ροή ειδήσεων

Προς νέα ευρωπαϊκή αρωγή στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων

Προσπάθεια να ξεκλειδώσουν κονδύλια για την ελληνική ακτοφυλακή και το λιμενικό στα ευρωπαϊκά fora καταβάλλεται προς κάθε κατεύθυνση, όπως προκύπτει τόσο... από τις κινήσεις που δρομολογεί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, όσο και από τις επαφές που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς.

Ο αντιναύαρχος συνοδευμένος από αντιπροσωπεία στελεχών του λιμενικού και της ακτοφυλακής, συμμετείχε από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη στην 4η Σύνοδο των Αρχηγών των Ακτοφυλακών των κρατών μελών της Ε.Ε. με σκοπό, μεταξύ άλλων, να παρουσιασθούν και συζητηθούν θέματα όπως της ναυτικής ασφάλειας, της ασφάλειας ναυσιπλοΐας, της προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ασφάλειας των θαλασσίων συνόρων (sea border control). Στη σύνοδο συμμετείχαν, πέραν των Αρχηγών των Ακτοφυλακών των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και υψηλόβαθμα στελέχη των αρμοδίων Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Οργανισμών της Ε.Ε. σχετικών με τα θέματα των αρμοδιοτήτων των Ακτοφυλακών της Ε.Ε.

Η συνάντηση κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας, η οποία πρωτοστάτησε στις εργασίες για την προετοιμασία της, δεδομένου ότι το Λιμενικό Σώμα αναλαμβάνει την προεδρία του forum των αρχηγών των ακτοφυλακών των κρατών μελών της Ε.Ε. για τη περίοδο 2012-2013 και η επόμενη θα διεξαχθεί στη χώρα μας. Απώτερος στόχος της Ελληνικής Προεδρίας, είναι το forum να αποτελέσει θεσμικό παράγοντα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι ες στο Υπουργείο ώστε να αξιοποιηθούν ευρύτερες δυνατότητες που προσφέρονται από το ΕΣΠΑ, μέσω της βελτίωσης του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της υλοποίησης των δράσεων του Υπουργείου.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρούν στο σχεδιασμό επιχειρησιακού προγράμματος, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η περεταίρω ενίσχυση του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής. Για τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων αναζητούνται κονδύλια τόσο από τα τομεακά και περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, αλλά και από το Πράσινο Ταμείο.

capital.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *