ροή ειδήσεων

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...

«Ο Θεός δεν είναι πια τσιγκούνης» είναι ο τίτλος εκτενέστατου δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, Ζeit, η οποία στον υπότιτλο σημειώνει «Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας είναι πολύ πλούσια αλλά...
δεν ήταν ποτέ προτεραιότητά της να βοηθάει τους φτωχούς. Τώρα μέσα στην κρίση οι ιερείς ανακαλύπτουν τη φιλευσπλαχνία τους».

Το εκτενές ρεπορτάζ του Μίχαελ Τούμαν ξεκινάει με την περιγραφή της μεγάλης προσέλευσης των πιστών στον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη για να προσκυνήσουν την εικόνα του Άξιον εστί που έχει έρθει από τον Άθω. «Η ορθόδοξη Εκκλησία έσωσε την Ελλάδα σε δύσκολες εποχές. Φρόντισε για την ελεύθερη συνείδηση των Ελλήνων κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Συνέβαλε στη διαμόρφωση του εθνικού κράτους, παρ’ όλες τις αντιστάσεις, από το 1821. Τι κάνει όμως σήμερα η ορθόδοξη Εκκλησία για να βγάλει τους Έλληνες από τη βαθύτερη κρίση, στην οποία έχουν περιέλθει από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο;» διερωτάται ο αρθρογράφος.

Γράφει επίσης «Η ορθόδοξη εκκλησία είναι πολύ πλούσια. Διαθέτει τεράστιες εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και ακίνητα στις καλύτερες περιοχές. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς την αξία της περιουσίας της». Όσον αφορά για το πώς δείχνει την φιλευσπλαχνία της σήμερα αναφέρεται στο παράδειγμα του πατέρα Νικολάου από το χωριό Λιτή στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος όχι μόνο έχει φτιάξει ραδιοφωνικό σταθμό και κέντρο νεότητας αλλά έχει φτιάξει ειδικά τμήματα εκμάθησης αγιογραφίας, μουσικής, υπολογιστών, αλλά και μαθηματικών και ξένων γλωσσών. Μιας και όλα αυτά πλέον πολλές οικογένειες δεν μπορούν να τα πληρώσουν.
Πηγή: Deutsche Welle


parapona-rodou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/11/12 15:18

    ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΜΙΧΕΛ-ΤΟΥΜΑΝ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝ [ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ] ΠΟΥ ΠΡΟΤΟΣΤΑΤΗ, ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑΙΖΕΙ ΠΟΛΛΗ ΚΟΣΜΟ!!!ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΚΛΗΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ ,ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ, ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ-ΤΟΥ--ΟΙΚΟΥ ΤΟΥΣ!!!ΤΟ ΤΙ ΕΡΓΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΞΟΔΕΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ , ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ Η ΕΚΛΗΣΙΕΣ,ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ!!!ΠΟΥ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΥΝ ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ; ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!!ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!! ΜΗΝΠΛΗΡΟΦΩΡΗΘΗ Ο ΜΙΧΑΕΛ ΤΟΥΜΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/11/12 16:29

    ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ,,,ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΕΠΗ ΤΟΥ
    !!!!! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΙΖΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!! ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,,,ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ,,,ΠΕΙΝΑΜΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/11/12 16:48

    ΦΙΛΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ!! ΕΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ!!ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ! ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ!!ΑΛΛΑ Ο ΠΑΠΑ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΟΝΤΩΣ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ!!!ΠΡΟΣΕΞΕ! ΟΜΩΣ, Ο ΠΑΠΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ, ΚΡΑΤΑ ΤΙΜΟΝΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ!!ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΕΓΩ.Ο ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!!ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΠΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΩΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ! ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ! ΓΙΑΤΙ;;;ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΠΙΩΣ ΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΟΣΤΑΤΗ; ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΧΡΗΣΤΟ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΟΝ ΨΑΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ!! ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ!!ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΑΡΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΓΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/11/12 17:02

    ΕΙΔΑΤΕ, ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΔΩ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ,ΟΤΙ Η ΕΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΧΕΙ ΝΕΩΚΟΡΟ ΑΛΒΑΝΟ; ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΠΙΟΙ, ΚΑΙ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΛΕΓΑΝ!!!ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΙ ΤΟΥΣ!ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΠΕΙΝΑΝΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/11/12 17:29

    Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012
    Για δεύτερη φορά 34χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στον Μητροπολίτη Ιγνάτιο!
    Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από 34χρονο, χθες το βράδυ, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

    Ο άνδρας μάλιστα...

    είναι γνώριμος καθώς του είχε επιτεθεί και τον Μάιο του 2011 χτυπώντας τον με ζώνη στο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, ο άνδρας πλησίασε τον Μητροπολίτη, έξω από το Νεανικό Κέντρο «Πέρασμα» της Ι.Μ.Δ.(επί της οδού Βασσάνη 63), όπου είχε προγραμματίσει επίσκεψη, στο Βόλο και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του.

    Έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι, με στόχο να του κόψει τα γένια «διότι με τον τρόπο που ζει και φέρεται προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα», όπως ανέφερε ο δράστης, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 34χρονος ακινητοποιήθηκε από τους συγκεντρωμένους και τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία.

    Περισσότερα αναμένονται εντός της ημέρας, από την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας. Πάντως, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το περιστατικό, ενώ κύκλοι της Εκκλησίας τονίζουν ότι αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται όταν άνθρωποι διακατέχονται από θρησκευτικό φανατισμό.
    ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΟΤΩ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΦΕΡΝΕΙ,Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ,Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ, Η ΠΕΙΝΑ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!1ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ; OTI ME TON TΡΟΠΟ,ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ, ΑΙΣΘΗΜΑ!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *