ροή ειδήσεων

Στα 5.000 ευρώ η εγγυητική επιστολή για τα τουριστικά γραφεία

Με ΚΥΑ που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Εσωτερικών), Εργασίας και Τουρισμού, με την οποία τροποποιείται αντίστοιχη ΚΥΑ του 2011, έχουμε μία σημαντική εξέλιξη για τα τουριστικά γραφεία. Σύμφωνα με την απόφαση... το ύψος της εγγυητικής επιστολής που είναι υποχρεωμένα να καταθέτουν τα τουριστικά γραφεία για τη λειτουργία τους, μειώνεται στις 5.000 ευρώ, από τις περίπου 11.700 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Μάλιστα προβλέπεται ότι τουριστικά γραφεία που λειτουργούν κατά τη δημοσίευση της συγκεκριμένης απόφασης, θα πρέπει να υποβάλουν την εγγυητική επιστολή σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ οι εγγυητικές που έχουν, ήδη, κατατεθεί επιστρέφονται με την κατάθεση της νέας εγγυητικής.

Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης τροποποιήσεις στον τρόπο κατάθεσης των δικαιολογητικών για την "αναγγελία λειτουργίας τουριστικού γραφείου", διαδικασία που μπορεί να διεκπεραιώνεται πλέον και μέσω των ΕΚΕ (ΚΕΠ) και ηλεκτρονικά, πέραν των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΕΟΤ ενώ ορίζεται ότι αν σε διάστημα 15 ημερών, η Αρμόδια Διοικητική Αρχή, δεν επιτρέψει τη λειτουργία του τουριστικού γραφείου ή δεν εκδώσει τη βεβαίωση "συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων", τότε το τουριστικό γραφείο λειτουργεί ελεύθερα χωρίς άλλη ειδοποίηση ή ενέργεια του ενδιαφερόμενου.

Για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται για δύο ΚΥΑ, καθώς λίγες μέρες μετά την πρώτη εκδόθηκε και δεύτερη που τροποποίησε τα προβλεπόμενα για το χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να αποφανθεί η Διοικητική Αρχή (ήταν 30 μέρες, έγινε 15).

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *