ροή ειδήσεων

Όπισθεν ολοταχώς για τις διευκολύνσεις στο χαράτσι!

Tην αντίδραση της τρόικας φαίνεται ότι συναντά το σχέδιο της κυβέρνησης για αποπληρωμή του τέλους για τα ακίνητα σε πέντε δόσεις και σε ξεχωριστούς λογαριασμούς...


Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι η ΔΕΗ θα έστελνε για το 2012 στους καταναλωτές ένα ειδικό εκκαθαριστικό με το ποσό που αντιστοιχεί στο φόρο ακινήτων ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό ρεύματος.

Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που θα έπαιρναν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό, θα είχαν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία.

Με αυτόν τον τρόπο θα γινόταν διαχωρισμός του φόρου για τα ακίνητα από τα υπόλοιπα τιμολόγια, που επιβαρύνουν τους καταναλωτές ρεύματος.

Ωστόσο, αυτή η λύση δύσκολα θα προχωρήσει, λόγω των ενστάσεων της τρόικας.

Οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι 500.000 πολίτες δεν έχουν πληρώσει ακόμα το χαράτσι και σε περίπτωση που προχωρήσει αυτό το σχέδιο, δεν θα το πληρώσουν ακόμα περισσότεροι.

Λόγω της υστέρησης εσόδων, αποφάσισαν να θέσουν βέτο σε αυτές τις σκέψεις.

Έτσι, οι καταναλωτές, θα κληθούν όπως και για το 2011 να πληρώσουν το χαράτσι, το οποίο θα εισπραχθεί μαζί με τους λογαριασμούς ρεύματος.

Το αν ο αριθμός όσων δεν πληρώνουν, επειδή δεν μπορούν, θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Η τρόικα πάντως δείχνει ότι σε έναν ακόμα τομέα δεν δείχνει καμία διάθεση... επαναδιαπραγμάτευσης.
news247.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/7/12 18:20

    Η προεκλογική εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά για την κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων μετατράπηκε σε πλήρη εφαρμογή της απόφασης Βενιζέλου με τον οποίο συμπορεύεται και συγκυβερνά. Η ρητή δέσμευση μετατέθηκε για το 2013. Οι πολίτες στεγνώνουν οικονομικά και η ΔΕΗ απαξιώνεται πριν βγει στο «σφυρί». Έχει πέσει και το τελευταίο «φύλλο συκής» μιας κυβέρνησης που άλλα υπόσχεται τον Ιούνιο και άλλα κάνει τον Ιούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/12 18:21

    Tα νέα αντιδραστικά μέτρα που σχεδιάζει η κυβερνητική τρόικα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση, ούτε με την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση» και «με όσα προεκλογικά εξήγγειλαν οι συνεχιστές του μνημονίου για να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/7/12 21:50

    Η τρόικα δεν επιβάλει κανένα σχέδιο, τα σχέδια τα έχουν κατάθεση τα κόμματα όπως αυτό του Βενιζέλου και έτσι το δέχτηκαν. Όλα τα σχέδια για τα οικονομικά είναι οι ιδέες του Βενιζέλου μαζί με του Παπανδρέου, και από την στιγμή που τα δέχτηκε η τρόικα τώρα σου λέει θα βαδίζετε βάση αυτού και δεν δεχόμαστε αλλαγές στα σχέδια σας. Και όταν ζητούσε η τρόικα να καταθέσουν προτάσεις ποιοι νομίζετε ότι πρότειναν τα χαράτσια συμπεριλαμβανομένων και των υπολοίπων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/7/12 21:55

    Η τρόικα είχε ζητήσει αν θυμόσαστε καλά, σχέδια για έξοδο από την οικονομική κρίση και σχέδια με το τι περικοπές θα κάνουν και σε ποίους. Και φυσικά ο Βενιζέλος δεν έχασε χρόνο, βλέπετε και από μόνοι σας τις προτάσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *