ροή ειδήσεων

Φέτος ξεδιψάμε με ελληνικές μπύρες!

Αγοράζοντας ελληνικές μπύρες τονώνουμε τη δική μας οικονομία
Οι διαφημίσεις για τις μπύρες εισαγωγής είναι πολλές και βρίσκονται στον... αφρό των ημερών λόγω της ζέστης. Κι όμως η ελληνική μπύρα κερδίζει συνεχώς έδαφος. Αγοράζοντας άλλωστε ελληνικές μπύρες τονώνουμε τη δική μας οικονομία και όχι αυτή των Γερμανών ή των Ολλανδών που μπορεί να ξέρουν από μπύρα αλλά δε γνωρίζουν τίποτε όπως φαίνεται από τη δική μας κουλτούρα.

Στην Εύβοια, την Κέρκυρα, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο αλλά και τη Ρόδο ή τον Πειραιά ή την Αττική η μπύρα τραβιέται τώρα το καλοκαίρι και είναι μάλλον καλύτερο να λέμε "στην υγειά μας" παρά Prost ή cheers.

Septem από το Αυλωνάρι Εύβοιας, τις μπύρες Fix, Βεργίνα, και Alfa που είναι γνωστές αφού βρίσκονται σε κάθε πολυκατάστημα τροφίμων αλλά και την αργίτικη μπύρα Ζέος, τη μπύρα Νέδα από τη Μεσσηνία, τη Χάρμα της Κρητικής Ζυθοποιϊας , τη Magnus Magister, τη μπύρα των Ιπποτών της Ρόδου και τη Royal Ionian την ...ξανθιά Κερκυραία.



Βεργίνα: Το βαρύ πυροβολικό της Βόρειας Ελλάδας

Το 1998 ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό ζυθοποιείο στη Ροδόπη -εκεί όπου κατά την παράδοση παρήχθη για πρώτη φορά ελληνική μπύρα κατά τους αρχαίους χρόνους- και γεννήθηκε η μπύρα «Βεργίνα».

Οι εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. βρίσκονται στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, η οποία επιλέχθηκε επειδή είναι πολύ καλά οργανωμένη και τo νερό της είναι άριστης ποιότητας.

Έτσι παράγεται η Βεργίνα σε μορφή lager με πλούσια γεύση και η Βεργίνα κόκκινη με κεχριμπαρένιο χρώμα και αρώματα εξωτικών φρούτων.

Από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παράγεται ακόμα η «Edelsteiner» που ανήκει στην κατηγορία των Premium Pilsner με ευχάριστη, ανάλαφρη γεύση, ενώ πρόσφατα, δημιουργήθηκε και η Βεργίνα weiss με το πλούσιο, φρουτώδες άρωμα, που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα.



«Το όνομα «Septem» στα λατινικά σημαίνει επτά, που είναι ο αριθμός της δημιουργίας, και αποτέλεσε έμπνευση για εμάς, καθώς κάθε τύπος μπύρας που παράγουμε θα έχει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας». Ετσι ονομάζεται η μπύρα που παράγεται από τονν Χημικό – οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και από τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ωρολογίου του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, στην Εύβοια. Η μικροζυθοποιία ξεκίνησε το 2009 τη διάθεση φρέσκιας, εμφιαλωμένης, μη παστεριωμένης μπύρας στην αγορά και ένα χρόνο αργότερα βραβεύθηκε στο διεθνή διαγωνισμό International Beer Challenge 2010 στο Λονδίνο,στην κατηγορία Design & Packaging.



Ζέος: Η μπύρα της Πελοποννήσου

Η μπύρα Ζέος παράγεται στο Άργος σε μορφή μαύρης weiss, pilsner και lager. Η Ζέος ακολουθεί πιστά τις γερμανικές προδιαγραφές παραγωγής μπύρας και δεν έχει συντηρητικά. Η Pilsner έχει γεμάτο σώμα, με ελαφρύ άρωμα λουλουδιών και φρούτων και μεγάλη επίγευση.
Η μπύρα Νέδα έχει μεσσηνιακή καταγωγή και είναι αυθεντική lager με κλασική γεύση, πλούσιο άρωμα λυκίσκου κι ελαφρώς πικάντικη, με χρυσαφένιο χρώμα. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2009 και κατέκτησε, εκτός από τους Μεσσήνιους, το σύνολο του ελληνικού κοινού. Δανείστηκε το όνομά της από το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Μεσσηνίας, τη Νέδα. Κατά την Μυθολογία, η Νέδα ήταν θεότητα των νερών και μαζί με τις νύμφες Θεισόα και Αγνώ έλουσαν τον μικρό Δία στον ποταμό Λούσιο όταν τον παρέλαβαν από τη Ρέα.



Χάρμα: Χάρμα οφθαλμών και στόματος από την Κρήτη.

Η μπύρα Χάρμα παράγεται στα Χανιά από την Κρητική Ζυθοποιία. Είναι μια φρέσκια, αφιλτράριστη μπύρα, με αγνά υλικά και υψηλή διατροφική αξία. Οι μπύρες Χάρμα, ξανθιές και μαύρες, διατίθενται φρέσκιες, απαστερίωτες και αφιλτράριστες, χωρίς καμία επεξεργασία μηχανική, θερμική ή χημική, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και σταθεροποιητές και διατίθεται προς το παρόν, μόνο σε βαρέλια, κατόπιν παραγγελίας.



Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία: Ένα διαμάντι από το Ιόνιο

Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία με έδρα της το νησί του Ιονίου, παράγει τέσσερις διαφορετικές φρέσκιες μπύρες υψηλής ποιότητας. H Royal Ionian είναι ξανθιά, δροσιστική μπύρα από παλιά τσέχικη συνταγή, αρωματική, με έντονο χαρακτήρα. Η Real Ale Bitter είναι καστανή, με ευχάριστη πικράδα και πλούσιο άρωμα. Η Real Ale Special είναι μια ξανθοκόκκινη μπύρα, με φρουτώδες άρωμα και βελούδινη γεύση και τέλος, η Ionian Epos είναι η ομηρική κρίθινη μπύρα, 2800 χρόνια μετά. Σύμφωνα με τον Όμηρο στην «Οδύσσεια», ο βασιλιάς των Φαιάκων Αλκίνοος φύλασσε σε ασημένιους και χρυσούς κρατήρες, κρίθινο οίνο. Με έμπνευση και οδηγό την αναφορά αυτή, η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία δημιούργησε στο νησί των Φαιάκων, τον δικό της «Κρίθινο Οίνο».



Magnus Magister: Με τη μαγεία των Ιπποτών της Ρόδου

Mε έδρα της το νησί της Ρόδου, η ελληνική μπύρα Magnus Magister κατάφερε να εδραιωθεί στην ελληνική επικράτεια και να επεκταθεί σταδιακά σε χώρες του εξωτερικού. Είναι μια εξαιρετικής ποιότητας Lager μπύρα, η οποία παράγεται με παραδοσιακό τρόπο ζυθοποίησης, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων ουσιών. Το όνομά της σημαίνει «Μεγάλος Μάγιστρος», αναφέρεται στην ιστορική περίοδο των Ιπποτών της Ρόδου και δηλώνει το ανώτατο αξίωμα της ιεραρχίας, εκείνο του πρώτου των πρώτων.



Η Fix Hellas είναι η πιο ιστορική ελληνική μπύρα και αντιπροσωπεύει μια «σταθερή αξία» του παρελθόντος. Με την άφιξή της, μεταφέρει στο παρόν τις όμορφες αναμνήσεις με τις οποίες συνδεόταν και τις αναβιώνει βάσει των σημερινών δεδομένων, της σύγχρονης καθημερινότητας. Θα κάνει τους παλαιότερους να «ξαναθυμηθούν» και τους νεότερους να δοκιμάσουν μια «γευστική εμπειρία». Η νέα Fix Hellas αποτελεί ένα ποιοτικό και «έντιμο» ελληνικό προϊόν, που είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας και της προσπάθειας Ελλήνων επιχειρηματιών να θέσουν στη διάθεση των καταναλωτών ένα προϊόν αντάξιο της ιστορίας και της φήμης του, σε όλα τα επίπεδα.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/7/12 08:08

    Germania Lager!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/7/12 08:57

    Η Fix ανήκει σε ξένη εταιρεία.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/7/12 09:51

      Σωστος.....μη σας ξεγελανε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ονοματα....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/8/12 00:01

      Μπα δεν νομιζω

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/4/13 08:08

      Η fix ξαναξεκίνησε απο Ολλανδική εταιρεία αλλά πριν μερικά χρόνια Έλληνας επιχειρηματίας την εξαγόρασε και κατασκεύασε εργοστάσιο στην Εύβοια.Πολύ καλή μπύρα και Ελληνική 100%...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος24/7/12 11:34

    AMSTELναν το γιωργακη να μας βοηθησουν οι ευρωπαιοι,πουθενα ο γιωργακης.AMSTELναν τον βαγγελακη να ριξουν τις απαιτησεις τους οι δντουδες,τιποτα κι βαγγελακης.AMSTELναν και τον αντωνακη για διαπραγματευση μαζι τους,παπαρια κι ο αντωνακης.κι ετσι βγηκε το ονομα AMSTEL και τον ηπιαμε γενικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/7/12 11:37

    ΖΥΤΗΟΣ πινω εγω. διαβασα οτι η ιδιοκτητρια της HEINEKEN ειναι απο τα πλουσιοτερα ατομα της Ολλανδιας. μμ ναι ετσι, εκβιαζοντας και πνιγοντας τους Ελληνες παραγωγους. Ναι,να υποστηριζουμε τους Ελληνες εργαζομενους αλλα αυτη η εταιρια κανει μεγαλη ζημια στην αγορα εδω. Εγω δεν της θελω πια και ας ψαχνω σαν τρελη να βρω την πραγματικη ελληνικη μπυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/7/12 18:47

    BAΠ....NEA ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΤΙΚΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/13 07:30

      ΒΑΠ...ΝΕΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΙ...ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ..ΑΛΛΑ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΔΙΤΗ ΜΩΡΕ ΚΟΥΓΙΕ..ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/4/13 08:25

      ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΩΝΥΜΕ 7:30. ΗΔΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΥΦΛΩΘΕΙΣ.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος24/7/12 20:45

    Υπάρχει και η ΑΛΦΑ, πολύ καλή. Τώρα αυτό που είπε κάποιος παραπάνω ότι η FIX ανήκει σε ξένη εταιρία, δεν είμαι και σίγουρος αλλά νομίζω ότι δεν ισχύει, αν είναι σίγουρος ο φίλος ας μας πει άπό ποιά εταιρία εξαγοράσθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/7/12 22:21

    πάντως η δική μας εδώ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Είναι μόνο για τους Γερμαναράδες που πίνουν τα πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/13 10:09

      Οι Γερμανοι που ξερουν απο μπύρες την πίνουν τις ροδίτικες μπύρες , γιατι ειναι καλες , εσυ που δεν ΞΕΡΕΙΣ απο τίποτα κατηγορείς τους γερμανους , α βρε νουμερο να γιατι δεν παμε μπροστα και δεν θα παμε ποτε με κατι Μα@κεσ σαν και εσενα που μονο κακία ξερουν να λενε.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος25/7/12 03:21

    H FIX ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ Η ΑΛΦΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΗΑ=ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΒΕΡΓΙΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/7/12 18:52

    a re noymera!!me ti asxoleistai!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/13 08:26

      Ο πανύβλακας του INTERNET ξαναχτύπησε.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος12/4/13 07:51

    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΙΡΑ ?
    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΠΙΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος12/4/13 19:41

    Ζυθος Βαπ μια καλή τοπική μπυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/4/13 13:10

    NA MHN ITAN SAN KATOURO I MAGNUS NA TIN PINAME! PIO AIDIA MPIRA DEN EXW KSANAPIEI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/5/13 23:15

    Η ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/5/13 23:18

    Η ΜΥΘΟΣ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΣΤΗ ΣΙΔΝΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *