ροή ειδήσεων

Ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας!

Στις 6/9 σας στείλαμε μία φωτό για ένα σκυλάκι που χάθηκε στο Φαληράκι και το αναζητούσε ο Αγγλος ιδιοκτήτης του.
Σας ευχαριστούμε θερμά Parapona Rodou που όπως πάντα...
αναρτήσατε το θέμα και έτσι επικοινώνησαν μαζί μας άνθρωποι που το είχαν βρει και το είχαν δώσε σε φίλους τους στην Παστίδα.

H Ιστορία έχει ως εξής:
Ο Μπεν είχε βρεθεί αδέσποτος στη Ρόδο. Ένας Αγγλος τον υιοθέτησε και ζούσαν μαζί όμως τον χτύπησε μηχανάκι και έφυγε για Αγγλία αφήνοντας το σκυλί σε φίλους του. Ο μικρούλης Ben χάθηκε και τον βρήκαν φιλόζωοι στο Φαληράκι. Κάλεσαν το τηλέφωνο της ταυτότητας όμως ήταν ελληνικό κινητό, που δεν ίσχυε πια. Επειδή δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν τον έδωσαν σε φίλους τους στην Παστίδα. Ο Αγγλος επικοινώνησε μαζί μας νομίζοντας ότι έχουμε κυνοκομείο/ καταφύγιο και ρωτούσε αν βρήκαμε ποτέ ένα σκυλάκι τάδε, βάζοντας και μία φωτό του Ben. Δημοσιεύσαμε την αγγελία, οι άνθρωποι απ το Φαληράκι αμέσως ανταποκρίθηκαν και μου έδωσαν το τηλέφωνο της κυρίας που είχε τον Ben. Η οικογένεια έχει το ζαχαροπλαστείο στην Κρεμαστή και όλο αυτό το καιρό φρόντιζε τον μικρό Ben.

Είναι συγκινητικό πώς οι περιγραφές του Άγγλου, ότι ο Ben δεν αναπνέει καλά και βήχει αν αγχωθεί και ότι δεν τρώει ξηρή τροφή γιατί έχει και το θέμα με την κάτω γνάθο που προεξέχει, ταίριαζαν απόλυτα με την οπτική της οικογένειας στην Παστίδα: δεν ξέρουμε τι έχει, βήχει σαν άρρωστο μου είπαν ή το σκασμένο δεν τρώει σκυλοτροφή, κάθε μέρα του παίρνουμε παριζάκι ή σουβλάκι.

Ευτυχώς ο Ben ήταν τυχερός, γιατί βρέθηκε σε χέρια που τον αγάπησαν και δεν κατέληξε στο δρόμο, ένα ακόμα άψυχο ζώο χτυπημένο από αυτοκίνητο. Ο Ben είχε και microchip, το σκανάραμε και διαπιστώσαμε στην κτηνίατρο ότι είναι πράγματι ο σκυλάκος αυτός, πέραν της ομοιότητας με τη φωτό.

Πλέον περιμένει τον ''μπαμπά'' του να κλείσει το εισιτήριο για την Αγγλία και να πετάξει κοντά του.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους ανταποκρίθηκαν για να βρεθεί ο Ben και φυσικά την οικογένεια που τον φρόντιζε τόσο καιρό και τον αγάπησε αλλά τον έδωσαν για να πάει πίσω στον μπαμπά του. Μόλις είναι έτοιμοι, ίσως υιοθετήσουν ένα αδέσποτο σκυλάκι από τα τόσα που περιμένουν στη Ρόδο, από τις φιλοζωικές και το Κυνοκομείο.

Είναι σημαντικό σε δύσκολες εποχές οικονομικής κρίσης, να μην αφήνουμε την ηθική και την ευαισθησία πίσω αλλά να κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες αυτές.

strayshelp.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *