ροή ειδήσεων

Η ταινία που εξαγρίωσε τους μουσουλμάνους. Δείτε σκηνές από την ταινία

Σύσσωμος ο μουσουλμανικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί εναντίον της αμερικανικής ταινίας "Η αθωότητα των μουσουλμάνων", θεωρώντας ότι η ταινία προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ...


Η επίμαχη ταινία είναι δημιούργημα του Σαμ Μπάσιλ, ενός Ισραηλινο-αμερικανού κτηματομεσίτη από το Λος Άντζελες και έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες σε πολλές αραβικές χώρες, με αποκορύφωμα τα αιματηρά επεισόδια στη Λιβύη στα οποία σκοτώθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με τον Μπασίλ, σκοπός της ταινίας του είναι να επιστήσει την προσοχή του κοινού σε αυτό που αντιλαμβάνεται οι «υποκρισία» του Ισλάμ. Στην ταινία , ο Μωάμεθ εμφανίζεται ως ανόητος,παιδόφιλος, ηδονιστής, γυναικάς και απατεώνας. Σε ένα τρέηλερ της ταινίας που έχει αναρτηθεί στο YouTube, ο προφήτης εμφανίζεται να έχει σεξουαλικές σχέσεις με μια γυναίκα, την ώρα που για πολλούς μουσουλμάνους είναι βλασφημία ακόμη και να εικονίζεται το πρόσωπο του προφήτη. Παράλληλα, όλοι οι μουσουλμάνοι παρουσιάζονται ως βίαιοι και αδαείς, που ακολουθούν δουλικά τον Μωάμεθ.



Το Ιράν χαρακτήρισε την ταινία «απεχθή» ενώ η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ καταδίκασε την "Αθωότητα των μουσουλμάνων" ως προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων και κατηγόρησε την Δύση ότι προσπαθεί να προκαλέσει ένσταση και μίσος μεταξύ των μουσουλμάνων και των κοπτών της Αιγύπτου Σύμφωνα με τα μερικανικά ΜΜΕ, το όνομα Σαμ Μπασίλ έχει Αιγυπτιακές ρίζες.

Από την πλευρά τους, οι αρχές του Αφγανιστάν απέκλεισαν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του YouTube ώστε οι Αφγανοί να μην δουν την επίμαχη ταινία,η οποία χαρακτηρίστηκε "απάνθρωπη και προσβλητική απέναντι στην πίστη 1,5 δισεκατομμυρίου ανθρώπων ".

Στην Λιβύη , με αφορμή την ταινία, ένοπλοι επιτέθηκαν με ρουκέτες στην Αμερικανική πρεσβεία στην Βεγγάζη, σκοτώνοντας τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών και τρεις ακόμα διπλωματικούς υπάλληλους. Η Τρίπολη ζήτησε επισήμως συγνώμη και επέρριψε την ευθύνη της "άνανδρης" επίθεσης σε οπαδούς του Μουαμάρ Καντάφι.

 
Στο πλευρό των μουσουλμάνων τάχθηκε και το Βατικανό , το οποίο καταδίκασε την «προκλητική» ταινία που προσβάλει το Ισλάμ . Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, κατήγγειλε τις συνέπειες και τα τραγικά αποτελέσματα «των αδικαιολόγητων προσβολών και προκλήσεων» και καταδίκασε την απαράδεκτη βία, μετά τον θάνατο του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη και τριών ακόμη διπλωματών από την επίθεση στη Βεγγάζη.

Ο ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' έκανε σήμερα έκκληση «για την ειρήνη που είναι τόσο επιθυμητή» στη Μέση Ανατολή «με σεβασμό στις νόμιμες διαφορές».

Η ταινία του 54χρονου Μπασίλ χρηματοδοτήθηκε από εβραίους αμερικανούς και σύμφωνα με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της «είναι πολιτική ταινία και όχι θρησκευτική». Παρόλα αυτά, σε παλιότερες δηλώσεις του στην εφημερίδα Wall Street Journal , ο δημιουργός της ταινίας έχει δηλώσει ότι "το Ισλάμ είναι καρκίνος" .
tro-ma-ktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/9/12 01:37

    Ας τα λουστούν οι μαλάκες οι Αμερικάνοι τώρα που δεν τυς άρεσε ο Καντάφι.

    Διώξαν τον Καντάφι και βάλανε στη θέση του τους Φανατικούς Μουσουλμάνους οι οποίοι και τώρα σκτότωσαν τον Αμερικάνο πρεσβευτή στη Βεγγάζη !

    ΗΛΗΘΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...
    και τους είχε προειδοπηείσει για αυτά ο Καντάφι.. αλλά δεν άκουγαν τα ζώα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/12 07:44

    Και που να βγει ο Ρόμνεϊ πρόεδρος να δεις τι έχουνε να κάνουνε που το το παίζει φανατίλα χριστιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/9/12 09:53

    ΤΟ ΔΕ ΒΑΤΙΚΑΝΟ...ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΥΡΑ Ο (ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ) ΞΑΝΘΟΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ ΓΙΕΖΟΥΣ ΜΠΕΝ ΓΙΟΖΕΦ (ΑΡΑΒΟ/ΣΙΜΙΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΣ ΞΑΝΘΟΣ?)ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
    Η ΔΕ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ,ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ.
    καιροσκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/9/12 20:54

    @ καιροσκοπο


    Kai σε εμένα που δεν τα πολυπάω καλά με τα ..... δικά μας θρησκευτικά, αν γινόταν κάτι αντίστοιχο με την Χριστιανική θρησκεία , θα γινόμουν "χίλιες φορές φανατικότερος των φανατικών" μουσουλμάνων.

    Δεν ειναι σωστό και ουτε πρέπει ο κάθε τυχάρπαστος αλητήριος να προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων και σε οτι πιστεύουν.

    Και δεν σε καταλαβαίνω, εσύ προσωπικά απο που το εβγαλες και λές οτι καλά τα λέει η ταινία.
    Εχεις τόσες γνώσεις της Ισλαμικής θρησκείας η στοιχεία και υποστηρίζεις οτι ετσι ηταν τα πράγματα με τον Μωάμεθ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *