ροή ειδήσεων

Η φετινή τουριστική περίοδος
είναι απογοητευτική για τα ελληνικά νησιά

«Η φετινή τουριστική περίοδος είναι ιδιαίτερα απογοητευτική για τα ελληνικά νησιά, με τις κρατήσεις να βρίσκονται σε σημαντικά... χαμηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα της περσινής χρονιάς και τους τουριστικούς πράκτορες να βασίζονται πλέον σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής», διαπιστώνει στη ραδιοφωνική εκπομπή του αυστραλιανού κρατικού ABC News η απεσταλμένη Rachel Brown, όπως γράφει το ΑΜΠΕ.

Σχολιάζεται δε ότι η αιτία για τη μειωμένη κίνηση εδράζεται αφενός στα «οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και αφετέρου στο βομβαρδισμό των τουριστών από τα μέσα ενημέρωσης προ μηνών με εικόνες που προβάλλουν διαρκώς τις βίαιες διαμαρτυρίες και πορείες στην Αθήνα». Επομένως, «φυσικό είναι οι τουρίστες να επιλέγουν τις παραλίες της Ισπανίας και της Τουρκίας» συμπληρώνει η δημοσιογράφος.

Παράλληλα, καταγράφονται δηλώσεις Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι εκφράζουν τη «δυσαρέσκειά τους για τους πολιτικούς, αξιωματούχους και ιθύνοντες στην Ελλάδα όλων των παρατάξεων, που δεν διασφάλισαν την επιβίωση τουλάχιστον του τουρισμού, της πιο προσοδοφόρας βιομηχανίας της ελληνικής οικονομίας», ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν «μετ' επιτάσεως την επιστροφή στη δραχμή, στο εθνικό νόμισμα, ως το μοναδικό εργαλείο πραγματικής αύξησης των εσόδων».

Τέλος, η δημοσιογράφος εκφράζει την ανησυχία της για το μέλλον του τουρισμού, «εξαιτίας της μείωσης του ενδιαφέροντος για παραθερισμό στα ελληνικά νησιά, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των ξένων τουριστών επιλέγει ημερήσιες εκδρομές και σύντομες περιηγήσεις, εξαιτίας της σημαντική πτώσης του ‘υψηλής ποιότητας' τουρισμού, αλλά και εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης του ποσοστού των Ελλήνων παραθεριστών, λόγω οικονομικής δυσπραγίας».

tro-ma-ktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/7/12 16:47

    μες την κλαψα παλι........ ασχετα που τα ξενοδοχεια ολα εχουν σχεδον πληροτητα 100%. Ασχετα, που βλεπεις στα πεζοδρομια να κυκλοφορουν εκατονταδες τουριστες. Κατα τα αλλα ειναι χαλια σεζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *