ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Mare Blue Cosmopolitan

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Mare Blue Cosmopolitan προχωρήσαμε σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη σε απεργία αφού η εργοδοσία παρά τις συνεχείς υποσχέσεις δεν έδωσε λύση στα αιτήματά μας...


Εδώ και τουλάχιστο 2 χρόνια συστηματικά καθυστερούν να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα μας τα οποία πάντα είναι λειψά, ενώ μας ασφαλίζουν με λιγότερα ένσημα από ότι δουλεύουμε.

Από νωρίς το πρωί η εργοδοσία επιστράτευσε την τρομοκρατία καλώντας και την αστυνομία, απειλώντας τους σπουδαστές που ήθελαν να απεργήσουν ότι αν δεν μπουν για δουλειά θα χάσουν τη χρονιά στις σχολές τους, τους εργαζόμενους ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Καταγγέλουμε επίσης τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ο οποίος αργά χθες το βράδυ τηλεφώνησε σε μέλος της επιτροπής αγώνα που έχουμε εκλέξει, για να του πει ότι η απεργία μας είναι παράνομη, πράγμα ψευδές. Λυτοί και δεμένοι, εργοδοσία και εργοδοτικοί συνδικαλιστές παλεύουν να μας υποτάξουν.

Η εργοδοσία σε συνάντηση που έγινε με την επιτροπή αγώνα στην ουσία δε δεσμεύτηκε για τίποτα πέρα από την καταβολή του μισθού του Αυγούστου οπότε και οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε.

Εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο ξενοδοχείο έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τις μειώσεις στους μισθούς μας, την περικοπή του επιδόματος ανεργίας, προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όλοι οι συνάδελφοί μας. Για το λόγο αυτό κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας όπου και παραδώσαμε ψήφισμα.

Καλούμε και τους συναδέλφους μας από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία να οργανώσουν την πάλη τους για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης στα δικαιώματά μας.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Mare Blue Cosmopolitan

trypofrakths.blogspot.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/9/12 16:33

    Καλο αγωνα Μην αφησετε τους κουραδομαγκες τους Κυπριους εργοδοτες να υποτιμουν την αξιοπρεπεια και τον ιδρωτα σας και τις οικογενειες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/9/12 17:01

    Καλό αγώνα, μη λυγίζετε μέχρι να σας τα δώσει μέχρι τελευταίο λεπτό. Και κλείστε τα αυτιά στους εργατοπατέρες του σωματίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/9/12 07:43

    Το Cosmopolitan από όσο ξέρω απασχολεί παράνομα ψεύτικους μαθητές από την Ρουμανία κτλ, όπως κάνουν και όλα τα υπόλοιπα ξενοδοχεία. Αλλα η δικαιοσύνη είναι τυφλή και δεν πρόκειται να τους ελέγξει ποτε κανεις τους.
    Εδώ πρέπει εκτος από αυτά που διεκδικείτε, να απαιτήσετε και την απόλυση των αλλοδαπών από τα ξενοδοχεία για να δουλέψουμε και εμείς οι Ελληνες άνεργοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/9/12 08:34

    Καλό αγώνα,και να γίνεται το παράδειγμα και των υπόλοιπων που ακόμα φοβούνται να απεργήσουν και να διεκδικίσουν τα δεδουλεμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *