ροή ειδήσεων

Τουριστικά λεωφορεία: Τραβάνε χειρόφρενο - Δεν θα μεταφέρουν μαθητές

Την πλήρη αδυναμία τους να εκτελέσουν οποιοδήποτε δρομολόγιο για τη μεταφορά μαθητών κατά τη νέα σχολική περίοδο που ξεκινάει σε λίγες ημέρες κατέθεσαν οι...
επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης των εμπλεκομένων στη μεταφορά μαθητών που πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της Ομοσπονδίας.

Οι παρευρισκόμενοι –οι οποίοι καλύπτουν σε συντριπτικό ποσοστό τα δρομολόγια μαθητών της Περιφέρειας Αττικής- αποφάσισαν ομόφωνα να μην προσέλθουν στους διαγωνισμούς της Περιφέρειας Αττικής και να μην αναλάβουν κανένα νέο δρομολόγιο αν δεν εξοφληθούν για το μεταφορικό έργο που πραγματοποιήθηκε κατά τα έτη 2011 και 2012, καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δαπάνες που απαιτούνται για την θέση των τουριστικών τους λεωφορείων σε λειτουργία.

Οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων, όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, δεν μπορούν να κάνουν αποδεκτή την αυθαίρετη, όπως την χαρακτηρίζουν, πρόθεση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών να περικόψουν μονομερώς τις οφειλές του Δημοσίου προς τους μεταφορείς επιπλέον κατά 20% για το έτος 2011 και 2012 για το έργο της Περιφέρειας Αττικής που έχει ήδη εκτελεστεί και για δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί. Τη στιγμή, που όπως σημειώνουν είχε υπάρξει συμφωνία -κατόπιν διαπραγματεύσεων- μεταξύ Περιφέρειας και μεταφορέων για περικοπή του 4% του ποσού.

Παράλληλα θεωρούν ότι και η χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ορίζεται ότι οι παρατεινόμενες συμβάσεις θα εκτελεστούν «…μέχρι τη λύση τους με κόστος το οποίο διαμορφώνεται κατόπιν διαπραγμάτευσης, απομειωμένο σε ποσοστό τουλάχιστον 17% σε σχέση με το αντίστοιχο που είχε διαμορφωθεί κατά τον Ιούνιο του 2012» καθιστά το έργο μεταφοράς μαθητών μη βιώσιμο και άρα επιτείνει το αδιέξοδο καθώς η πραγματική μείωση ξεπερνάει το 21%, εφόσον είχαν ήδη προβεί σε μείωση 4% κατά την έναρξη της περυσινής χρονιάς.

euro2day.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *