ροή ειδήσεων

Γιατί οι μετανάστες φεύγουν από την Ελλάδα

Πόσοι μετανάστες φεύγουν από την Ελλάδα; Διαβάστε τον αριθμό των μεταναστών που έχουν γραφτεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης.
Περισσότεροι από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα... εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης.

Από αυτούς, οι 7.052 είναι μη νόμιμοι μετανάστες, οι 1.661 είναι αιτούντες άσυλο.

Οι 106 είναι μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους, ενώ ήδη 3.848 έχουν επιστρέψει εθελοντικά στις πατρίδες τους.

Από τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων μεταναστών, 7.677 είναι άνδρες ενήλικες, 462 ενήλικες γυναίκες και 680 παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου. Στην Ελλάδα, τα προγράμματα αυτά ξεκίνησαν, το 2010, με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής και με συμμετοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ποσοστό 25%.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία του Γραφείου Ελλάδος, του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ), το οποίο πραγματοποίησε εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού δημιουργίας comic strip, με θέμα «Εθελοντικός επαναπατρισμός και επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους».

Από τον διαγωνισμό, που διοργάνωσε ο ΔΟΜ, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ξεκίνησε τον Απρίλιο και ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουνίου, αναδείχθηκαν οκτώ νικητές.

Σ’ αυτόν, συμμετείχαν νέοι από όλη την Ελλάδα και οι νικητές απέσπασαν χρηματικό έπαθλο, που ξεκινούσε από 2.000 ευρώ για τον πρώτο και έφτανε τα 250 ευρώ για τον τελευταίο νικητή. Το κριτήριο για το καλύτερο κόμικ ήταν τόσο το σχέδιο όσο και το σενάριο και ο τρόπος απόδοσής του στο σκίτσο.

Οι νικητές του διαγωνισμού, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, εξέφρασαν τη χαρά τους για το βραβείο αν και, ομόθυμα, τόνισαν ότι ο λόγος της συμμετοχής τους, είχε να κάνει κατά κύριο λόγο με το θέμα του διαγωνισμού και δευτερευόντως, με το χρηματικό έπαθλο. Το πρώτο βραβείο μοιράστηκαν ο Παναγιώτης Τσουκανάς και η Άννα Κουριδάκη, ενώ οι υπόλοιποι βραβευθέντες ήταν οι Σόνια Δημητριάδη, Ευσταθία Παπαστάθη, Χαράλαμπος Χολόπουλος, Ελένη Λαμπριανίδου, Ειρήνη Νάκη και Παντελής Ανανιάδης.

fimes.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/7/12 21:50

    ginete na min mini kanenas......giati an den fygoyn blepo deytero koma thn xrhsi augi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!! ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΚΑΙ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΦΟΜΟΙΟΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ.ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/7/12 22:41

    sta anathema na paneeeeeeeeeeeeeeee k akoma parapera.....diladi gia na katalavw otan kapoioi me apokaloun ratsistis einai kako pou den thelw ksenoun stin xwra mou??????????????????????????????? na itan athrwpoi opws kai emeis oi ellines kapote metanasteusame na to dektw..alla oxi etsi re file...mas klevoun mas skotwnoun kai na tous theloume den ginetai....eksw re oloiiiiiiiiiiiiiiii......MONO U XRUSH AUGH EINAI H LUSH oute o paparas o samaras oute kanenas allos oloi autoi exoun kerdoi apo autous......to na eisai topikistis kai enthikistis den se xaraktirizei ratsisti......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/7/12 11:33

    ΣΤΟ ΚΑΛΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *