ροή ειδήσεων

Η ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδας καλείται να επιστρέψει 6,7 εκ. στο δημόσιο

Κοινοποιήθηκαν στις ΔΟΥ οι αποφάσεις καταλογισμού του Υπ.Εξ, προκειμένου να επιστραφεί το ποσό των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε λάβει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της...

...Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη», για πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας το 2007, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε.

Τον καταλογισμό από το ΥΠΕΞ των περίπου 6.700.000 ευρώ σε βάρος της «Αλληλεγγύης» από το πρόγραμμα επισιτισμού με κοτόπουλα στο Ιράκ, καθώς το ποσόν των 5.600.000 ευρώ που έλαβε η «Αλληλεγγύη» ως πρώτη δόση από το ΥΠΕΞ και το οποίο ανέλαβε ολόκληρο δεν φαίνεται πού δαπανήθηκε.

Το θέμα της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» πήγε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης, με ερώτησή του στο υπουργείο Εξωτερικών, καταγγέλλοντας ότι «η συγκεκριμένη ΜΚΟ που συστήθηκε με την ευθύνη της Αρχιεπισκοπής το 2002, τέθηκε υπό εκκαθάριση το 2010 υπό το βάρος ηθικών, οικονομικών και πιθανότατα ποινικών ατασθαλιών», όμως σήμερα παραμένει σε εκκρεμότητα η επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο ποσού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο είχε χρηματοδοτηθεί η «Αλληλεγγύη», από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών για προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας.

Προς απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Τσιάρας ενημερώνει ο κ. Λυκούδης ότι «το υπουργείο Εξωτερικών πράττοντας με γνώμονα την αρχή της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, εξέδωσε τις δύο υπουργικές αποφάσεις καταλογισμού στις οποίες αναφέρεται η ερώτηση» και ακόμη ότι «οι αποφάσεις αυτές είναι σε ισχύ, καθώς η έφεση που άσκησε η ΜΚΟ Αλληλεγγύη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, απορρίφθηκε, με την αιτιολογία της έλλειψης δικαιοδοσίας. Κατόπιν τούτου, το υπουργείο Εξωτερικών κοινοποίησε τις αποφάσεις καταλογισμού στην αρμόδια πλέον ΔΟΥ, προς είσπραξη οφειλόμενου ποσού».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ έχει επισημάνει ότι από το 2007 διαπιστώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών ότι η συμφωνία με τη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» για την ολοκλήρωση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας δεν είχε τηρηθεί και έτσι το 2008, ο τότε υπουργός Εξωτερικών με δύο αποφάσεις του, καταλόγισε σε βάρος της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη», ως επιστρεπτέο στο Δημόσιο, ποσό 6.700.000 ευρώ πλέον προσαυξήσεων, λόγω άπρακτης λήξης των προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας, για την υλοποίηση των οποίων είχε εισπραχθεί το παραπάνω ποσό από την ΥΔΑΣ.
Πηγή: protothema.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/10/12 17:35

    Δηλαδή στην αρχή της κρίσης δώθηκαν τόσα λεφτά για κοτόπουλα στο ΙΡΑΚ? Τελικά είμαστε για γέλια και για κλάματα με τι κομπίνες μπορούμε να σοφιστούμε για να αρμέξουμε το κράτος. Εχουν δίκιο οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί οταν μας λένε ότι δεν "έχουμε τον Θεό μας". ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/10/12 23:24

    ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥ ΤΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *