ροή ειδήσεων

Βίντεο: Πραξικόπημα στη Βουλή

Αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο! - Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέλυσε το Σύνταγμα και ανακοίνωσε άλλο αποτέλεσμα από αυτό που είδε!
Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται από το πρωί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.... Ενώ το πολυνομοσχέδιο που φέρνει τα επαχθέστερα μέτρα στην Ιστορία της Ελλάδας κρίθηκε ξεκάθαρα αντισυνταγματικό, ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης προέβη σε ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και ανέτρεψε την απόφαση της Βουλής!
Ο πανικός της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα έχει οδηγήσει σε ξεκάθαρη παραβίαση του κανονισμού της Βουλής, που ισοδυναμεί με πραξικοπηματική αλλοίωση του αποτελέσματος για την κρίση του πολυνομοσχεδίου ως αντισυνταγματικού.
Ο Ευ. Μεϊμαράκης στην προσπάθειά του να μην κριθεί από τους παρόντες βουλευτές το πολυνομοσχέδιο αντισυνταγματικό, παραβίασε τους κανόνες Βουλής και επέβαλε με το έτσι θέλω τους δικούς του κανόνες.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, έθεσαν θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης διενήργησε ψηφοφορία δια απλής εγέρσεως.
Παρά το γεγονός ότι φάνηκε καθαρά ότι οι βουλευτές που σηκώθηκαν ήταν πολλοί περισσότεροι, το προεδρείο της Βουλής είδε τα… δικά του!
Το screenshot από το κανάλι της Βουλής ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ:



Ο πρόεδρος του Σώματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όταν η πραξικοπηματική του απόφαση που έβγαζε συνταγματικό ένα νομοσχέδιο το οποίο μόλις είχε κριθεί αντισυνταγματικό (!) προκάλεσε τον ξεσηκωμό των παρόντων βουλευτών, αποφάσισε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας. Προφανέστατα, γιατί είδε ότι αν επαναλάμβανε την καταμέτρηση των παρόντων η ψηφοφορία θα χανόταν και η κυβέρνηση θα αποτύχαινε παταγωδώς στην προσπάθειά της να εφαρμόσει τις επιταγές της τρόικας μέχρι κεραίας. Αποφάσισε, έτσι, τη διακοπή της συνεδρίασης για μισή ώρα, ενώ ο κανονισμός σαφέστατα προβλέπει διακοπή 10 λεπτών! Τελικά, η συνεδρίαση επαναλήφθηκε μετά από σχεδόν μιάμιση ώρα, προκειμένου να δοθεί όλος ο χρόνος στους κυβερνητικούς βουλευτές να φτάσουν στη Βουλή και να νοθεύσουν το αποτέλεσμα!
Δείτε το βίντεο που φαίνεται ξεκάθαρα πως οι βουλευτές που σηκώνονται είναι πολλοί περισσότεροι. Δείτε, ακόμη, ότι επιστράτευσαν μέχρι και το κανάλι της Βουλής να συμμετάσχει στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα: Οταν το πλάνο ξεκάθαρα δείχνει ότι η πλειοψηφία των βουλευτών σηκώνεται και το νομοσχέδιο απορρίπτεται ως αντισυνταγματικό, ο σκηνοθέτης σπεύδει πανικόβλητος να δείξει μια γωνιά της αίθουσας!
Προφανώς, "έβαλαν χέρι" και στον σκηνοθέτη, για να μη φαίνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής είπε ψέματα για τα όσα έβλεπαν τα μάτια του, για τα όσα έβλεπαν όλοι όσοι ήταν μέσα στη Βουλή και τα όσα έβλεπε όλος ο ελληνικός λαός μέσω του καναλιού της Βουλής! Μέχρι εκεί έφτασε η ξεδιαντροπιά τους! Δυστυχώς, γι' αυτούς το πλάνο έχει μείνει στην Ιστορία...



Τσίπρας: Αποσύρουμε την πρόταση για ονομαστική
Σφοδρή επίθεση κατά του προεδρείου της Βουλής και κατά του Ευ. Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο Α. Τσίπρας με αφορμή την ψηφοφορία διά ανεγέρσεως για την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου.
«Με βάση τον κανονισμό, το αίτημα που κατετέθη για ονομαστική ψηφοφορία, έπρεπε να γίνει εντός του ορίου που ορίζει ο κανονισμός και όχι μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά.
Αποσύρουμε την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, γιατί είμαστε θεατές του εκφυλισμού της Βουλής"
"Έχετε κάθε δικαίωμα να φωνασκείτε. Είναι η αντίδραση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας που καταρρέει και σε λίγο θα αποτελεί μειοψηφία", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας πήρε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε από τη Βουλή.
Κωνσταντοπούλου: Αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα
Για αλλοίωση αποτελέσματος έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δια ανεγέρσεως για την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη ότι σκοπίμως έδωσε «παράταση» στη διακοπή από τα 10 λεπτά στη μία ώρα, ώστε να φτάσουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για να ψηφίσουν κατά της αντισυνταγματικότητας.
Επ. Μαριάς: Τελείωσε η υπόθεση "Μνημόνιο 3"
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε πως η απόφαση του σώματος που έχει γίνει πανελληνίως γνωστή είναι η εξής: Τελείωσε η υπόθεση "Μνημόνιο 3", τελείωσαν τα σκληρά μέτρα.

Π. Καμμένος: Αποσύρουμε την πρόταση για αντισυνταγματικότητα
Σφοδρή επίθεση κατά του προεδρείου της Βουλής εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο κ. Πάνος Καμμένος σε υψηλούς τόνους σημείωσε ότι επίσης αποσύρει την πρόταση για αντισυνταγματικότητα του Μνημονίου, στρέφοντας παράλληλα τα πυρά του και κατά της κυβέρνησης.

Βενιζέλος: Πάμε σε ονομαστική για να τελειώνουμε
Υπέρ της ονομαστικής ψηφοφορίας τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για παρερμηνεία του κανονισμού, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να κρύψουμε αυτή τη διαφωνία για το μέλλον του τόπου πίσω από διαδικαστικά επιχειρήματα.
«Τα ζητήματα της συνταγματικότητας όποιος θέλει να τα θέσει πραγματικά, ας τα θέσει στα δικαστήρια», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Ψηφοφορία παρωδία
«Πάμε σε ονομαστική για να διαπιστώσουμε τις πλειοψηφίες», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάκης Βορίδης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης.
Στη διαδικασία δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μανώλης Γλέζος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση του προεδρείου της Βουλής.
Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε από μακριά την ψήφο της, καθώς λείπει σε αποστολή στο εξωτερικό. Ο κ. Μεϊμαράκης μπερδεύτηκε και στην αρχή, είπε ότι η ίδια ψήφισε "ΝΑΙ".
Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος επέλεξε να στείλει την ψήφο του με SMS.
Την έντονη αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη προκάλεσε το «Ναι» που ακούστηκε από τα πίσω έδρανα του Κοινοβουλίου στο άκουσμα του ονόματός της.
«Ναι, ναι είπα», άρχισε να φωνάζει έξαλλη η κ. Κανέλλη, επιτιθέμενη και αυτή στο προεδρείο του Κοινοβουλίου.
Πηγή: newsbomb.gr


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/11/12 17:45

    Καλά πιστεύετε τώρα ακόμα ότι είμαστε "άξιοι απόγονοι" των αρχαίων Ελλήνων??? Δεν θέλω να αποκαλέσω το κράτος αυτό "μπουρδελόκρατος" για να μην δυσφημίσω τα μπουρδέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/11/12 18:28

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ένας αξιωματικός του στρατού δεν υπάρχει πού να αγαπά αυτή τη χώρα και να βάλει μία τάξη;όλοι τις περικοπές υπερψήφισαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *