ροή ειδήσεων

Aegean: Αύξηση 10% στην κίνηση εξωτερικού

Παρά την εντεινόμενη κρίση στην ελληνική οικονομία, Η Aegean μετέφερε κατά το πρώτο 9μηνο του χρόνου 2.801.315 επιβάτες στο διεθνές δίκτυό της...

Ειδικότερα στις βάσεις της εκτός Αθήνας, η Aegean μετέφερε στο δίκτυο εξωτερικού 1.181.901 επιβάτες παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 ενώ η αγορά συνολικά ήταν στα 2011. Την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην επιβατική κίνηση για την Aegean παρουσίασαν η Κέρκυρα (52%) και η Κως (+55%) από τις οποίες η εταιρεία παρουσίασε αυξημένη δραστηριότητα σε νέους προορισμούς. Σε σχέση με την κίνηση εξωτερικού προς Αθήνα η εταιρεία παρουσίασε καλύτερη εικόνα από το σύνολο της αγοράς που μειώθηκε κατά 13%, παρουσιάζοντας μείωση 7% και κάνοντας ιδιαίτερη προσπάθεια για διατήρηση δρομολογίων και συχνοτήτων από την Αθήνα.

Η αύξηση στην επιβατική κίνηση εξωτερικού προήλθε κυρίως από το τρίτο τρίμηνο του 2012, λόγω της σημαντικής επένδυσης της Aegean στην επέκταση του εξωτερικού της δικτύου αλλά και την δραστηριότητά της από ελληνικά αεροδρόμια της περιφέρειας. Η παρουσία της εταιρείας στις κύριες αγορές της Γερμανίας, Γαλλίας, Ρωσίας, Ισραήλ και Βελγίου, ενισχύθηκε με πτήσεις από τις βάσεις της στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Κως) καθώς και την Λάρνακα, ενώ το 2012 εγκαινίασε πτήσεις προς Τσεχία, Ουγγαρία, Ουκρανία και Γεωργία. Υπενθυμίζεται ότι η Aegean πραγματοποιεί συνολικά 139 δρομολόγια, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, εκ των οποίων τα 116 είναι δρομολόγια εξωτερικού και τα 23 εσωτερικού.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, δήλωσε σχετικά: «Παρά την αδυναμία και τις αβεβαιότητες της ελληνικής οικονομίας, το σημαντικό κόστος πετρελαίου και τις σημαντικές απώλειες που αυτά μας δημιουργούν, συνεχίζουμε να υλοποιούμε την στρατηγική της εξωστρέφειας και της στήριξης του ελληνικού τουρισμού. Αυξάνουμε κάθε χρόνο τον αριθμό των βάσεων στην Ελλάδα, στις οποίες απασχολούμε τοπικό προσωπικό και πετάμε σε νέους προορισμούς. Ελπίζουμε ότι η Πολιτεία θα μπορέσει να διασφαλίσει την σταθερότητα του κλίματος που έχει ανάγκη ο ελληνικός τουρισμός αλλά και την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών που θα επιτρέψουν τόσο την ποιοτική όσο και την ανταγωνιστική λειτουργία των αεροδρομίων. Οι κατευθύνσεις που εξαγγέλθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι στην σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε να τις δούμε να υλοποιούνται».
http://www.airnews.gr


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *