ροή ειδήσεων

Επιστημονική ημερίδα με θέμα τη θαλάσσια βιοποικιλότητα

Επιστημονική ημερίδα: Ταξιδεύοντας από το λευκό της Αρκτικής στην πολυχρωμία των Τροπικών
Μια ξεχωριστή ημερίδα με θέμα τη βιοποικιλότητα δυο εντελώς διαφορετικών οικοσυστημάτων, ενός αρκτικού και ενός τροπικού, διοργανώνει...
η περιβαλλοντική οργάνωση Αιθρία με την υποστήριξη του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου και ώρα 19.00, σε αίθουσα του Υδροβιολογικού Σταθμού, με ομιλητή το δρ. Frithjof Kuepper, καθηγητή θαλάσσιας βιολογίας του Πανεπιστημίου Aberdeen της Σκωτίας.

Αρχικά, ο καθηγητής Δρ. Kuepper θα μοιραστεί με τους παρευρισκόμενους την εμπειρία και την επιστημονική γνώση που απέκτησε από τις εξερευνητικές αποστολές του στο νησί Baffin του Καναδά, στο πλαίσιο διακρατικής συνεργασίας του Πανεπιστημίου Aberdeen με επιστήμονες από την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Αγγλία. Κατά την παρουσίαση, θα γίνει προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού από φυτά και ζώα που κατοικούν στο αρκτικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα θα αναφερθούν οι επιπτώσεις που προκαλεί η κλιματική αλλαγή στο ευαίσθητο αυτό οικοσύστημα.

Στη συνέχεια, αφήνοντας του πάγους της Αρκτικής, ο Δρ. Kuepper θα μας ταξιδέψει στο νότο, στο νησί Ascension, που βρίσκεται στο Νότιο Ατλαντικό, μεταξύ Αφρικής και Νότιας Αμερικής. Το περιβάλλον αυτή τη φορά είναι τροπικό και το νησί γνωστό για τα σπάνια είδη φυτών και ζώων που διαθέτει. Μεταξύ αυτών και η σπάνια πράσινη χελώνα (Chelonia mydas), η οποία βρίσκεται και στις ελληνικές θάλασσες. Μάλιστα στο Ascension, εντοπίζεται η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή ωοτοκίας της πράσινης χελώνας σε ολόκληρο τον Ατλαντικό: περισσότερες από 15.000 πράσινες χελώνες φτάνουν στο νησί κάθε χρόνο για να αποθέσουν τα αβγά τους στις παραλίες του!

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων της Αιθρίας και πρόκειται για την πρώτη ημερίδα που πραγματοποιεί η οργάνωση για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες της Αιθρίας συνεργάζονται επίσημα με τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, ερευνητική μονάδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, και πρόθεση όλων μας είναι η πρώτη αυτή συνεργασία να αποτελέσει το έναυσμα για ανάπτυξη κοινής δράσης των δυο φορέων, με σκοπό τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Τέλος να σημειωθεί ότι η ημερίδα θα γίνει στα ελληνικά, μια και ο καθηγητής, Δρ. Kuepper, είναι λάτρης της Ελλάδας και μιλάει άπταιστα την ελληνική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες
Βίβιαν Λουϊζίδου, Βιολόγος-Ωκεανογράφος MSc, Συνεργάτρια Αιθρίας, 697 4086972
Δέσποινα Μερτζανίδου, Δρ. Βιολόγος, Διαχειρίστρια Αιθρίας, 697 3090148




Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *