ροή ειδήσεων

Τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ [ΦΩΤΟ]

Εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία
Νέα σειρά χαρτονομισμάτων θέτει σε κυκλοφορία από το Μάιο του 2013 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης....



«Πρωταγωνίστρια» της σειράς αυτής, τόσο στο υδατογράφημα, όσο και στο ολόγραμμα, η «Ευρώπη», μια προσωπογραφία της μορφής της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε και το όνομα η ήπειρος.

Για την ανάπτυξη της σειράς «Ευρώπη» αξιοποιήθηκε η τεχνολογική πρόοδος η οποία σημειώθηκε στον τομέα της παραγωγής χαρτονομισμάτων κατά τη δεκαετία που μεσολάβησε από τότε που πρωτοεισήχθησαν και έτσι τα νέα αυτά χαρτονομίσματα θα είναι ακόμη πιο ασφαλή από τα προηγούμενα.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ παρουσίασε τα τρία νέα χαρακτηριστικά τους: Το υδατογράφημα με προσωπογραφία, το ολόγραμμα με προσωπογραφία και ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για εντελώς νέα χαρτονομίσματα, αλλά για μια εξέλιξη των προηγουμένων, αφού θα διατηρήσουν τα σχέδια της πρώτης σειράς με θέμα «Εποχές και ρυθμοί» και θα έχουν τα ίδια κυρίαρχα χρώματα.

Θα έχουν όμως τροποποιηθεί προκειμένου να ενσωματώσουν τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Έτσι, θα διακρίνονται ευκολότερα από τα χαρτονομίσματα της πρώτης σειράς.
Τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη» θα έχουν τις ίδιες ονομαστικές αξίες με τα προηγούμενα (δηλαδή, 5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ) και θα τεθούν σε κυκλοφορία με αύξουσα σειρά.
Επομένως, μετά το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ που θα τεθεί σε κυκλοφορία τον Μάιο του 2013, θα ακολουθήσει το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ.




planet-greece.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *