ροή ειδήσεων

Καστελόριζο, 23 Απρίλη του... 2020

Εικόνες από το... μέλλον
Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 23 Απρίλη του 2010.
Ηταν τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας, από το Καστελόριζο και με φόντο τις βαρκούλες που αρμενίζανε, μας ανακοίνωσε...
την υπαγωγή της Ελλάδας στη δίνη των μνημονίων.
Οπως μας είπαν τότε οι κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους, για τα μνημονιακά μαρτύρια του ελληνικού λαού, που ξεκίνησαν έκτοτε και συνεχίζονται ακατάπαυστα, η αιτία ήταν - έτσι μας είπαν - ότι το χρέος της χώρας ανήρχετο στο 125% του ΑΕΠ.
Αλλά να που σήμερα ήρθε ή ώρα να πανηγυρίσουμε. Ετσι μας λένε οι κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους. Μας λένε ότι πρέπει να πανηγυρίσουμε. Να ευτυχίσουμε. Να ελπίσουμε. Να χαρούμε...
Η αιτία;

Οτι το 2020, δηλαδή σε 8 χρόνια από σήμερα και σε δέκα χρόνια από το διάγγελμα του Παπανδρέου στο Καστελόριζο, η Ελλάδα, μετά από την πολιτική της ανελέητης φτώχειας, της εξαθλίωσης, της εισοδηματικής και εργασιακής υπαγωγής του λαού της σε καθεστώς Νταχάου, θα έχει χρέος - πάλι - 125% του ΑΕΠ!
Δηλαδή, σε δέκα χρόνια - αλλά αυτή τη φορά εντελώς λεηλατημένοι, πλήρως εξαθλιωμένοι, απόλυτα είλωτες - μετά από τα τόσα και τόσα μαρτύρια, μας λένε ότι το «έπαθλό μας», η «σωτηρία» μας, θα είναι ότι θα μας έχουν ξαναγυρίσει στην ίδια θέση! Στην ίδια κατάσταση!
Μετά από τόσα μνημόνια, τόσους εφαρμοστικούς, τόσα μεσοπρόθεσμα, τόσες περικοπές, τόσες κλοπές, τόσα λουκέτα, τόση ανεργία, τόση δυστυχία, θα μας έχουν οδηγήσει εκεί απ' όπου ξεκίνησαν τα μαρτύρια!
Αυτός είναι ο λόγος που μας λένε ότι πρέπει να πανηγυρίσουμε. Οτι πρέπει να τους... δοξάσουμε. Να τους ανακηρύξουμε «σωτήρες» άμα τε και «ευεργέτες»: Επειδή μας υπόσχονται ότι στις 23 Απρίλη του... 2020, θα μας έχουν γυρίσει στο... Καστελόριζο!
Μόνο που αυτή τη φορά, αν τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να πανηγυρίζουν πάνω στις πλάτες μας, δεν θα είμαστε εδώ για να απολαύσουμε εκείνο το μελλοντικό τους διάγγελμα. Θα μας έχουν αφανίσει. Κι εμάς, και το Καστελόριζο και την Ελλάδα ολόκληρη.
Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/11/12 22:38

    ΕΙΣΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΗ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ 8ΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΗ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕ ΒΛΕΠΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΑΛΛΑ ΤΟΛΜΑΗ ΝΑ ΠΙΑΣΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΙ 8Α ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΚΕ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΩΡΑ 8Α ΕΙΧΑΤΕ ΓΙΝΕΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΡΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΝΑ ΑΛΛΑ ΕΣΑΣ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/11/12 03:40

      ρε φίλε πραγμτικά , δεν με πειράζει η οθογραφια αλλά εσύ πρέπει να είσαι κωλοαλβαναράς του κερατά!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/11/12 23:08

    ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΝΟ.....ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ(ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ)ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ....ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΜΠΑΤΣΟΚ....ΗΛΕΚΤΡΟ.....ΣΟΚ...ΓΙΑ Ν.Δ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ.....ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΞΥΠΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ.....ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟ ΛΥΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.....ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/11/12 23:39

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΠΑΠ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΣΜΑΤΙΕΣ, ΑΦΑΝΤΟΥΣ, ΑΜΌΡΦΩΤΟΥΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΡΒΛΑΚΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ. ΕΣΥ ΡΕ 11:08, ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΕΕ??? ΑΣΕ 10:38, ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΗ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/11/12 03:44

      1ον είπε λεφτά υπάρχουν και 2ον ρε ΒΛΑΚΑ είδες οι αλλαγές στους μισθους κτλπ να γίνονται μόνο στο δημόσιο; ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ μπασμένε!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/11/12 07:54

      ΕΝΑΣ ΕΔΟ ΜΕΣΑ ΛΕΗ ΤΗΝ ΑΛΗ8ΕΙΑ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΤΑΙ ΠΟΛΗ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑ8ΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΚΑΛΟΦΑΟΜΕΝΗ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/11/12 19:28

      3:44 = ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/11/12 04:07

    Ανώνυμος28/11/12 10:38 μ.μ. ενώ την τελευταία διετία που είχα με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν γίνονται αυτά;;; Ξέρεις πόσοι φίλοι μου 30άρηδες την κοπανήσανε για εξωτερικό; Μισθοί Βουλγαρίας;;; Αν ήταν να παίρνω 300 ευρώ και να μπορώ να ζησω με αυτά, δεν θα είχα πρόβλημα. Αλλά 500 ευρώ δεν φτάνουν. Ούτε για φαγητό ούτε για πάγιες ανάγκες.

    ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΑΣ. Πότε θα μάθετε οτι πρέπει να σκέφτεστε για το καλό της χώρας και των πολιτών και όχι για το καλό του κόμματος; ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/11/12 06:54

    11.39 ΑΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ Η ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΦΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΟΙ Δ.Υ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ .ΟΥΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑΡΟΣ ΕΙΧΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΘΡΑΣΟΣ Κ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 10.38 ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ Κ ΧΑΡΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ Κ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΝΕ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/11/12 12:26

    ....30 χρονια κυβερνησε η οικογενεια παπανδρεου...τριαντα χρονια θα τους πληρωνουμε τωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/11/12 12:29

    ...μια η λυση...ναρθη ο τσιπρας ωστε απο αυριο οι μισθοι να γυρισουν στους μισθους επι καραμανλη....αυριο κιολας!!!!ετσι ειπε στην τηλεοραση ο τσιπρο- υπουργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/11/12 16:30

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΑΣ ΒΓΕΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *