ροή ειδήσεων

Μειωμένη φορολόγηση για τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρα

Κατατέθηκε η σχετική τροπολογία στη Βουλή
Σε αντικατάσταση παλαιού φόρου με νέο χαμηλότερο και διατήρηση των τεκμηρίων στα ιδιωτικά σκάφη... (μη επαγγελματικά) αναψυχής προχώρησε η κυβέρνηση.

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία θεσπίζεται τέλος παραμονής και πλόων και καταργείται ο ειδικός φόρος για τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Το τέλος παραμονής και πλόων (ΤΠΠ) θεσπίζεται για τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά πλοία αναψυχής που υπερβαίνουν σε μήκος τα 12 μέτρα, για τα άνω των 15 μέτρων ιστιοφόρα, καθώς και για τα λεγόμενα «παραδοσιακά πλοία αναψυχής», τα οποία ωστόσο καταβάλλουν το τέλος μειωμένο κατά 25%.

Το τέλος θα επιβάλλεται σε όλα τα σκάφη αναψυχής, ανεξαρτήτως σημαίας, ενώ το ύψος του ορίζεται ανάλογα με το μήκος και το είδος του σκάφους και θα επιμερίζεται ανάλογα με τον χρόνο παραμονής του στην ελληνική επικράτεια.

Του μέτρου εξαιρούνται τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής, ανεξαρτήτως ολικού μήκους, τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά σκάφη με μήκος μέχρι 12 μέτρα και τα ευρωπαϊκά ιστιοφόρα μήκους έως 15 μέτρων.

Η καταβολή του ΤΠΠ θα γίνεται με την προμήθεια ειδικού σήματος που αντιστοιχεί στην κατηγορία του σκάφους. Αν κατά τη διαδικασία ελέγχου από τις λιμενικές αρχές, διαπιστωθεί ότι δεν έχει καταβληθεί το ειδικό τέλος, θα παρακρατούνται τα ναυτιλιακά έγγραφα μέχρι την προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής του και θα βεβαιώνεται πρόστιμο 200% του αναλογούντος ετήσιου τέλους.

Σημεώνεται πως με την τροπολογία καταργείται ο ειδικός φόρος που είχε θεσπιστεί πέρσι για τα άνω των 10 μέτρων ιδιωτικά πλοία αναψυχής.
newsbeast.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *