ροή ειδήσεων

Ρόδος: Κατασχέθηκαν τα 3 σκυλιά που ζούσαν αλυσοδεμένα

Παρουσία της Αστυνομίας μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης Lucky Paws Animal Rescue Rhodes κατέσχεσαν 3 σκυλιά τα οποία ζουσαν υπό άθλιες συνθήκες στην περιοχή των Jumbo...
Όπως είχαμε δημοσιεύσει τον Σεπτέμβριο στο adespoto.gr, τα τρία σκυλιά ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες, παντός καιρού δεμένα σε αλυσίδες.





Τα ζώα είχαν εντοπιστεί, η φιλοζωική έκανε καταγγελία στον εισαγγελέα και η εντολή κατάσχεσης δόθηκε αφού ήταν εμφανείς οι παραβάσεις. Ο νόμος 4039/2012 ορίζει ότι τα ζώα δεν πρέπει να ζουν με καταφύγια τους ...ακατάλληλες μεταλλικές κατασκευές,ούτε αλυσοδεμένα ενώ δεν τηρούνταν η ευζωία τους, σύμφωνα με το άρθρο 1, που ορίζει ότι χρειάζονται βόλτα, άσκηση, κτηνιατρικές φροντίδα και εξετάσεις.



Οι φιλόζωοι μετέφεραν τα ζώα σε κτηνιατρείο για να φροντιστούν και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις ενώ το ένα σκυλί είναι φανερό ότι πάσχει από ψώρα. Η σκυλίτσα αυτή, η Ρόζι, αιμοραγγούσε από κάθε πατούσα, έχει ερλιχίωση και ίσως λεϊσμανίωση και όμως δεν είχε καθόλου φροντίδα!



Συγκινητική είναι η φωτογραφία όπου μία εθελόντρια κλαίει έχοντας αγκαλιά ένα τσοπανόσκυλο, την Faith, η οποία έζησε όλη της την ζωή ως τώρα δεμένη σε αλυσίδα και εμφανώς κακοποιημένη. Πλέον θα βρει την στοργή και την φροντίδα που αξίζει σε κάθε ζώο, χωρίς να τη μεταχειρίζονται σαν εργαλείο-φύλακα.



Ο τρίτος σκύλος, το τσοπανόσκυλο William απελευθερώθηκε κι αυτό απ τις αλυσίδες του.



H εθελόντρια Νικόλ δήλωσε στο adespoto.gr:''Aν και η διαδικασία άργησε 1 μήνα, ο διοικητής της Αστυνομίας και οι αστυνομικοί που ήρθαν ήταν πολύ καλοί και συνεργάσιμοι! Ζητήσαμε πολλές φορές βοήθεια για τη μεταφορά των ζώων, καθώς χρειάστηκαν 3 αυτοκίνητα αλλά δυστυχώς κανείς δεν βοήθησε από τους κατοίκους της Ρόδου! Η λύση ήρθε από ξένους, που βοηθάνε αυτή τη στιγμή στις στειρώσεις γατών τους κτηνιάτρους! Ετυχε να ναι στο νησί. Τα δύο τσοπανόσκυλα θα φιλοξενηθούν και αναζητούμε μία λύση και για την Ρόζι, το ημίαιμο Ντόμπερμαν, καθώς χρειάζεται 3 φορές τη μέρα χάπια και φροντίδα.''
Η νεοσύστατη φιλοζωική Lucky Paws έχει νέους ανθρώπους με όρεξη για να αλλάξουν την κατάσταση αδέσποτων και κακοδιατηρημένων ιδιόκτητων ζώων στη Ρόδο. Καιρός είναι να συμμορφωθούν όσι χρησιμοποιούν τα ζωα ως εργαλεία, τα οποία ζουν δεμένα όλη μέρα ή σε ακατάλληλα κλουβιά, χωρίς μέριμνα για εμβολιασμό, εξετάσεις για καλαζάρ, microchip κ.α..

Οι κατασχέσεις ξεκίνησαν και τα διοικητικά πρόστιμα είναι τσουχτερά σύμφωνα με το νόμο ενώ τα δικαστήρια επιβάλλουν επιπλέον ποινές για την παραβίαση του νόμου.

Για να υιοθετήστε το ημίαιμο Ντόμπερμαν ή κάποιο απ τα τσοπανόσκυλα, για να φιλοξενήσετε τη Ρόζι ή για να συνεισφέρετε στις προσπάθειες της Lucky Paws, επικοινωνείστε με το lucky_paws_rhodes@yahoo.gr ή το 6943639328.
adespoto.gr



parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/10/12 00:29

    Mprabo sas!!!Panta tetoia :))) Den iksera oti uparxoun tetoioi ANTHRWPOI!!Sas euxaristoume k sugxaritiria!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/10/12 07:30

    faith to humanity RESTORED! Thank you!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/10/12 08:30

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/10/12 10:34

    μπράβο στα παιδιά! όσοι ζείτε Ρόδο παιδιά να τους βοηθάτε, να γίνετε εθελοντες, μία ώρα το Σ-Κ όλοι έχουμε! να μην χαθεί η ανθρωπιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *