ροή ειδήσεων

Έρχονται αλλαγές στον στρατό - Τι γίνεται με τους Ι-άδες

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αντανακλά στις Ενοπλες Δυνάμεις και δείχνει πως μέσα στην επόμενη δεκαετία ο αριθμός των στρατεύσιμων θα μειωθεί κατά 7.500, ενώ δραματική θα είναι στη συνέχεια η συρρίκνωση των κλάσεων...


Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", οι στρατιωτικές αρχές, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν κάπως τις απώλειες αυστηροποιούν τον υγειονομικό κανονισμό προκειμένου να βγαίνουν λιγότεροι Ι-5 και να αυξηθούν οι φέροντες όπλο.

Τα μέτρα της προηγούμενης διετίας για τους ανυπότακτους έχουν αποδώσει καρπούς αν και ο αριθμός τους, εσωτερικού και εξωτερικού, αγγίζει τις 33.000.

Στην αύξηση του αριθμού των κατατασσόμενων, σύμφωνα με επιτελείς του Πενταγώνου, φαίνεται ότι συμβάλλει τα τελευταία δύο χρόνια η οικονομική κρίση. Ολοένα και περισσότεροι νέοι αδυνατούν να σπουδάσουν ή να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, εντός και εκτός της χώρας, καθώς οι οικογένειές τους δεν μπορούν πλέον να τους στηρίξουν οικονομικά.

Το στοιχείο αυτό, αναφέρει η εφημερίδα, πιθανώς χαροποιεί τους στρατιωτικούς που βλέπουν να αυξάνεται η δύναμη των μονάδων, αλλά είναι ανησυχητικό για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη μόρφωση των νέων Ελλήνων.

Μέχρι και πριν από δύο χρόνια το ποσοστό όσων ζητούσαν αναβολή στράτευσης για λόγους κυρίως σπουδών προσέγγιζε ή έφθανε το 25% της σειράς κατάταξης, ενώ τώρα έχει υποχωρήσει στο 22% με φθίνουσα πορεία.

Από τη σειρά κατάταξης, το 70% κρίνεται Ι-1 ή Ι-2 και υπηρετεί κανονικά, φέροντας όπλο, ενώ το 5% χαρακτηρίζεται λόγω κάποιων παθήσεων Ι-3 ή Ι-4. Το υπόλοιπο 3% (αφού το 22% παίρνει αναβολή) απαλλάσσεται οριστικά από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Ι-5.

Τους λεγόμενους "γιωτάδες" οι στρατιωτικές αρχές επιχειρούν τώρα να περιορίσουν, τροποποιώντας τον υγειονομικό κανονισμό, που ισχύει τόσο για τα μόνιμα στελέχη όσο και για τους κληρωτούς, κάνοντάς τον πιο αυστηρό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποιοι που μέχρι τώρα θα μπορούσαν να βγουν Ι-5 με παθολογικά αίτια, στο εξής θα καλούνται να εξυπηρετήσουν. Πολλοί δεν που κρίνονταν Ι-4 και δεν μπορούσαν να έχουν όπλο, θα δύνανται να εκτελούν ένοπλες υπηρεσίες, αφού θα χαρακτηρίζονται Ι-2 ή Ι-3.
http://www.briefingnews.gr/national/item/36236

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/10/12 20:42

    Ας κλείσουν ενα σωρό αχρηστες μικρομονάδες εδώ και εκεί, αχρηστες υπηρεσίες του στρατού που φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν τα βύσματα, τότε φτάνει και περισσεύει κόσμος για τον στρατό.

    Υπάρχουν γραφειοκρατικές υπηρεσίες επάνω στην Αθήνα που δεν χωράνε στα γραφεία να καθήσουν μόνιμοι και στρατεύσιμοι.
    Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό εκεί στο Ρούφ που ειχα πάει.
    Τι κάνουν ολοι αυτοί εκεί μέσα δεν μπορεσα ακόμα να καταλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *