ροή ειδήσεων

Χρεοκοπούν αλλά αγοράζουν πανάκριβα άμφια και δώρα για τους προσκεκλημένους τους!

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωνε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι η εκκλησία της Ελλάδος είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας και ότι τα...

...αποθεματικά της Εκκλησίας φθάνουν για δυο μήνες.
Μάλιστα πρόσθετε ότι αν δεν βρεθούν χρήματα θα αναγκαστεί να απολύσει τους 300 υπαλλήλους που εργάζονται στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Την ίδια ώρα όμως όπως αποκαλύπτει το religiousnews.gr, υπάρχει σε ισχύ διαγωνισμός για την προμήθεια δεκάδων πολυτελών δώρων!

Στο κείμενο του διαγωνισμού όλα περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια. Πρόκειται για 24 κατηγορίες δώρων, εγκόλπια, σταυροί, αρχιερατικές ράβδοι, δίσκοι, εικόνες και άλλα αναμνηστικά, άλλα φτιαγμένα από ασήμι, άλλα επιχρυσωμένα και επιπλατινωμένα άλλα απλώς επαργυρωμένα.

Οι λεπτομέρειες που προβλέπονται στον διαγωνισμό είναι απίστευτες.

Σε μια άλλη εποχή δεν θα αποτελούσαν καν είδηση, αλλά όταν η Εκκλησία προαναγγέλλει «στάση πληρωμών», όταν απλοί εφημέριοι δεν ανάβουν τα φώτα στις εκκλησίες τους για να εξοικονομήσουν χρήματα ώστε να χρηματοδοτήσουν συσσίτια απόρων, η ύπαρξη και μόνο αυτού του διαγωνισμού προκαλεί.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων RNN βρήκε το κείμενο του διαγωνισμού. Οι περιγραφές που ακολουθούν είναι από το ακριβές κείμενο της προκήρυξης:

01 Τα εγκόλπια και οι σταυροί θα είναι ασημένια 925ο, επίχρυσα ή επιπλατυνωμένα.
02 Οι λίθοι που θα επικολληθούν θα είναι «ζιργκόν», ευρωπαικής κοπής (brilliant cut), χρώματος λευκού, κεχριμπαρί, σμαραγδί, ροδί και άκουα μαρίνα.
03 Τα σμάλτα των εγκολπίων θα είναι αρίστης ποιότητος.
04 Όπισθεν των σμάλτων θα τοποθετηθή πλαξ, επί της οποίας θα χαράσσεται η υπογραφή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου. Η υπογραφή αύτη θα χαράσσεται και εφ' όλων των λοιπών αντικειμένων.
05 Τα εγκόλπια θα συνοδεύωνται με αργυράν αλυσίδα, επίχρυσον ή επιπλατυνωμένην, βάρους τουλάχιστον 50gr. Εις την δοθησομένην τιμήν θα περιλαμβάνεται και η της αλυσίδος.
06 Τα εγκόλπια και οι σταυροί (και το στέμμα και το δάκρυ) να έχουν εις ολόκληρον την οπισθίαν πλευράν δευτέραν πλάτην (πικό), κατά τρόπον όμως ώστε να φαίνωνται οι λίθοι και το σμάλτον.
07 Τα εγκόλπια θα είναι τοποθετημένα εντός βελούδινης κασετίνας, χρώματος αντιστοίχου προς τους εγχρώμους λίθους τούτων.

Η λίστα όμως δεν σταματά εδώ. Εκτός των παραπάνω η Εκκλησία θα προμηθευτεί:

Ασημένιες (σ.σ. όλα 925ο), επάργυρες και επίχρυσες αρχιερατικές ράβδους, ασημένιους, σταυρούς ευλογίας, εικόνες με επάργυρο διάκοσμο, ασημένιους δίσκους διαμέτρου 27 και 22 εκατοστών, ασημένια δισκοπότηρα, ασημένια καντήλια και αναμνηστικές πλακέτες που επίσης θα είναι επάργυρες ή επίχρυσες.

Για όσους ενδεχομένως ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, αυτός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στη Μονή Πετράκη.
Πηγή: newsit.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/10/12 01:06

    ΟΛΕΣ ΟΙ KOYKΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗN CLAUDIA SCHIFFER ΣΤΙΣ ΠΑΣΑΡΕΛΛΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/10/12 08:02

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/10/12 08:51

    οι παλιοί παπάδες σέβονται το λειτούργημά τους. οι νέοι''νέες'' παπάδες είναι οοοοουυυυυ!!!!!. ντροπή σε όλους σας. πιστεύω στον Θεό ΟΧΙ όμως στην εκκλησία. Η εκκλησία πλέον δεν έχει καμία σχέση με την θρησκέια. Απλά την εκμεταλεύεται. Μητροπολίτη μας....άσε τα φαγητά και τις λιμουζίνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/10/12 19:19

    Γιατί δεν πέρνουν παράδειγμα τα άμφια των καθολικών? Απλώς επειδή σαν τα παγόνια με τα φρου-φρου και χρυσά και διαμάντια θέλουν να δείξουν ότι τάχατες ο "δικός τους Χριστός" και όχι των "αιρετικών" είναι ο αληθινός. Μόνο που ξεχνάνε ότι και ο χριστιανισμός είναι Ιουδαϊκή "αίρεση" και μάλιστα μια αίρεση που διασπάσθηκε σε πολλές άλλες αιρέσεις-παρακλάδια λόγω της ερμηνείας που έδινε ο καθένας "αρχηγίσκος" σε κάποια ευαγγέλια που κατά καιρούς γράφτηκας και ξαναγράφτηκαν και ξαναγάραφτηκαν για να "διορθώσουν" κάποια "κακώς κείμενα" και μή "βολικά" σημεία σύμφωνα με τις ιδεολογίες τους. Οσα δεν τους "βόλευαν" τα απέρριπταν και τα ονόμαζαν "αιρετικά", ψευδεπήγραφα" "απόκρυφα" κτλ,Μπάχαλο δηλαδή. Γι'αυτό παιδιά μην στεναχωριέστε για το αν είστε αμαρτωλοί ή όχι. Εχω καλά νέα.... Η Κόλαση γέμισε.... θα πάμε όλοι στον παράδεισο!!!!!!!ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/10/12 20:42

    ΘΕΟ ΝΑΙ! ΧΡΙΣΤΟ -ΑΓΙΟΥΣ-ΝΑΙ!! ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΟΧΙ-ΟΧΙ-ΟΧΙ!!!!!!!! ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!!!! ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *