ροή ειδήσεων

Πωλητήριο σε ΔΕΠΑ-ΔΑΣΦΑ-ΛΑΧΕΙΑ-ΟΔΙΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΩΔΩΝΗ

Θέμα ημερών πιστεύει το οικονομικό επιτελείο ότι είναι πλέον η πώληση των κρατικών εταιρειών και αυτό καθώς το “πωλητήριο” θα είναι κάτι σαν ...
αντιπαροχή για την επόμενη δόση, χωρίς την οποία όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόνισε η Ελλάδα απλά θα κηρύξει πτώχευση...

Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την ολοκλήρωση της πώλησης των εταιρειών είναι ασφυκτικό. Κάποιοι τοποθετούν το απώτατο όριο ολοκλήρωσης της διαδικασίας ως το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι εταιρείες που έχουν μπει κυριολεκτικά στην τελική ευθεία είναι η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, τα Κρατικά Λαχεία και ο ΟΔΙΕ.

Είναι ζήτημα χρόνου, πιθανότατα μέσα στον Οκτώβριο να ολοκληρωθεί και η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ σειρά (το ίδιο χρονικό διάστημα) θα πάρει και η ΔΩΔΩΝΗ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι το χαρτί που θα χρησιμοποιήσουν τόσο ο Γ. Στουρνάρας στο Eurogroup όσο και ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής (πέρα απ' τα μέτρα) ως αποδεικτικό στοιχείο των προθέσεων για ριζικές αλλαγές της νέας κυβέρνησης.

Είναι μια από της υποσχέσεις (λένε πολλοί) που δόθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά προς Μέρκελ και Ολάντ.

Με βάση το γεγονός ότι η συνεδρίαση του Eurogroup έχει καθοριστεί για τις 8 Οκτωβρίου και εκείνη της Συνόδου Κορυφής δέκα ημέρες μετά οδηγεί στ9ο συμπέρασμα πως ως τότε οι ιδιωτικοποιήσεις των παραπάνω εταιρειών είτε θα έχουν ολοκληρωθεί, είτε θα βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Άλλωστε όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "μέσα στο φθινόπωρο, θα γίνει η πρώτη αποκρατικοποίηση".

newsit
mantatanews.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/8/12 13:16

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/8/12 16:48

      Τραγικός. Τα μυαλά τα δικά σας θα μετανιώνουμε κάποτε.
      Ειδικά για τη Δωδώνη (που έχω μια ιδέα παραπάνω), ψάξε δες τι κερδοφορία έχει, τι όνομα "πουλάει" αυτή τη στιγμή, πόσο συμβάλλει να πληρώνονται οι παραγωγοί μια αξιοπρεπή τιμή, πόσες από τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες θα θέλαν να την εξαγοράσουν (ξέρεις, από κείνες με τα καρτέλ, τις νοθείες και λοιπές λαμογιές που δημοσιοποιούνται κάθε τόσο).

      Λυπάμαι, αλλά η προκατάληψη μερικών ενάντια στο δημόσιο είναι συνυπεύθυνη για πολλά που θα τα βρούμε αργότερα μπροστά μας...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/8/12 22:47

      Εχει αποδειχθεί περίτρανα ότι όπου υπάρχει κρατική επιχείρηση υπάρχει και πολύ βρωμιά και λαμογιά. Είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης αλλά με κανόνες και ελέγχους όπως σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Δυστυχώς δεν είμαστε πολιτισμένο κράτος αλλά άναρχο κράτος της αρπαχτής και της λαμογιάς. Οι ελεγκτές "τα παίρνουν" για να κάνουν τα στραβά μάτια και οι νόμοι τηρούνται κατά το δοκούν μόνο όποτε μας συμφέρει. Τουλάχιστον δεν θα πληρώνουμε εμείς οι πολίτες τις αρπαχτές τους και τις βίλες τους. Οσο δε για το όνομα της Δωδώνης, θα έπρεπε σαν κρατική επιχείρηση να μην έχει τις υψηλώτερες τιμές η δε ποιότητά της όχι και τόσο καλή όπως λένε. Εχουμε τα ακριβότερα τυριά στην Ευρώπη με τους χαμηλώτερους μισθούς!!!! Φίλε μου δεν πρόκειται για προκατάλυψη για το δημόσιο, αλλά για επίσημη ανακοίνωση του Ρακιτζή για την απύθμενη διάβρωση και λαμογιά σε κάθε τομέα της δημόσιας διοίκησης. Μην ξεχνάς το λεχθέν του ΓΑΠ "κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα" και του Πάγκαλου "Μαζί τα φάγαμε & μαζί τα τρώμε".

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/8/12 08:15

      @29/8/12 10:47 μ.μ.
      Φίλε μου, ούτε εγώ είμαι κατά των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά πρέπει να μπουν κριτήρια. Πέρα από τις καθαρά ζημιογόνες ή άχρηστες επιχειρήσεις του δημοσίου, ιδιωτικοποιούμε και άλλες που σαν επιχειρήσεις αυτές καθαυτές είναι μεν κερδοφόρες, αλλά παρουσιάζουν παθητικό ή μειωμένα κέρδη λόγω διαφθοράς. Τρανταχτά παραδείγματα ΔΕΗ και ΟΠΑΠ. Αντί να βάλουμε ελεγκτές να τα βάλουν κάτω, να δουν τι έσοδα έχει η επιχείρηση, τι έξοδα και πού, και να κόψουν τα περιττά (μεγάλοι μισθοί, επιδοτήσεις άσχετων σωματείων, συλλόγων κλπ), τα βγάλαμε στο σφυρί και ησυχάσαμε.
      Δες το σα να έχεις ένα μαγαζί που κάθε μέρα κόβει χρήμα, αλλά περνάει όλο το σόι και βάζει χέρι στο ταμείο και στο τέλος της μέρας το ταμείο είναι άδειο. Τι κάνεις; (Ξε)πουλάς το μαγαζί ή βγάζεις το σόι έξω;

      Για τη Δωδώνη συγκεκριμένα μερικά πράγματα: Η τιμή καθορίζεται από διάφορες παραμέτρους. Όταν η Δωδώνη δίνει τη μεγαλύτερη τιμή από τον ανταγωνισμό στον παραγωγό, όταν οι τακτικές της δε στηρίζονται μόνο στο κέρδος αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα (για παράδειγμα, το σοκολατούχο της Δωδώνης είναι από φρέσκο γάλα, ενώ των υπολοίπων από ληγμένο που επαναπαστεριώνεται) και η τιμή είναι ίδια ή παραπλήσια με του ανταγωνισμού, εγώ θα προτιμήσω Δωδώνη.

      ΥΓ: Το ακόμα καλύτερο ήταν όταν κάποια στιγμή κατατέθηκαν προσφορές για την εξαγορά της Δωδώνης, ένας από τους επικρατέστερους ήταν πελάτης της Δωδώνης που της χρωστούσε το ποσό που κατέθεσε για την εξαγορά...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/8/12 08:19

      Συνέχεια, για να μην παρεξηγηθώ: Δεν υποστηρίζω ότι η Δωδώνη είναι μια αγγελική επιχείρηση που όλα είναι τέλεια. Κι εκεί πρέπει να μπει έλεγχος και να εξυγιανθεί το όλο σύστημα. Απλά δε μπορώ να το καταπιώ αμάσητο ότι η μοναδική ή η βέλτιστη λύση είναι να ξεπουληθεί.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/8/12 22:19

    ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΡΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ...............Πόσο κοστίζει ένα τηλεφώνημα στον ΕΟΠΥΥ
    Σας ενημερώνουμε για να μη μας λένε ότι η απελευθέρωση των αγορών και ο ελεύθερος ανταγωνισμός ρίχνουν τις τιμές και ωφελούν τον καταναλωτή...
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩΩΩΩΩ.....
    http://anti-ntp.blogspot.com/2012/08/blog-post_2882.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *