ροή ειδήσεων

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ! Έπεσαν οι μάσκες των τραπεζιτών!

Το περιμένατε; Τώρα και οι τράπεζες συστρατεύονται απροκάλυπτα στη στήριξη της"λάθος συνταγής" λιτότητας του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αντέγραψε το "λάθος μείγμα" του Γιώργου Παπανδρέου...
εκείνο που μέχρι πρότινος έφτυνε και καταριόταν!

«Για ανάγκη περαιτέρω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, αλλά και σε συντάξεις εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, κάνει λόγο στο Εβδομαδιαίο Δελτίο της η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.» (newsnow)


«Δεδομένου ότι δεν υπάρχει για την Ελλάδα η δυνατότητα δανεισμού από το εξωτερικό για πληρωμή μισθών και συντάξεων από εδώ και πέρα, το ύψος των μισθών και των συντάξεων του δημόσιου τομέα και των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα θα προσδιορίζεται από τα έσοδα του κράτους και των Ασφαλιστικών Ταμείων, δηλαδή από τα έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης. (...)

Κατά συνέπεια, τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων του δημόσιου τομέα και εκείνα των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα μπορεί να προστατευτούν αν περιοριστεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που επιβαρύνει τη χώρα μας σε συνεχώς αυξανόμενη έκταση τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Επιπλέον, οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά και η απασχόληση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα μπορεί να προστατευτούν, αν αυξηθεί ουσιαστικά το ποσοστό ανάκτησης του κόστους πολλών δημοσίων οργανισμών από τους χρήστες των υπηρεσιών που προσφέρουν αυτοί οι οργανισμοί.» αναφέρει μεταξύ άλλων η Alpha.

Και επειδή τίποτα από αυτά τα "αν" δεν πρόκειται να επιτευχθεί, ας είναι έτοιμοι οι συνταξιούχοι για ολοκαύτωμα... Οι νεότεροι ας "ασφαλιστούν" σε ιδιωτικές (τραπεζικές κατά προτίμηση) ασφαλιστικές εταιρείες, όπως, π.χ. της ALPHA. Ο καβγάς της παρέμβασης είναι για το "πάπλωμα"! Δεν το καταλάβατε ακόμη;

Σε κάθε περίπτωση, η ωμή παρέμβαση της Alpha Bank στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί σοκ. Ιδού πώς σχολιάζει ο Ριζοσπάστης το συγκεκριμένο δημοσίευμα:


«Η νέα αυτή παρέμβαση της μεγαλοεργοδοσίας βεβαιώνει την αγριότητα με την οποία θα συνεχιστεί η αντιασφαλιστική και γενικά αντιλαϊκή επίθεση που ήδη συντονίζει με επιτυχία η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Ρητά και απροσχημάτιστα οι μεγαλοεπιχειρηματίες ζητούν τα βάρη της κρίσης να φορτωθούν οι εργαζόμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα, ακόμα κι αν ο λαός έχει ήδη κυριολεκτικά λυγίσει από τις απανωτές μειώσεις των συντάξεων, τη συντριβή μισθών και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, τις αμείωτες φοροεπιδρομές κλπ. Αλλωστε η ανάγκη μείωσης του "μισθολογικού" και "μη μισθολογικού κόστους" - γιατί αυτό απαιτεί η προστασία της "ανταγωνιστικότητας" - ήταν κάτι που όλοι οι μεγαλοεργοδότες εδώ και χρόνια τονίζουν, πριν ακόμα ξεσπάσει η κρίση. Γι' αυτό και δεν υπάρχει ντοκουμέντο της ΕΕ που να μην το προτάσσει ρητά και κατηγορηματικά.»
Μήπως έχει άδικο το ΚΚΕ; Οι άλλοι αντιπολιτευόμενοι πού βόσκουν;

Όσοι, όμως, δε μπορείτε να εξηγήσετε αυτά που βλέπετε, ακούτε και οδυνηρά βιώνετε λόγω των περικοπών των συντάξεών σας μέχρις εξόντωσης, διαβάστε το επόμενο άρθρο που μου στάλθηκε μέσω Email και θα σας λυθούν όλες οι απορίες:

Η Ιδιωτική Ασφάλιση στην εποχή ανασφάλειας

«Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και ειδική ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: "Ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Εποχή της Ανασφάλειας" διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Γιώργος Κώτσαλος παρουσίασε τον απολογισμό των σημαντικότερων εξελίξεων στον ασφαλιστικό κλάδο και των ενεργειών της ΕΑΕΕ κατά το 2011, ενώ οι Πρόεδροι των Επιτροπών της ΕΑΕΕ ανέπτυξαν το έργο και τους στόχους των Επιτροπών τους.

Μετά το πέρας των εργασιών της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε και η ανοιχτή εκδήλωση της ΕΑΕΕ με θέμα "Ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Εποχή της Ανασφάλειας", παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου και φορέων της Ασφαλιστικής Αγοράς. Την εκδήλωση την οποία συντόνισε η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 προσκεκλημένοι.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ιδιωτική Ασφάλιση για τον περιορισμό της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας που βιώνει η ελληνική κοινωνία ως αποτέλεσμα της χρηματοοικονομικής κρίσης. Επιπλέον, εξετάστηκαν οι προοπτικές και οι ευκαιρίες που διανοίγονται για την ανάπτυξη του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας Υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση. Ο κ. Μουρμούρας ανέφερε ότι η συνεχής επιδείνωση της κοινωνικής ασφάλισης θα οδηγήσει τους πολίτες να αναζητήσουν εναλλακτικές ή συμπληρωματικές λύσεις τόσο σε συνταξιοδοτικά προγράμματα όσο και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου.

Ακολούθησε ο κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, Βουλευτής Αχαΐας – Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ανέφερε πως σήμερα που ο χαρακτήρας της Δημόσιας Ασφάλισης αλλάζει, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος αναζητεί νέες επιλογές να εξασφαλίσει το συνταξιοδοτικό του μέλλον, τη φροντίδα της υγείας του και την προστασία της περιουσίας του. Γι’ αυτόν το λόγο, όπως επισήμανε, η δραστηριοποίηση του ασφαλιστικού κλάδου για την κάλυψη δομικών αναγκών κρίνεται μείζονος σημασίας.

Ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Παπαδάκης χαιρέτησε την εκδήλωση σημειώνοντας πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τρόπο άσκησης εποπτείας των ασφαλιστικών εταιριών. Σε αυτό έχει συμβάλει καθοριστικά ο ίδιος ο ασφαλιστικός κλάδος, τόνισε, επισημαίνοντας στην ΤτΕ τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Διοικητής ΙΚΑ, υπογράμμισε πως η Ιδιωτική Ασφάλιση οφείλει να έχει συμπληρωματικό και ξεκάθαρο ρόλο στους τομείς των Συντάξεων και της Υγείας προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν από την υποχώρηση των παροχών της Κοινωνικής Ασφάλισης. Δήλωσε δε έτοιμος να συμμετάσχει στο διάλογο δημοσίου – ιδιωτικού τομέα για τα παραπάνω θέματα.

Στη συνέχεια, ο κ. Χαράλαμπος Βογιατζής, Διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), τόνισε ότι όλες ανεξαιρέτως οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ΤτΕ, βελτιώνοντας σημαντικά την οργάνωσή τους. Ο κ. Βογιατζής αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον ασφαλιστικό κλάδο και στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες της ΤτΕ, όπως είναι οι ομάδες εργασίας για το Solvency II, η πιστοποίηση των διαμεσολαβούντων κ.ά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Γιώργου Κώτσαλου, ο οποίος ανέφερε πως τον τελευταίο χρόνο η κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα χειροτέρεψε, επιδρώντας αρνητικά στο ήδη μικρό μέγεθος της ασφαλιστικής αγοράς. Τόνισε πως τα περισσότερα από τα αιτήματα που έχει εκφράσει ο κλάδος με στόχο την ανάπτυξή του παραμένουν ανικανοποίητα ενώ αντίθετα ο κλάδος παραμένει συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις του και προχωρεί και πέραν αυτών σε συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών του.

Ο κ. Κώτσαλος αναφέρθηκε στις πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης που θα προέλθουν από τη μετατόπιση του ισοζυγίου Κοινωνικής – Ιδιωτικής Ασφάλισης. Σημείωσε τέλος πως η ασφαλιστική δραστηριότητα έχει αναμφισβήτητα θετικό και διακριτό ρόλο στην κοινωνία και την οικονομία και είναι συστημικά ασφαλής.»

Καταλάβατε τώρα; Όλα προχωρούν σύμφωνα με το μακάβριο σχέδιο των αφεντικών μας των τραπεζιτών!
Εσείς όμως μη διαμαρτύρεστε διότι έχουμε "δημοκρατία", και μπρος στα κάλλη τ' είναι ο πόνος;
http://seferou.blogspot.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *