ροή ειδήσεων

Θερινές προβολές στη Ρόδο

Το Κέντρο Πρόληψης Δίοδος σας προσκαλεί στη συνέχιση του «3ου κύκλου θερινών κινηματογραφικών προβολών. Για το μήνα Ιούλιο έχoυν επιλεγεί οι παρακάτω ταινίες...


Tρίτη, 10 Ιουλίου 2012: Hollywood ending, του Woody Allen, (1997).

Οι εποχές που ο βραβευμένος με δύο Oscar σκηνοθέτης Val Waxman μεσουρανούσε μοιάζουν να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η καριέρα του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ο Val έχει πλέον μια ευκαιρία να αναστήσει την καριέρα του. Η ένταση είναι τόσο μεγάλη που ο νευρωτικός σκηνοθέτης εξαιτίας μιας ψυχοσωματικής αντίδρασης σταδιακά τυφλώνεται. Δεν θα επιτρέψει όμως σε μια τόσο μικρή… λεπτομέρεια να καταστρέψει τα πάντα. Τα γυρίσματα πρέπει να ολοκληρωθούν. Ο Woody Allen επιστρέφει, αγέραστος, στο είδος που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο την κωμωδία. Το Hollywood Ending είναι μιά ανελέητη σάτιρα για τον «εφιαλτικό» κόσμο του Hollywood με κινητήρια δύναμη το κείμενο του Woody Allen.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012: Broken flowers του Jim Jarmusch

- Ο Don Johnston (Murray) είναι ένας μεσήλικας ‘Δον Ζουάν’ που για μία ακόμη φορά βρίσκεται θεατής στο ίδιο έργο: παρακολουθεί σχεδόν με απάθεια μία ακόμα ερωμένη του (Deply) να φεύγει από το σπίτι και τη ζωή του. Με τον ίδιο περίπου τρόπο λίγο αργότερα θα διαβάσει ένα ανυπόγραφο γράμμα. Σε αυτό μια γυναίκα ισχυρίζεται πως είχε σχέση μαζί του που έληξε πριν είκοσι περίπου χρόνια και καρπός αυτής της περιπέτειας ήταν η γέννηση ενός παιδιού, του οποίου την ύπαρξη βέβαια ο Don αγνοούσε. Παρακινούμενος από το κολλητό του Winston (Wright) που του καταστρώνει ένα πλήρες σχέδιο δράσης, αν και απρόθυμος αρχικά ξεκινά ένα οδοιπορικό αναζήτησης τεσσάρων ‘πρώην’ ερωμένων του οι οποίες θα μπορούσαν – χρονικά – να ήταν μητέρες του υποτιθέμενου γιου του.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012: O άνεμος χορεύει το κριθάρι.

Συγκλονιστικό, σκηνοθετημένο με διαύγεια και ώριμη κριτική ματιά, πολιτικό δράμα, βραβευμένο με το Χρυσό Φοίνικα των Κανών, δοσμένο μέσα από τη σύγκρουση δύο αδερφών, μελών του IRA, που ξαφνικά βρίσκονται σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα, με φόντο την Ιρλανδία τη δεκαετία του ’20, περίοδο της εξέγερσης ενάντια στη βρετανική κυριαρχία. Ενα αληθινό έργο τέχνης, ταυτόχρονα δυνατή πολιτική ταινία. Η ταινία του Λόουτς, με τον όμορφο, ποιητικό τίτλο της (που αναφέρεται σε ποίημα του Ρόμπερτ Ντουάιερ Τζόις) είναι ένα συγκλονιστικό, δοσμένο με δύναμη και τρόπο συναρπαστικό, έργο, που για την Ιρλανδία και τα προβλήματά της κάνει εκείνο που έκανε η «Γη και ελευθερία» του Λόουτς για τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 Η ζωή είναι ωραία.

Η πολυβραβευμένη ταινία του Ρ. Μπενίνι εξυμνεί τον θρίαμβο του ανθρωπίνου πνεύματος στις δύσκολες μέρες της εποχής του ναζισμού . Tο “La vita e Bella”, είναι ένας ύμνος στο θαύμα της ζωής, στον αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση και συνάμα ένας υπέροχος σαρκαστικός χλευασμός στη ζοφερότητα και τη σκοτεινιά του θανάτου. Σε μια περίοδο όπου αναβιώνουν φασιστικές πρακτικές , η ταινία αυτή αξίζει να ειδωθεί ξανά, από μικρούς και μεγάλους.

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 20:30, στον κήπο του Κέντρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλ. 22410-77205 του Κέντρου Πρόληψης, Ερυθρού Σταυρού 37,καθημερινά από 8-3μ.μ.

Κέντρο Πρόληψης Δίοδος , Ερυθρού Σταυρού 37, Ρόδος

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/7/12 12:48

    Που γίνονται οι προβολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/12 21:40

    Το Κέντρο Δίοδος βρίσκεται απέναντι από το Παλιό Νοσοκομείο της Ρόδου (Ερυθρού Σταυρού 37). Οι προβολές γίνονται στο κήπο του που είναι μέρος της Ροδιακής Έπαυλης.
    Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να τηλεφωνήσει στο τηλ. 22410-77205, καθημερινά από 8-3μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *