ροή ειδήσεων

Το Καστελόριζο επιστρέφει στη Δραχμή !!!

Το Καστελόριζο επιστρέφει στη Δραχμή ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Κράτος
Η Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο (κόκκινο φρούριο), αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης... Απέχει μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές και οι 450 κάτοικοί της (μαζί και οι στρατιώτες) νιώθουν καθημερινά την «καυτή ανάσα» της γείτονας από πάνω τους. Την ώρα, δε, που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων κοινωνίας και εργαζομένων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, στο Καστελόριζο, το «νησί του μνημονίου», προσωνύμιο από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν σχεδόν 22 μήνες ανακοίνωσε από το νησί την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας και να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε η Ελλάδα:Στη δραχμή!!!
Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει στην aftodioikisi.gr ο ο δήμαρχος του «νησιού του μνημονίου», ο Παύλος Πανηγύρης, εκφράζονται το θυμό αλλά και την απελπισία του από τη συμπεριφορά των πολιτικών απέναντι στο Καστελόριζο.
«Κάποια στιγμή θα σηκωθούμε να φύγουμε και θα σηκώσουμε την «ανεξάρτητη σημαία της επανάστασης», την «ανεξάρτητη σημαία του Καστελλόριζου». Θα επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και, όπως φαίνεται, η πατρίδα μας με το ευρώ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη. Για να είμαστε και Έλληνες και ανεξάρτητοι», τονίζει με έμφαση.
Και προσθέτει: «Νιώθουμε παραμελημένοι, εγκαταλελειμμένοι, ότι δεν υπάρχει κράτος. Δεκαοχτώ χρόνια δήμαρχος και έχω απογοητευθεί», σημειώντας πως η ανάπτυξη δεν έχει φτάσει ακόμα στο νησί, ή αν πήγε, «έφυγε» μαζί με τους επισήμους και τις υποσχέσεις τους.
Κατέστρεψαν το Καστελλόριζο, καταστρέφουν τη χώρα, σημειώνει και επιτίθεται με σφοδρότητα συλλήβδην εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας (πλην ενός, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη): «Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μας περνούν για βλάκες. Λένε ότι έκαναν λάθη και έχουν το θράσος να θέλουν να πάρουν πάλι τα ηνία αυτής της χώρας. Για εμένα είναι ανεπιθύμητοι. Δε θέλουμε κανέναν πλέον εδώ πέρα. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους».
Τουρκικές «εισαγωγές»
Αναφορικά με το δήμο του, πέραν της έλλειψης προσωπικού που παρουσιάστηκε με την εφαρμογή του ΟΕΥ, «από τα 20 άτομα που προβλέπει, έχω αυτή τη στιγμή 5 άτομα, και ένα μηχανικό που θέλω για μελέτες δεν έχω· δεν υπάρχει σωστή κατανομή των ειδικοτήτων», λέει ο δήμαρχος, το σημαντικότερο πρόβλημα στο νησί είναι η τροφοδοσία.
Και εδώ το πρόβλημα έρχεται να το λύσει η… ευγενική χορηγία της Τουρκίας, στις ακτές της οποίας κατεθύνονται οι Καστελλοριζίτες για να προμηθευτούν τρόφιμα, καθώς -όπως λέει ο δήμαρχος- ό,τι αγοράσουν συν τα εισιτήρια είναι… φτηνότερα από τα σούπερ μάρκετ της Μεγίστης, που είναι ακριβότερα ακόμα και από αυτά της Ρόδου. Η προμήθεια αυτή φτάνει στο 30-40% των αναγκών των κατοίκων του νησιού.
http://planet-greece.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/8/12 16:13

    Αν γινει ανεξαρτητο εγω θα παω να γινω κατοικος. Εχουμε καταντησει πιονια του καθε ευρωπαιου πολιτικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/12 18:28

    Αυτά που λέμε τόσα χρονια να κάνουν και οι Ροδίτες, αλλα σιγά μην κουνηθούν από τις καρέκλες τους και από τους φραπέδες. Η Ρόδος έχει τεράστιες δυνατότητες να αυτοσυντηρηθεί και να γίνει ανεξάρτητη, αλλα που....μυαλό κουκούτσι όλοι τους λέμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/12 22:53

      Πολυ σωστος. Η Ροδος βγαζει αρκετο χρημα για να γινει ενα...Μονακο. Αυτοι ομως που μας διοικουν ειναι κομματοσκυλα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/8/12 01:57

      Πολυ σωστοι και οι δυο ΑΛΛΑ φανταζεστε πρωθυπουργο Ροδου τον κουσουρνα???? απαπαπα

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/8/12 20:38

    κου κου ρου κου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/8/12 00:19

    akros epikindino.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/8/12 00:49

    Αν δε μπορουν να προστατευσουν τη Ροδο, που ειναι η ναυαρχιδα του τουρισμου, απο τους τσιγγανους και τους ζητιανους τοτε καλυτερα να τη νοικιασουν για 30 χρονια στην Αμερικη. Παλι Ελληνες θα ειμαστε δε θα αλλαξει κατι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/8/12 12:56

    2 μερίδες φαγητό + 1 σαλάτα + ενα δυο αναψυκτικά = 40 ευρώ.
    2,5 ευρώ το σουβλάκι 3+ η μπύρα.
    ΚΑι αν είσαι Έλληνας, σε έχουν χεσμένο.

    Για γυρίστε σε δραχμές να δούμε πιος μαλάκας θα σας δώσει χίλες δραχμές για ένα σουβλάκι ή θα σκάσει 13 χιλιάρικα για 2 μερίδες φαί.

    ΠΑΛΙΟΚΛΕΦΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/8/12 00:04

    ρε δεν μας χ...ουν οι μεγιστοι λαλακες!! κατσικοκλέφτες αρπάχτρες, ούτε οι συμιακοί δεν τους αντέχουν,για να καταλάβεις επίπεδο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *