ροή ειδήσεων

Πόσα χάνουν οι εργαζόμενοι από τριετίες και αποζημιώσεις – Παραδείγματα

Το καυτό e-mail για τα εργασιακά που περίμεναν οι τροϊκανοί έφτασε από το υπουργείο Εργασίας
Η ελληνική πλευρά αντί της γενικής μείωσης στο μισό, που προτείνουν οι δανειστές αντιπροτείνει...

...η αποζημιώσεις να μείνουν ως έχουν για όσους απασχολούνται 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη, και από τα 16 χρόνια και πάνω να δίνονται έξι επιπλέον αποζημιώσεις, αλλά με πλαφόν το οποίο θα καθοριστεί στα 2.000 με 3.000 ευρώ.

Ουσιαστικά δηλαδή να παραμείνουν ως έχουν οι 12 μισθοί αποζημίωσης ως τα 16 χρόνια υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη και να μειωθεί το ποσό από κει και πάνω.

Για παράδειγμα για έναν εργαζόμενο με μισθό 2.000 και 18 χρόνια με βάση την πρόταση του υπουργείου η αποζημίωση θα είναι αντί των 32.666 η αποζημίωση θα είναι 28.000, ο εργαζόμενος από την απόλυση θα χάσει 4.666 ευρώ και όχι περί τις 16.000 που προτείνει η τρόικα.

Αντίστοιχα ένας εργαζόμενος με μισθό 3.000 και 28 χρόνια εργασίας αν απολυθεί θα λάβει 60.000 ευρώ, αντί των 72.000 που είναι σήμερα.

Ένας εργαζόμενος με μισθό 2.500 ευρώ και 20 χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη με το νέο σύστημα που προτείνει το υπουργείο θα λάβει 38.000 αντί των 40.000 που θα λάβει με το σημερινό σύστημα.

Σε ότι αφορά στις τριετίες το υπουργείο προτείνει να μείνουν ως έχουν, να παραμείνουν μέρος της ΕΓΣΣΕ, ενώ σταδιακά θα αντικατασταθεί ο κατώτατος μισθός και τα οικογενειακά επιδόματα από ένα νέο σύστημα υπολογισμού τους που θα νομοθετηθεί από την κυβέρνηση.

Σε ότι έχει να κάνει με τ ωράριο το υπουργείο προτείνει να διατηρηθεί το 40ωρο και οι όποιες αλλαγές να προβλέπονται σε συλλογικές και όχι ατομικές συμβάσεις.
Πηγή: newsit.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *