ροή ειδήσεων

Στοιχημάτισε υπέρ της Ελλάδας και κέρδισε 500 εκατ. δολάρια!

Θα διώξουν ή όχι την Ελλάδα από το ευρώ; Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, επικεφαλής γνωστού hedge fund, στοιχημάτισε ότι η Ελλάδα δε θα βγει από την ευρωζώνη. Και δικαιώθηκε!
Πρόκειται για τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή... Νταν Λεμπ, επικεφαλής του hedge fund Third Point, ο οποίος διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του 1 δισ. δολαρίων που είχε επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, γράφουν οι Financial Times, που έχουν την είδηση πρώτο θέμα.

Ο Λεμπ είναι από τους λίγους επικεφαλής hedge funds που βγήκε κερδισμένος από την κρίση στην ευρωζώνη και ο μοναδικός από τους... τιτάνες των hedge funds που είχαν φέτος μεγάλες αποδόσεις.

Σύμφωνα με τους traders, όπως γράφουν οι Financial Times, η Third Point είναι το μεγαλύτερο hedge fund που διατηρεί ελληνικά ομόλογα.

Η ελληνική κυβέρνηση αντάλλαξε τα ομόλογά της έναντι 34 λεπτών, στο ένα τρίτο της ονομαστικής αξίας τους, ενώ ο Νταν Λεμπ τα είχε αγοράσει προς μόλις 17 λεπτά (τον περασμένο Ιούλιο βάσει της τιμής) και τόσο απλά σε μερικούς μήνες διπλασίασε τα κέρδη του.

Η εταιρία αποφάσισε να διατηρήσει τα ομόλογα που είχε αγοράσει το καλοκαίρι γιατί ο Λεμπ πίστευε πως η τιμή τους θα αυξανόταν το 2013.
Σύμφωνα με τους Financial Times, εκπρόσωπος της Third Point, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 10 δισεκατομμυρίων ευρών, αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο.

Η εταιρία του Λεμπ άρχισε να αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στις αρχές του 2012 και αφού είχε κερδίσει από το πορτογαλικό χρέος. Το δημοσίευμα των FT αναφέρει ότι αναλυτές της Third Point έχουν διατηρήσει επαφές με Έλληνες πολιτικούς και συμβούλους και βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.
Πηγή: newsit.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/12/12 18:20

    δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κακό. ο άνθρωπος είναι επενδυτής και αυτή είναι η δουλειά του. να βγάζει χρήμα απο μετοχές. άλλοι φταίνε που αυτός έβγαλε χρήμα. η κυβέρνηση ΓΑΠ. λαμόγια δημοσιογράφοι μην τους καλύπτεται άλλο. ως εδώ. εσείς αποδεικνύεστε μεγαλύτερα λαμόγια απο αυτούς ΟΥΣΤ ΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *