ροή ειδήσεων

Πιστωτική κάρτα «νέας γενιάς» με οθόνη και πληκτρολόγιο

Tη νέα της κάρτα, η οποία διαθέτει LCD οθόνη και πληκτρολόγιο, παρουσίασε η Mastercard.
Η κάρτα - η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιστωτική, χρεωστική ή κάρτα ΑΤΜ- ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει... στη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο συνεργασίας της Mastercard με την Standard Chartered Bank Singapore. Κατασκευάζεται από την NagraID Security. Διαθέτει touch - sensitive πλήκτρα, καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας κωδικού μίας χρήσης, κάτι που αναιρεί την ανάγκη χρήσης ειδικής συσκευής που πολύ συχνά συνοδεύει τη χρήση υπηρεσιών online banking, για τη δημιουργία ειδικού κωδικού μίας χρήσης κάθε φορά.

Ωστόσο, οι «βελτιωμένες» κάρτες που θα ακολουθήσουν θα πηγαίνουν ακόμα παραπέρα, καθώς θα διαθέτουν επιπλέον δυνατότητες, όπως αυτή της προβολής του υπολοίπου του λογαριασμού του κατόχου, πρόσφατες κινήσεις.

Η κάρτα θα είναι σύντομα διαθέσιμη για και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κυκλοφορία της διεθνώς. Αρχικά, η χρήση της στη Σιγκαπούρη θα προορίζεται για «ευαίσθητες»/ «υψηλού ρίσκου» συναλλαγές.

Στο επίκεντρο του όλου εγχειρήματος βρίσκεται η επιδίωξη της Mastercard να απαλλάξει το χρήστη από την ανάγκη της χρήσης συσκευής παραγωγής κωδικών, δημιουργώντας μία κάρτα «2 σε 1».

Όπως είπε ο Β. Σούμπα: στέλεχος της Standard Chartered Bank, «στη Σιγκαπούρη, πολλοί πελάτες έχουν συναλλαγές με πολλαπλές τράπεζες. Σκεφτήκαμε τρόπους να τις κάνουμε βολικές και ταυτόχρονα ασφαλείς. Το ερώτημα ήταν: αντί να τους δώσουμε άλλο ένα αντικείμενο, μήπως θα μπορούσαμε απλά να αντικαταστήσουμε κάτι που υπάρχει ήδη στο πορτοφόλι τους; Και τότε σκεφτήκαμε αμέσως τις κάρτες».

Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και η Visa, η οποία έχει κυκλοφορήσει την interactive κάρτα CodeSure. Η συγκεκριμένη κάρτα διαθέτει ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για το PIN, και δημιουργεί ένα passcode για τον πελάτη όταν αυτός πληκτρολογεί τον κωδικό τουστην κάρτα.

Όταν ο πελάτης θέλει να κάνει κάποια αγορά online ή να συνδεθεί σε μία υπηρεσία online banking, επιλέγει «Verified by Visa» και στη συνέχεια πληκτρολογεί στην κάρτα του το PIN. Ακολουθεί εμφάνιση ενός passcode μίας χρήσης στην οθόνη, που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την ολοκλήρωση μίας «Verified by Visa» συναλλαγής.
naftemporiki

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *