ροή ειδήσεων

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο

Εκκενώθηκαν δύο χωριά - Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση
Το μοναδικό δάσος της Χίου, που απλώνεται σε δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα στο κέντρο του νησιού κατακαίει... από τις 4.00 τα ξημερώματα σήμερα, Σάββατο, πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Προβατά.

Το μέτωπο της φωτιάς που κινήθηκε προς νότο με τη βοήθεια των βόρειων ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ που πνέουν στο νησί, βγήκε από το δάσος γύρω στις 10.00 το πρωί και αυτή την ώρα καίει μαστιχόδεντρα κοντά στα χωριά Ελάτα και Βέσα, τα οποία εκκενώθηκαν με εντολή της Πυροσβεστικής. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει τα χωριά Αυγώνυμα, Ανάβατος και Σιδερούντα.

Νωρίτερα, όπως ανέφερε στο «Βήμα FM» ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Πολίτης» της Χίου Νίκος Κατσαράκης, η φωτιά είχε περάσει κοντά από τα χωριά του Λιθίου και του Αγίου Γεωργίου Συκούση, τα οποία πάντως δεν απειλήθηκαν άμεσα και δεν δόθηκε εντολή εκκένωσής τους. Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, ειδοποίησαν όσους κατοίκους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και υπήρχε κίνδυνος να αντιμετωπίσουν προβλήματα από το καπνό, που έχει καλύψει ολόκληρη την περιοχή, να απομακρυνθούν.

Στην επίχειρηση για τον έλεγχο της πυρκαγιάς μετέχει όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή - 17 οχήματα με 75 πυροσβέστες και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα - καθώς και 30 εθελοντές και 79 στρατιώτες, ωστόσο οι ισχυροί ανέμων δυσχεραίνουν τις προσπάθειες.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν επίσης 8 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπετρο, που επίσης αντιμετωπίζει δυσκολίες εφοδιασμού με νερό από τη θάλασσα λόγω των ανέμων. Στο νησί αναμένεται να μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος και δύναμη πυροσβεστών από τη Μυτιλήνη.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στον Αγιο Χαράλαμπο Κορινθίας.

tovima.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *