ροή ειδήσεων

Φόβοι στην αγορά για αποχώρηση και άλλων μεγάλων εταιρειών από την Ελλάδα

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστική στην επιχειρηματικότητα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν πολιτικές αντιστάσεις στις μετακινήσεις της έδρας τέτοιου μεγέθους....
εταιρειών (όπως η ΦΑΓΕ και η Coca Cola Hellenic)», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης, ο οποίος εκπροσωπεί περισσότερες από 700 από τις μεγαλύτερες σε τζίρο επιχειρήσεις ΑΕ και ΕΠΕ.

Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι και άλλες μεγάλες εταιρείες ενδιαφέρονται να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδος και, για το λόγο αυτό, προσπαθούν να δείξουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου τους προέρχεται από αγορές εκτός της χώρας.

«Όλες οι μεγάλες εταιρείες θα φύγουν από την Ελλάδα, εάν συνεχιστεί επί μακρόν η αστάθεια του οικονομικού τοπίου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος ΑΕ & ΕΠΕ.

«Η κίνηση της Coca-Cola Hellenic αποτελεί μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή περίπτωση διαφοροποίησης δραστηριοτήτων, πέραν της μητρικής αγοράς, όπως και η κίνηση της ΦΑΓΕ και αντανακλούν τη σφοδρότητα της κρίσης, που πλήττει την Ελλάδα» σημειώνεται.

Πρόκειται για μεγάλο χτύπημα, το οποίο δέχεται η ήδη βαθύτατα τραυματισμένη ελληνική οικονομία, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές θα παύσουν να παρέχουν αμέσως ή εμμέσως πόρους, μέσω της φορολογίας κ.λπ., στην ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας, προστίθεται.

Κλείσιμο μονάδων;

«Όσο για τις εγκαταστάσεις τους, που, όπως δηλώνουν θα παραμείνουν στην Ελλάδα, υπάρχει έντονος ο φόβος ότι σταδιακά θα κλείνουν τις μονάδες τους, αφήνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους», λέει ο Σύνδεσμος και προσθέτει:

«Τελικά, φαίνεται ότι η πολιτική σκληρής λιτότητας δεν έχει αποσοβήσει στη συνείδηση του επιχειρηματία τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ενώ, παρά τα όσα ευαγγελίζονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις για την προσέλκυση επενδύσεων με υπηρεσίες μίας στάσεως και λοιπές παρόμοιες δράσεις, η Ελλάδα παραμένει αφιλόξενη όχι μόνο για νέες, αλλά και για τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος ΑΕ & ΕΠΕ.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ακόμη ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που «ευαγγελίζονταν» οι κυβερνώντες, δεν έχουν αποδώσει σε τίποτε άλλο, παρά μόνον σε κλείσιμο επιχειρήσεων, υψηλότατη ανεργία, σκληρή φορολόγηση, ελλείψει άλλων εσόδων και σε εξαθλίωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας γενικότερα.
flashnews.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/10/12 14:09

    Ειναι μια ευκαιρία να το καταλάβουν οι ονειροβατούντες οτι το κεφάλαιο σε οποιαδήποτε επιχειρηματική μορφή, στην σημερινή εποχή δεν εχει πατρίδα και ιδεολογία.

    Και ανάγκη δεν μας εχει καμμιά ξένη πολυεθνική, καννένα κεφάλαιο, γενικώς καννένας.

    Και πόσο μάλλον στην σημερινή νοσηρή εποχή εδώ πέρα στην χώρα μας οπου η κάθε επενδυτική πρόταση η επιχειρηματική ιδέα, αντιμετωπίζεται με μίσος , πόλεμο, προσφυγές και εμπόδια στο Συμβούλιο της επικρατείας, ξεσηκωμούς των κατα τόπους κατοίκων, διαφθορά, απεργίες, και αγρια φορολόγησή της.

    Εγω το μόνο που λυπάμαι ειναι αυτόν τον κόσμο που επένδυσε τα ονειρα της ζωής του στην δουλειά του σε κάποια απο αυτές τις εταιρείες , πάλεψε μόχθησε, ειχε κλείσει τα αυτιά του στα χαηδέματα των αυτιών που του έκαναν οι διαφοροι και κάθε λογής εργατοπατέρες και τα κόμματα ειδικά αυτά της αριστεράς, και σήμερα βλέπει να του γκρεμίζονται ολα.

    Και να την πληρώνουν αδικα αυτοί που δεν φταίνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/10/12 17:22

    όποια εταιρία θέλει να φύγει,στο καλό να πάει,και οι εργαζόμενοι να την αναλάβουν απο την αρχή όπως έγινε στην αργεντινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/10/12 21:57

      Μάλλον εχεις αγνοια.
      Τα μηχανήματα,τα ηλεκτρονικά συστήματα, τα υπολογιστικά προγράμματα των προιόντων σε αυτά τα εργοστάσια τα ξηλώνουν τα φορτώνουν και τα πάνε αλλού.

      Και ψάξου εσύ μετά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *