΔΕΙΑ από τον Οργανισμό μας και ότι δεν μπορούν να προβούν στη πράξη αυτή ΧΩΡΙΣ να τους χορηγηθεί η εν λόγω άδεια», αλλά και να καλέσει τα μέλη του, « όπως έρθουν ΑΜΕΣΑ σε επαφή με τον Οργανισμό μας, προκειμένου να ους χορηγηθεί η απαιτούμενη άδεια» ωστόσο, ουδέποτε ήρθατε σε επαφή με τον Οργανισμό μας προκειμένου να λάβετε την απαιτούμενη εκ του νόμου έγγραφη άδειά μας.

Σας καλούμε όπως εντός δέκα (10) ημερών από την παραλαβή της παρούσας επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να λάβετε έγγραφη άδεια δημόσιας παρουσίασης μέσω τηλεοπτικής μετάδοσης στα δωμάτια του ξενοδοχείου Σας των οπτικοακουστικών έργων του Ρεπερτορίου των μελών του Οργανισμού ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, καθώς επίσης και προκειμένου να ρυθμίσετε τις αναδρομικές οφειλές σας τω πέντε(5) τελευταίων ετών.

Διαφορετικά σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε αναγκαία δικαστική ενέργεια για την προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων μας (δικαστική επιδίωξη διπλάσιας αποζημίωσης βάσει του άρθρου 65 παρ.2 του ν. 2121/1993, επιδίωξη νόμιμων τόκων, δικαστικής δαπάνης κλπ).".

Όμορφος κόσμος ηθικά και αγγελικά πλασμένος...

money-tourism.blogspot

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *