ροή ειδήσεων

Καταγγελία-σοκ για τράπεζα που "άδειασε" τον λογαριασμό ηλικιωμένης


Tράπεζα των Χανίων «άδειασε» αυθαίρετα τον λογαριασμό σύνταξης μιας ηλικιωμένης, επειδή η κόρη της έχει μεν οφειλή στην τράπεζα αλλά ...

έχει κινήσει τις διαδικασίες ρύθμισης σύμφωνα με τον Νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία η ηλικιωμένη δεν έχει την παραμικρή σχέση με την οφειλή της κόρης της.

Η απίστευτη αυτή καταγγελία που έγινε εγγράφως στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που την έδωσε στην δημοσιότητα, αναφέρει τα εξής:

"Σας καταγγέλλω ότι, η μητέρα μου διατηρεί ένα αποταμιευτικό λογαριασμό ταμιευτηρίου-σύνταξης στην Τράπεζα: ....... με αριθμό .....................στην οποία συλλέγει ένα ποσό για τις δύσκολες μέρες ,καθότι είναι 73 ετών.

Δεν έχει λογαριασμό οφειλής, στην εν λόγω Τράπεζα (στεγαστικό δάνειο, καταναλωτικό δάνειο, πιστωτική κάρτα κ.λ.π ) όμως, έχει ορίσει συν δικαιούχο του λογαριασμού της, τις δύο κόρες της, μία από τις οποίες είμαι και εγώ η οποία έχω χρέος, αλλά δεν την έχω εγγυήτρια, βρίσκομαι ένα βήμα πριν το Δικαστήριο, ρύθμιση χρέους, (για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά).

Το δικαστήριο, έχει προσδιοριστεί για τις 8-4-2016. και η Τράπεζα έχει κληθεί να συμμετάσχει όπως ο Ν.3869/2010 ορίζει. Η μητέρα μου, δεν έχει δώσει εντολή για καμία παρακράτηση ποσού,, ούτε έχει υπογράψει καμία σύμβαση με την εν λόγω Τράπεζα, της έγινε αφαίρεση του ποσού των 5.118,52 Ευρώ από τον λογαριασμό που είχε το ποσό των 6.370,52 Ευρώ.

ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ.

Ζητάω από την Τράπεζα, να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στον λογαριασμό της μητέρας μου, να τιμωρηθεί η Τράπεζα για την πρακτική της , μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω νομικές ενέργειες"

Από την πλευρά της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επικοινώνησε άμεσα, με το αρμόδιο Τμήμα της Τράπεζας, ζητώντας εξηγήσεις, και αιτώντας την επιστροφή των χρημάτων στον λογαριασμό της ηλικιωμένης καταναλώτριας. Επίσης διαβίβασε την καταγγελία στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ενώ «καλεί την Τράπεζα να επιστρέψει άμεσα τα χρήματα στον λογαριασμό της γερόντισσας, καθώς η πρακτική αυτή αποτελεί πράξη που διώκεται και τιμωρείται και Ποινικά, από τον Κώδικα του Ποινικού Δικαίου (Υπεξαίρεση)».
planet-greece.blogspot.com

parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/11/12 12:33

    Πολύ περίεργο το θέμα.

    Ετσι ευκολα δεν εκτίθεται η τράπεζα και μάλιστα μια τοπική τράπεζα που απευθύνεται στην κοινωνία των Χανίων.

    Μάλλον, μπορεί να μπήκε ο λογαριασμός της κατάθεσης ως εγγύηση για να παρθεί το δάνειο.

    Δεν αποπληρώνονταν οι δόσεις πέρασε η περίοδος ανοχής, και εγινε η ανάληψη απο την τράπεζα.

    Κάπου κάτι δεν κολλάει καλά τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/12 13:25

    Μαλακίες μας λέει η μαντάμ. Μην της δίνετε σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/11/12 14:07

    ΞΕΡΟΛΑ Η ΜΑΝΤΑΜ ΑΝ ΛΕΕΙ Μ,,,,,, ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΓΟΡΟ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ Μ.... ΑΡΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Η ΜΑΝΤΑΜ!!! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ,ΝΑ ΕΚΤΙΘΩΝΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ!!ΑΠΑΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!! ΠΟΤΕ!!!Μ...... ΛΕΕΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΤΕ!!!ΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΗΣ ΔΙΚΙΟ ΕΣΥ, ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΟΥΓΓΑ!!!Η ΜΑΝΤΑΜ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ, ΠΑΡΑΝΟΗΚΟ,ΑΠΛΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΠΙΟΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΒΙΩΝΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!! ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ!! ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΟΥΝ!! ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΝ!! ΚΑΤΙ ΜΕ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΩΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ!! ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ;[ΜΕ- ΤΟ- ΘΕΡΙΟ -Η -ΜΕ -ΤΟΝ-ΓΙΑΝΝΗ!!!ΑΜΑΝ !!! ΑΔΕΛΦΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/11/12 15:01

      ΑΔΕΛΦΕ!!!

      Πρώτα απ΄ολα ΑΜΑΝ !!! ΑΔΕΛΦΕ!!! μου με την ορθογραφία σου,που βγάζει μάτια, και το ακατάσχετο ντελίριό σου.

      Δεν ειμαι ΞΕΡΟΛΑς και ουτε τον κάνω ΑΔΕΛΦΕ μου!!!.
      Τα αυτονόητα βλέπω την πραγματική αλήθεια ψφάχνω χωρίς συναισθηματισμούς και παρωπίδες.

      Διαβάσαμε στην ανάρτηση την μια πλευρά της καταθέτου.
      Καλό θα ηταν πριν υποστηρίξουμε η καταδικάσουμε το οτι δήποτε, δηλαδή αν επραξε σωστά η τράπεζα η η κόρη της γιαγιάς που διαμαρτύρεται, να ακούσουμε και την αλλη πλευρά.
      Γιατί "Μηδέναν δικάσεις πρίν αμφοίν μύθον ακούσεις" ελεγαν οι σοφοί αρχαίοι υμών πρόγονοι.

      .........ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ;[ΜΕ- ΤΟ- ΘΕΡΙΟ -Η -ΜΕ -ΤΟΝ-ΓΙΑΝΝΗ!!.......
      Λοιπόν ΑΔΕΛΦΕ, ειμαι με αυτόν που εχει το δίκαιο.
      Στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω που ειναι η αλήθεια μιας και ακούσαμε την μία πλευρά.

      Και οπως θα ειδες απλά σχολίασα στο προηγούμενο σχόλιό μου οτι κάτι δεν μου κολλάει καλά στην ανάρτηση.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος2/11/12 16:31

    ΕΛΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΝΤΕΛΙΡΙΟ! ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ, ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ...ΝΑ ΦΟΒΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ!!ΟΥΤΕ Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ,ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!! ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΗΣ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΗΣ!!! ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝ ΚΑΛΑ ΣΤ' ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!! ΤΩΡΑ ΑΝ Η ΜΑΝΤΑΜ ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΠΩΣΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ!!ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ,ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ,ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΙΤΟΥ, ΑΠΟΓΝΩΣΙΤΟΥ,Η ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ,ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΔΕΛΦΕ,ΛΕΓΕΤΑΙ ΝΤΕΛΙΡΙΟ!! Ο ΚΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/11/12 20:57

    ΤΣΑΜΠΙΚΟΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ?
    ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΄΄ΕΔΩ΄΄ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/11/12 10:57

    Αν διάβασα καλά, υπήρχαν 2 συνδικαιούχοι στον παραπάνω λογαριασμό, εκτός από την ηλικιωμένη.Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση εις χείρας τρίτου (της ηλικιωμένης)έως το 1/3 του ποσού του λογαριασμού, το οποίο θεωρείται ότι ανήκει στην παραπάνω κοπέλα. Για μένα τα λάθη είναι πρώτον το ποσό της κατάσχεσης και πέρα από τα παραπάνω, η Τράπεζα δε θα έπρεπε να προβεί σε καμία ενέργεια, αφού η κοπέλα έχει ενταχθεί στο Νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *