ροή ειδήσεων

Αυτόφωρο για όσους δεν κόβουν αποδείξεις στις παραλίες

Με αυτόφωρο κινδυνεύουν όσοι δεν κόβουν αποδείξεις για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στις παραλίες αλλά και για την ενοικίαση δωματίων.
Το εισαγγελικό-τελεσίγραφο αναφέρεται σε «όργιο» παρανομιών για τα όσα συμβαίνουν στα νησιά μας τη θερινή περίοδο... σε απώλεια σημαντικών εσόδων για το κράτος αλλά και ζημία στο εισόδημα των πολιτών.

Ειδικότερα, στη σχετική παραγγελία του προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, σημειώνει:

«Οι εν λόγω αξιόποινες πράξεις συνίστανται πρωτίστως στη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση των προβλεπόμενων ΚΒΣ στοιχείων κατά την παροχή υπηρεσιών ή την πώληση και διακίνηση αγαθών στους αιγιαλούς και τις παραλίες, αλλά και σε παράνομη κατάληψη και μεταβολή αιγιαλού δια της κατασκευής αυθαίρετων κτισμάτων, ως και εγκαταστάσεως ομπρελών σε σημεία αιγιαλού μη προβλεπόμενα στις συμβάσεις μισθώσεως, σε λειτουργία εντός των ορίων του αιγιαλού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος άνευ αδείας, σε λειτουργία και εκμίσθωση δωματίων χωρίς άδεια, σε μη έκδοση φορολογικών στοιχείων στους μισθωτές των ενοικιαζόμενων δωματίων, σε ρύπανση του περιβάλλοντος, σε είσπραξη υπερβολικών τιμών κατά την παροχή υπηρεσιών, την εκμίσθωση δωματίων για τα οποία ορισμένοι εκμισθωτές απαιτούν μίσθωμα κατ' άτομο, καθώς και σε απασχόληση αλλοδαπών χωρίς άδεια».

Στην ίδια παραγγελία ο κ. Μουζακίτης ζητά από το ΣΔΟΕ να εφαρμόζει την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των παραβατών αλλά και να στέλνει και στον ίδιο αντίγραφα των δικογραφιών που διαβιβάζονται στις Εισαγγελίες.

Αφορμή για το… τελεσίγραφο του οικονομικού εισαγγελέα στάθηκαν οι δεκάδες καταγγελίες που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες από πολίτες, οι οποίοι έγιναν δέκτες της παραβατικής συμπεριφοράς των καταστηματαρχών που νοικιάζουν δωμάτια ή εκμεταλλεύονται τις παραλίες βάσει σύμβασης από τους οικείους δήμους.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/8/12 14:01

    Καλά τόσα χρονια όλοι αυτοί τις δικαιοσύνης δεν έχουν πάει ποτε για μπάνιο στην θάλασσα? δεν τα έβλεπαν δεν τα άκουγαν? περίμεναν από άλλους πολίτες καταγγελίες για να κάνουν την δουλειά τους? Δεν ξέρουν ότι οι περισσότεροι ομπρελάδες έχουν κάνει περιουσιες με μαύρα λεφτά και δηλώνουν φτωχοί αγρότες? Δεν γνωρίζουν ότι έχει πολλούς ομπρελάδες που δουλεύουν και στον δήμο και έχουν και άλλες επιχείρησης και παίρνουν επιδόματα?
    Εδώ γνωρίζω άτομα με παραθαλάσσιες καντίνες (παράγκες) να έχουν προικίσει με ακίνητα τα παιδιά τους από την κλεψιά που κάνουν, και οι δήμαρχοι οι τότε, να σφυρίζουν αδιάφορα. Πάντως οι άδειες που έδωσαν τότε σε καντίνες και ομπρελάδες έπεφταν βροχή, και κάποιοι ιδιοκτητες με καντίνες είναι και ομπρελάδες στην ίδια την παραλια, τώρα πως γίνετε αυτό δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/12 14:04

    Και αυτοί που νοικιάζουν παράνομα τα τα σπίτια τους η της εξοχικές κατοικίες τους που ΔΕΝ έχουν το σήμα του ΕΟΤ θα κάνουνε κάτι ? Γιατί λένε ότι είναι σε όλοι την Ελλάδα 50000 Σπίτια που νοικιάζουν παράνομα , και οι ιδιοκτήτες τούς είναι Ελληνες και πάρα πολλοί Ξένοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/8/12 14:10

    Όλο αυτόφωρα είμαστε και οι εγκληματίες κάνουν πάρτυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/8/12 19:12

    Το ΣΔΟΕ βεβαίωσε 463 παραβάσεις στο Φαληράκι μέσα σε 72 ώρες. Πόσοι πήγαν αυτόφωρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/8/12 18:35

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΝΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΔΟΕ ΕΦΟΡΙΑ Κ.Λ.Π ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΙΝΟΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ? ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΑΣΕΡ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΤΙΝΟΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ. ΟΙ ΟΜΠΡΕΛΑΔΕΣΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΖΑ 5 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΣΑΖ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΡΜΑ ΜΟΛΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΟΚΥΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΙΠΕ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ... ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΙΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *