ροή ειδήσεων

Καταιγίδα στα ακίνητα – Φόρος σε σπίτια, οικόπεδα, χωράφια – Μείωση και στα αφορολόγητα όρια

ΟΛΟΙ όσοι έχουν στο όνομά τους έστω και ένα χωράφι θα κληθούν να πληρώσουν πλέον φόρο. Σπίτια, γραφεία, οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια...

Κάθε δομημένη και μη επιφάνεια θα φορολογηθεί με στόχο να κερδίσει από αυτούς τους νέους φόρους το κράτος περίπου 3 δισ. και μάλιστα άμεσα μέσα στο 2013, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου φόρου.

Σύμφωνα με τα όσα εξέτασε χθες η διακομματική των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση θα μειωθεί το αφορολόγητο για τον ΦΠΑ από τις 200.000 στις 100.000 για το σύνολο της ατομικής περιουσίας.

Το εναλλακτικό σενάριο προβλέπει σύμφωνα με την “Ημερησία” να εφαρμοστεί αφορολόγητο όριο μόνο για μια κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80 ή 100 τ.μ.). Από κει και πέρα όλη η υπόλοιπη αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να υπόκειται σε φόρο.

Ο νέος φόρος θα είναι με κλίμακα. Θα έχει πολλά κλιμάκια ενώ στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι οι συντελεστές να ξεκινούν από 0,1% και να φθάνουν ακόμη μέχρι και 3% ή 4% για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.

Τα αγροτεμάχια μάλλον θα φορολογηθούν ξεχωριστά, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο, οπότε μάλλον πάμε σε διαφορετικό φόρο. Εδώ θα υπάρχουν κριτήρια για τη φορολόγηση όπως το είδος της έκτασης, αν είναι δηλαδή αγρός, αγροτεμάχιο, βοσκότοπος κ.λπ., η απόστασή της από τη θάλασσα, το εάν η έκταση είναι αρδευόμενη ή όχι, το εάν έχει πρόσοψη ή προσόψεις σε εθνικό, επαρχιακό ή αγροτικό δρόμο και εάν έχει εντός της επιφανείας της και ανεγερθέντα κτίσματα.

Αγρότες: το σενάριο προβλέπει ότι δεν θα εξαιρεθούν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά θα ισχύσουν και εδώ κριτήρια, όπως ο αριθμός των στραμμάτων. Τα πολλά στρέμματα κάνουν κάποιον... μεγαλοαγρότη και έτσι θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση φορολόγηση.

Όλα θα έχουν πλήρως καθοριστεί ώς τέλη Νοεμβρίου οπότε και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.
Πηγή: newsit.gr




parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/10/12 15:50

    τερμα ....φυλακη 9 εκατομμυρια Ελληνες ,τελεια και παυλα δεν δινουμε μια ,δεν εμεινε τιποτα ,μην πληρωνει κανεις , πλεον δεν εχει ουσια ,θα βαλουν κι αλλα,κι αλλα κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/10/12 16:05

    forologiste thn malakia pou sas dernei ekei kai tous 300 na xexreosoume amesos!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/10/12 20:25

    Ενα παραδειγμα:
    Με ενα σπιτι,ενα εξοχικο,2-3 χωραφακια αμα σας τα βγαλουνε κανα εκατομμυριο ευρω με συντελεστη 4% βγαινει 40.000 ευρω φορο το χρονο.Ολα καλα;(εκτος απο το φορο εισοδηματος)
    Μια χαρα το βρισκω!!!
    Ζωα ΝΔ και Πασοκοι αφου σας αρεσαν τα προηγουμενα μνημονια και θελατε κι αλλο για να σας δω τωρα που αφου παθετε πρωτα εγκεφαλικο εμφραγμα κι οχι απαραιτητα με αυτη τη σειρα θα χανετε πρωτα τα χωραφια ενα ενα και μετα τα σπιτια σας,ζωα ε ζωα!!
    Καθειστε στους καναπεδες του σπιτιου σας και περιμενετε οσο ακομα το σπιτι σας ανηκει για πολυ λιγο ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/10/12 20:30

    sostos ksereis pote tha sikothoun file mou???? otan mpoun sto spiti tous na paroun metra tou kanape kai na ton forologisoun analoga me tois wres pou kathonte mono tote tha sikothoun!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *