ροή ειδήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ 21/12/12

Ο 26χρονος Αλβανός συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στη Λαμία, για πλαστογραφία, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών...


Χθες, περίπου στη 1 μ.μ., ο 26χρονος μετέβη στο Γραφείο Διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας, για να εκδώσει ελληνικού διαβατηρίου. Μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών, ο δράστης κατέθεσε και ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας που έφερε την φωτογραφία του, που -όπως διαπιστώθηκε- ήταν πλαστό και ο δράστης συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 26χρονος προμηθεύτηκε το πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 ευρώ, από άγνωστο άτομο, Αλβανικής υπηκοότητας, στην Αθήνα. Επιπλέον προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του στην Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μεταλλική σιδερογροθιά, καθώς και ένα μαχαίρι.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

------

Ένας 32χρονος Αλβανός και η συμμορία του φαίνεται πως κρύβονται πίσω από την κλοπή του κοσμηματοπωλείου που είχε σημειωθεί στα τέλη Αυγούστου στον Αδελιανο Κάμπο του Ρεθύμνου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σήμερα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, ύστερα από την προανάκριση που έκανε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, σε συνεργασία το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, προέκυψε ότι ο 32χρονος σε συνεργασία με ακόμη δύο δράστες, οι οποίοι αναζητούνται, έκαναν την κλοπή – διάρρηξη του κοσμηματοπωλείου.

Πήραν κοσμήματα συνολικής αξίας 150.000 ευρώ ενώ προκάλεσαν παράλληλα φθορές ύψους 2.500 ευρώ.

Η Προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, αφού ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις στο Ρέθυμνο.

-----

Η εγκληματική οργάνωση, διακινούσε - τα τελευταία δύο χρόνια - παράνομους μετανάστες στο εσωτερικό τής χώρας, μέσω της Κρήτης.

Για την υπόθεση των 11 παράνομων μεταναστών που εντοπίστηκαν προχθές, 16 του μήνα, σε παραλία στα νότια του Ρεθύμνου, στην ευρύτερη περιοχή του Πλακιά, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Ρεθύμνου, τρεις διακινητές.

Ένας 23χρονος από το Αφγανιστάν, ένας 25χρονος από τη Συρία και ένας 45χρονος Έλληνας.
Όλοι τους διευκόλυναν την παράνομη είσοδο στο εσωτερικό της χώρας στους έντεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Αναζητούνται, επίσης, άλλοι τέσσερις διακινητές, ένας 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι ηγετικό στέλεχος, ένας 27χρονος Σύριος και ακόμα δύο άτομα, αγνώστων στοιχείων, για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου και φέρονται να προωθούσαν τους παράνομους μετανάστες τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες τής Μεσογείου.

Η έρευνα της Ασφάλειας Ρεθύμνου έδειξε, πως τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας στις 12 Δεκεμβρίου επιβίβασαν σε αλιευτικό σκάφος άγνωστο αριθμό μη νόμιμων μεταναστών, μεταξύ αυτών και τους 11 συλληφθέντες, από λιμάνι της Αιγύπτου, με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήτη, όπου τους περίμεναν συγγενικά τους πρόσωπα,
πληρώνοντας 2.000 ευρώ ως αντίτιμο.

Για την "απόβαση" των αλλοδαπών σε παραλία του Ρεθύμνου, οι διακινητές χρησιμοποίησαν δύο φουσκωτά σκάφη για την παραλαβή των παράνομων μεταναστών από το αλιευτικό σκάφος, για τα οποία έχουν εκδοθεί αναζητήσεις και δύο Ι.Χ. τα οποία κατασχέθηκαν, ως μέσα διευκόλυνσης και τέλεσης παράνομης δραστηριότητας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι ενός εκ των διακινητών, που, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για αρχηγικό μέλος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και πλήθος στοιχείων κινητής τηλεφωνίας.

Από τους 11 αλλοδαπούς, που μπήκαν παράνομα στη χώρα, οι δέκα είναι Αιγύπτιοι και ο ένας Παλαιστίνιος, όπως έχουν δηλώσει, ενώ έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την απέλασή τους.

------

Για τα μάτια μιας γυναίκας ο Ιρακινός αποπειράθηκε να σκοτώσει τον 32χρονο Πολωνό ενώ ο 42χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.
Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία Πολωνού και η απόπειρα σε βάρος συμπατριώτη του, που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, την Καισαριανή.

Δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι 20χρονος Ιρακινός ο οποίος συνελήφθη χθες και ομολόγησε τις πράξεις του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κίνητρο της δολοφονίας ήταν το ερωτικό πάθος του 20χρονου για την 43χρονη πρώην σύντροφό του η οποία είχε συνάψει σχέση με τον 32χρονο.

Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου, ο 20χρονος πήγε στο διαμέρισμα όπου διέμεναν οι δύο Πολωνοί, επι της οδού Χρυσ. Σμύρνης, οπου κατα τη διάρκεια της συμπλοκής σκοτώθηκε ο 42χρονος.

Ο δράστης είχε συλληφθεί πάλι τον περασμένο Ιούλιο για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος της 43χρονης, είχε φυλακιστεί και αποφυλακίσθηκε τον Σεπτέμβριο με περιοριστικούς όρους.
πηγη newsit.gr

-----

Η προσήλωση και η μεθοδικότητά του πρόδωσαν έναν αλλοδαπό διαρρήκτη που είχε τρυπώσει σε ένα εξοχικό σπίτι στην Ηλεία!

Ήταν αφοσιωμένος να… συσκευάζει όσα σκόπευε να «σηκώσει» για να μην πάθουν ζημιά στη μεταφορά και δεν αντιλήφθηκε τον ιδιοκτήτη να φτάνει!

Και εκείνος, όμως, κράτησε την ψυχραιμία του. Αντί να ορμήσει πάνω στον εισβολέα με κίνδυνο να πάθει ο ίδιος κακό, έφυγε αθόρυβα και επέστρεψε σύντομα μαζί με τους αστυνομικούς που τσάκωσαν επ’ αυτοφώρω τον 28χρονο Ρουμάνο τι στιγμή που συσκεύαζε το ψυγείο! Ο αλλοδαπός δράστης τα έχασε και δεν προέβαλε αντίσταση.

Στο αυτοκίνητό του, οι αστυνομικοί βρήκαν διάφορα είδη που δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή του, μεταξύ των οποίων μια μικρο-κάμερα και δύο κάρτες τραπεζικές ανάληψης μετρητών που διερευνάται από πού τις είχε κλέψει.

Ο νεαρός Ρουμάνος είχε πάνω του και 235 ευρώ που κατασχέθηκαν και οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου ανακρίνεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του. protothema.gr

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *