ροή ειδήσεων

Κασσιώπη και Αφάντου:
Δυο επίγειοι παράδεισοι στα χέρια ιδιωτών [εικόνες]

Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης από τη στιγμή της ορκωμοσίας της είναι οι άμεσες και με απόλυτα διαφανή τρόπο αποκρατικοποιήσεις... Ήδη ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε «σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης» τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων είναι και δύο περιοχές - επίγειοι παράδεισοι, η Κασσιώπη στην Κέρκυρα και η Αφάντου στην Ρόδο.



Στην πρώτη περίπτωση, αυτήν της Κασσιώπης πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση που βρίσκεται 38 χλμ. βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας. Το εμβαδόν του γεωτεμαχίου είναι περίπου 490 στρέμματα ,πάνω από το μισό του οποίου αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ., ενώ το ακίνητο έχει μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725μ.



Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής.



Μάλιστα η κυβέρνηση βιάζεται να προχωρήσει η διαδικασία, αφού στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν κληθεί να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 10η Απριλίου 2012 και να αποδείξουν ότι πληρούν τα οικονομικά και νομικά κριτήρια και να πρέπει να καταθέσουν Δεσμευτική Προσφορά σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο νησί των Ιπποτών, στη Ρόδο το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, 20χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο, την πόλη και το Νοσοκομείο Ρόδου. Το ακίνητο είναι πολύ κοντά στην Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου και σε μικρή απόσταση από τις δημοφιλείς παραλίες της Τσαμπίκας και των Κολυμπίων.



Στην περιοχή της Αφάντου μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και ένα 4 αστέρων, ενώ η εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας των τουριστών της περιοχής γίνεται μέσω ενοικιαζόμενων δωματίων και στούντιο.



Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου είναι 1.858.000 τμ περίπου. Μέρος της ιδιοκτησίας (450,000 τμ) περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών που σχεδιάστηκε από τον Donald Herradine και είναι σε λειτουργία από το 1973 . Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε ακτογραμμή μήκους 7χλμ περίπου.



Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών και εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών τουρισμού αναψυχής, γύρω από το υφιστάμενο γήπεδο γκολφ, σε ένα καθιερωμένο τουριστικό προορισμό με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.



Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υπό τους όρους που αναφέρονται στην Πρόσκληση, από τις 10 Ιουλίου 2012 και ώρα Αθήνας 17:00 μμ στις 30 Ιουλίου 2012 και ώρα Αθήνας 17:00 μμ. Περαιτέρω, η ημερομηνία για το άνοιγμα των Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος μετατίθεται από τις 11 Ιουλίου 2012 στις 31 Ιουλίου 2012.

iefimerida.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/7/12 11:00

    το φιλέτο (Αφάντου) που έλεγαν έχει γίνει 2 φορές διαγωνισμός και οι προτάσεις δεν ήταν συμφέρουσες.γιατί παραπληροφορείτε τον κόσμο ρε λαμόγια? τί δουλειά έχει η παραλία με το GOLF? θέλετε να ερημώσει τελείως? εγώ θα έλεγα να μην πληρώσει καν ο ανάδοχος αλλά να δεσμευτεί να προσλάβει Ελληνες και μόνο για όσα χρόνια το έχει με σύμβαση που θα καθορίζει τον μισθό τους. τόσες εγκαταστάσεις ερημώνουν και θα πέσουν (ειδικά τα κολυμβητήρια)...αλλά έτσι είστε εσείς...χειρότεροι απο την κυβέρνηση....μιλάω μόνο για την Ρόδο γιατί το άλλο μέρος δεν ξέρω στην Κάρπαθο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/7/12 11:33

    .....ενώ η εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας των τουριστών της περιοχής γίνεται μέσω ενοικιαζόμενων δωματίων και στούντιο........................
    Εξυπηρετουνται δηλαδη.
    Αμα χτιστει πενταστερο τα στουντιο και τα ενοικιαζομενα θα αχρηστευτουν.
    Προσεξτε Αφαντενοι κυνδινευει η ζωη σας και η περιουσια σας.
    Δειτε τι επαθαν οι ανθρωποι οπου χτιστικαν μεγαλα πενταστερα.
    Ιξια, Ιαλυσο,Πολη,Φαληράκι,Κολυμπια,Λαρδο, Κιοτάρι, Λαχανια.
    Χασανε τους δικους τους τουριστες και τους ηρθαν οι βραχιολάκηδες.
    Σημερα δεν μπορουν να ζησουν και τρέχουν στον πολιτικάντη να τους διορισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/7/12 13:59

      ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!!
      ΤΟ 5ΑΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ 4ΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ!!!!ΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος10/7/12 13:42

    και οι δυο έχετε δίκιο. όμως το να καταστραφεί τελείως το GOLF δεν είναι και ότι καλύτερο. Τουλάχιστον να δουλέψουν 2-3 άνθρωποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/7/12 13:58

    Όχι άλλο τσιμέντο ρεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/7/12 15:24

    Θα κανουν επιχειρηση και θα δουλευουν Αφαντενοι???Σωθηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/7/12 17:04

    αποκρατικοποιηση σε ολα!!!!!!!! εδω και τωρα !!!!!!! οι αριστεριτζηδες κρατικιστες καιρος ειναι να δουλεψουν και λιγι και οχι να στρογγυλοκαθονται σαν τους χαλιφηδες στις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/7/12 18:21

    Στα αναθεμα το ξελεμματικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/7/12 20:14

    ποιό το πρόβλημα αν δωθεί το γκόλφ; είναι καλύτερα τώρα που ξεφτιλιζόμαστε στον κάθε παίχτη που "προσπαθεί" να παίξει αξιοπρεπώς; 'εχετε περάσει νύχτα από την παραλία; ούτε φώτα δεν έχει, ούτε καν μπορεί να συντηρήσει το δρόμο ο δήμος γιατί στα χαρτιά δεν υπάρχει δρόμος... ας δωθεί να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή να δει και το χωριό (και γενικά το νησί) κανένα τουρίστα ποιότητας. υπολογίστε τα έσοδα που θα μπουν στα ταμεία του δήμου και τη μορφή που θα πάρει η περιοχή και θα δείτε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί. όσο για τα μπάνια μας παραλίες υπάρχουν δόξα τω θεώ αν και αλπίζω να δραστηριοποιηθούμε για να μην κλείσει η παραλία στους ντόπιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/7/12 20:40

    Επιτέλους είδαμε κι'ένα λογικό σχολιο !
    Ανάπτυξη ζητάμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/7/12 21:04

    Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί χρειάζεται golf η Ρόδος. Το έχετε δει τελευταία; Όλη την ημέρα το ποτίζουνε και το χόρτο του είναι ξερό. Αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να ξοδεύεις τόσο νερό όλο τον χρόνο για να παίζουν 5 ανθρωποι golf στην αρχή και στο τέλος της σαιζόν. Τον υπόλοιπο χρόνο δεν πατάει ψυχή. Γιατί δεν το κάνουν ένα ωραίο πάρκο με τόσα δέντρα που έχει μέσα και να βάλουν και κούνιες για τα παιδιά και αναψυκτήρια να το χαίρονται τουλάχιστον οι κάτοικοι. Είναι κρίμα να βλέπουμε τα ερείπια τόσα χρόνια να ρημάζουν. Όσο για την παραλία και να χτίσουν κατοικίες κανείς δεν θα τις αγοράσει εκτός και αν τις δώσουν πολύ φτηνά. Αφού κανείς δεν επενδύει πια στην Ελλάδα. Τουλάχιστον ας χαρούμε εμείς οι κατοικοι τις ομορφιές και τις παραλίες του νησιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος10/7/12 21:48

    ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ GOLF ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΒΡΩΜΟΤΣΑΜΠΙΚΟΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ... ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΣΑΜΠΙΚΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/7/12 21:59

      πες τα φιλε μου. τελικα αρκετοι σκεφτονται οπως κ εγω. νομιζα πως μονο εγω τους εβλεπα ποσο τσαμπικοι ειναι. ουστ απο εδω ρε. να το πουλησουμε το μπουρδελο σας μπας και ξυπνησετε απο τον λυθαργο. (ενας ακομα "βλαχος").
      νομιζετε πως μας ταιζετε εσεις ρε??? σιγα το κωλονησο σας, που αν δεν ειχατε τους τουριστες να κοροιδευετε θα ειχατε ψοφησει απο την πεινα. στα φαναρια μαζι με τους πακιστανους θα εισασταν.
      καλα σας λεει ο 9:48μ.μ. αχρηστους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/7/12 23:13

      ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΖΗΛΙΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΑΔΙΤΗ,ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ,ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΒΑΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΤΡΩΓΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ
      ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΕ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ
      ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΡΟΔΙΤΗΣ ΜΑ ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΣΟΥΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ
      καιροσκοπος

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος10/7/12 22:54

    eimaste tsampikoi alla oloi oi vlaxoi kai oi tsiganosereoi edo erxeste k trote vlaxadera kathikia poy vromaei to stoma sas apo tin peina peinales an perimenate apo ta tsimenta tis athinas k ton megaloypoleon oloi kra tha kaname

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος11/7/12 00:14

    Πάλι φύγατε από το θέμα και αρχίσατε τις μαλακίες.... Μετά όταν θα απαγορευτεί η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία Αφάντου γιατί έτσι θα προβλέπει η αγοραπωλησία, θα πληρώνετε 15 ευρώ βενζίνη για να πάτε και να έρθετε από την πρώτη ελεύθερη παραλία...
    Αυτά για όσους ψήφισαν μνημονιακά κόματα και ζητάνε "ανάπτυξη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *