ροή ειδήσεων

ΑΣΤΕ Ρόδου: Να σταματήσει η υπονόμευση και η απαξίωση των σχολών

Η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) Ρόδου απέστειλε επιστολή - διαμαρτυρία προς την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη -με κοινοποίηση, μεταξύ άλλων, στον πρόεδρο και τα μέλη ΔΣ του ΟΤΕΚ...
στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕΚ, τη διευθύντρια ΑΣΤΕΑΝ και στο διευθυντή ΑΣΤΕΡ- στην οποία διαψεύδουν ότι οι Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης λειτουργούν ομαλά.

“Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρωινής εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού ΣKΑΙ ‘Πρώτη Γραμμή’, αναφερθήκατε στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ειδικότερα είπατε τα εξής: ‘Φέτος ξεκίνησαν τα μαθήματα στην ώρα τους, οι εκπαιδευτικοί πήγαν στην ώρα τους, δεν είχαμε καμία καθυστέρηση’”, αναφέρει στην επιστολή της η ΑΣΤΕ Ρόδου.

“Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε, ότι οι σχολές παραμένουν μέχρι και σήμερα, 2/11/2012, κλειστές, αφού η προκήρυξη του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού για την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013 δεν έχει καν δημοσιευθεί και επομένως κανένα μάθημα δε γίνεται προς το παρόν. Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεστε ότι οι πληροφορίες που έχετε σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των σχολών είναι λανθασμένες και κατά συνέπεια διαψεύδουμε τη χθεσινή σας δήλωση.

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας για την πορεία και της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς. Δικαίως επικρατεί τεράστια ανησυχία στους εργαζόμενους στον Οργανισμό, τους σπουδαστές, τους μαθητές, και τις οικογένειές τους, καθώς η κατάργηση του Οργανισμού και η ενσωμάτωσή του σε Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Τουρισμού δεν είναι απλή υπόθεση. Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες μας, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τροποποίηση στο Οργανόγραμμα του Υπουργείου, που σημαίνει ότι ο ΟΤΕΚ θα πέσει σε ‘μαύρη τρύπα’ και θα αδυνατεί να λειτουργήσει χωρίς συντονισμό και χωρίς πρόγραμμα.

Για μια ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες πράξεων και παραλείψεων, που με μαθηματική ακρίβεια θα υποβαθμίσουν περαιτέρω τον μοναδικό δημόσιο φορέα που παρέχει τουριστική εκπαίδευση επί 75 συνεχή χρόνια και θα τον οδηγήσουν στην αυτοκατάργηση.

Αν υπάρχει ελπίδα ανάτασης της χώρας μας και εξόδου από την κρίση, αυτή όπως πολύ σωστά δηλώσατε, θα έρθει μόνο μέσα από την ανάπτυξη του τουρισμού. Ανάπτυξη χωρίς τουριστική εκπαίδευση στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας δεν πρόκειται να επιτευχθεί, σε καμιά περίπτωση.

Ας σταματήσει λοιπόν η υπονόμευση και η απαξίωση των σχολών μας. Να φροντίσετε να ανοίξουν ΑΜΕΣΑ τα εκπαιδευτήρια και οι σχολές του ΟΤΕΚ. Επισημαίνουμε, ότι ο σύλλογός μας θα στηρίξει κάθε προσπάθεια πραγματικής αναβάθμισης και θα καταγγείλει ενέργειες που θα οδηγήσουν τον Οργανισμό σε κατάρρευση.

Σας καλούμε επίσης να δεχτείτε το ΔΣ του συλλόγου μας σε μια συνάντηση -πράγμα που οφείλετε να κάνετε εάν θέλετε να ενημερωθείτε για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό, στα εκπαιδευτήρια και τις σχολές του”.
traveldailynews.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΣ... ΕΔΩ

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *