ροή ειδήσεων

BBC: Αθήνα, η μόνη πρωτεύουσα στην ΕΕ χωρίς τζαμί

Στην απουσία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και στην προοπτική ανέγερσης ενός αναφέρεται ρεπορτάζ του BBC.
Τονίζεται ότι...


οι μουσουλμάνοι στην μοναδική πρωτεύουσα της ΕΕ χωρίς τζαμί συνωστίζονται σε υπόγειους αυτοσχέδιους χώρους προσευχής, καθώς η ανέγερση τεμένους μετά την τουρκοκρατία θεωρείται από πολλούς ως «αν-ελληνική» (sic).

Αναφέρεται ότι υπολογισμοί προσδιορίζουν τον αριθμό των μουσουλμάνων στην Αθήνα στις 300.000, λόγω του κύματος μεταναστών προς την ΕΕ που έχουν ως πύλη εισόδου την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Πακιστανο-ελληνικού Συνδέσμου λέει ότι η απουσία τεμένους είναι «πολύ μεγάλη τραγωδία» για τους μουσουλμάνους στην πόλη. «Η Ελλάδα παρήγαγε δημοκρατία και πολιτισμό και το σεβασμό της θρησκείας – αλλά δεν σέβονται τους μουσουλμάνους ώστε να τους παράσχουν ένα κανονικό, νόμιμο τζαμί», προσθέτει ο Σαγιέντ Μοχάμαντ Τζαμίλ.

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι έχουν υπάρξει καταγγελίες επιθέσεων σε βάρος μουσουλμάνων από μέλη της Χρυσής Αυγής, η παρουσία της οποίας ενισχύει τις πιέσεις επί της κυβέρνησης να προσφέρει ένα προστατευμένο τέμενος στους μουσουλμάνους.

Γίνεται αναφορά στο σχέδιο κατασκευής τεμένους χωρητικότητας 500 πιστών σε εγκαταλειμμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στο κέντρο της πόλης (Βοτανικό), δίπλα σε μια μικρή εκκλησία. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ανάλογες υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν, λόγω πολιτικών αντιπαραθέσεων. Πρόβλημα ενδέχεται αυτή τη φορά να δημιουργήσει η οικονομική κρίση, προσθέτει το BBC, καθώς ίσως η κυβέρνηση βρει δύσκολο να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του τεμένους με 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πάντως ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης, Στράτος Σιμόπουλος δηλώνει ότι η κατασκευή του τεμένους αποτελεί δέσμευση του ελληνικού κράτους, λέγοντας ότι ίσως η έναρξη των εργασιών είναι δυνατό να αρχίσει σε λίγους μήνες.

Παρόλα αυτά, προσθέτει το ρεπορτάζ, οι αντιδράσεις εξακολουθούν να υφίστανται. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ δηλώνει στο BBC ότι η Ελλάδα υπέφερε πέντε αιώνες ισλαμικής τυραννίας υπό τον τουρκικό ζυγό και ότι «η κατασκευή του τζαμιού θα αποτελούσε προσβολή στους μάρτυρες που μας ελευθέρωσαν». Προσθέτει ότι η Ελλάδα δεν μισεί κανέναν, αλλά πιστεύει ότι οι περισσότεροι μουσουλμάνοι βρίσκονται στη χώρα παρανόμως ώστε να «εξισλαμίσουν την Ευρώπη».

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι οι απόψεις του ακούγονται ισλαμοφοβικές και εκτός πραγματικότητας της πολυπολιτισμικής ΕΕ, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ απαντά ότι η Ελλάδα δεν είναι πολυπολιτισμική χώρα. «Είμαστε ένα ελληνικό έθνος και όλα τα υπόλοιπα είναι μια εφεύρεση της νέας τάξης και του σιωνισμού. Προσπαθούν να διαβρώσουν το χαρακτήρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το BBC μιλά και με Έλληνες κατοίκους της Αθήνας οι απόψεις των οποίων διίστανται σχετικά με την ορθότητα ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην πόλη.

Ο ανταποκριτής του BBC σχολιάζει ότι το ζήτημα του τεμένους έχει γίνει σύμβολο του είδους του κράτους που είναι πρόθυμη να γίνει η Ελλάδα. «Η οικονομική κρίση έχει κάνει το έθνος πιο εσωστρεφές, πιο φοβισμένο», προσθέτει.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/12/12 20:08

    Πρωτα θα σεβαστειτε τη χωρα που σας γλυτωσε απο τον αποκεφαλισμο(τουλαχιστον) και δεν σας πεταει (ακομα ) στη θαλασσα και μετα να ζητησετε σεβασμο απο εμας.Μακαρι να ειμασταν και η μονη χωρα χωρις μεμετια να μας μολυνουν.Και αν νοιωθετε αδικημενοι πατε στο δημαρχο του Πειραια να σας δωσει ενα χωρο και αρχιστε να μαστιγωνεστε μεχρι να σας περασει.Ζωα(ζητω συγγνωμη απο τα πραγματικα ζωα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/12/12 20:59

    To BBC να ασχολείται με τους κρυοκωλoυς συμπατριώτες τους και αν θέλουν να κάνουν προπαγάνδα , να διεκδικούν να γίνουν χριστιανικές εκκλησίες στις αραβικές χώρες και ειδικά στον χρηματοδότη τους τη Σαουδική Αραβία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/12/12 21:48

    αντι να βλεπουν τη δικη τους καμπουρα κανουν και κριτικη....αυτοι που εκρυβαν τους παιδοφιλους δημοσιογραφους τους !
    και δηλαδη μηπως εννοουν κατι τετοιο και εδω ? (διαβαστε)
    http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/3718799/London-suburb-put-under-Sharia-law.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/12/12 22:48

    ΟΤΑΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΑΝΤ, ΘΑ ΚΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΖΑΜΙ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/12/12 22:49

    ΜΕ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ, ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΩΣ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΠΟΤΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ, ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ, ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ, ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/12/12 22:54

    κε γιατι να μιν χτιστι τζαμι στην ελλαδα παρακαλο?Εμεισ δηλαδη που θα προσεφχομαστε??στο δρομο?Ενα τζαμι ζητησαμε οχι πενηντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/12/12 23:15

       ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΑΡΑΚΙ ,,ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΓΛΙΚΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ,,ΕΙΔΗ ΟΙ ΕΝΧΡΩΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ!!!!!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΥΧΡΩΜΜΑ,,,ΡΕ ΟΥΣΤ ,,ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ,,,ΣΤΑ ΝΑΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ,,,ΣΤΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΜΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ,ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/12/12 01:20

      στη χωρα σου να πας.....

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος28/12/12 23:00

    Μόνο ΛΟΓΙα σοφά λέτε εσείς που κάνετε σχόλια.......
    Εδω στην Ροδο μέσα σε τρία χρόνια αναστηλωσαν δυο τζάμια και είναι σε εξέλιξη το τρίτο καιαλιστα και τα τρία πάνω σε αρχαίους Ελληνικούς ναούς και δεν αντιδραει κανένας Ροδιος μάλιστα την ώρα που το νοσοκομείο μας παει για λουκέτο αφου δεν μας παρέχει τα ουσιώδη ιατρικά υλικά και αν θέλετε να δείτε την πραγματικότητα στην πύλη του νοσοκομείου έχουν ανάρτηση πανό οι ιατροί μας και κάνουν σ
    Εκληση συμπαράστασης ουσιαστικά για μας .
    Λοιπόν ΣΥΜΠΑΤΡΙΏΤΕΣ ας δούμε τα του οίκου μας και διαμαρτυρηθούμε δυναμικά για το τζαμι το υπουργείο πολιτισμού δίνει έναμιση εκατομυριο ευρω και άλλο τόσο για το ΤΟΥΡΚΙΚΌ σχολείο στο κάστρο των ιπποτων απέναντι .
    Η το δεχόμαστε και πεθενουμε η ξεσηκωνομαστε δυναμικά για τα παιδια μας και για τους γονείς μας!
    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΎ ΚΑΙ ΤΟ ΠΉΔΗΜΑ!!!!
    Η ΕΜΕΊΣ Η ΑΥΤΟΊ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/12/12 23:03

    ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΝΑ ΦΙΑΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/12/12 23:10

    ΣΩΣΤΟΣ Ο ΣΥΜΠΟΛΊΤΗΣ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙΡΌΣ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΆΣΟΥΜΕ ΖΗΤΆΜΕ ΆΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥ ΤΑ ΈΡΓΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ ΜΑΣ.ΑΣ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΤΗΣ ΦΡΑΠΕΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΏΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΉ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΆΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΚΑΙ ΠΟΛΗΠΩλΗΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ!
    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΤΑΝ Η ΕΠΊ ΤΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/12/12 23:15

    ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΕΙΑ ΑΦΟΥ ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΙ ΚΑΤΚΛΕΒΟΥΝ ΒΙΆΖΟΥΝ ΧΤΥΠΆΝΕ ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΤΑ ΤΖΆΜΙΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥ ΓΙΑ ΆΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΏΝ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΊΑ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΟΣ;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος28/12/12 23:19

    Ανα χαθειτε ρε μεμετια να πάτε σταναθεμα βρωμοκαριοληδες κλεφταραδες να πάτε στον Τσίπρα να σας δώσει το σπίτι του να προσευχεστε και στην Παπαρήγα την αγαμιτι να της τραβατε κανένα γ@@@@ισι πριν και μετα την προσευχή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΑΝΑΣΤΗΛΩΝΟΥΝ ΤΖΑΜΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ ,,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΛΑΙΚΑ ΔΗΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ,,,ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ::::!!!!ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΞΕΡΩ ΕΧΕΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΖΑΜΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ,,,,ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΑΦΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ !! ΡΕ ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ,,ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΑΣ !!!!!!!!ΤΡΑΒΑΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!!! ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος28/12/12 23:23

    Ουστ ρε ρεμαλια βρώμιλοι να πάτε στον αγυριστο ελεεινα ζώα έχετε φάει όλα τα τετραπωδα της γειτονιάς μου κτήνη κανιβαλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος28/12/12 23:28

    Ego tello tsami prosefgome gait ago Pakistani katariso tsamia sas fanari

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος28/12/12 23:31

    Βρε κάτι μου θυμίζει αυτός ο πρώτος της φωτογραφίας ίδιος με αυτόν που καθαριζΙζει τα τζάμια στα φανάρια της Αννης Μαρίας Είναι ρε τον μπαγασακοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος28/12/12 23:34

    Ρε παιδια που θα τους κάνουν τζαμι εδω στην Ροδο να πάω απο έξω να τους πουλαω Μαστιγια;;;;;;;;
    Χρυσές δουλειές θα κανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος28/12/12 23:36

    ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΈΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΈΣ ΒΟΙΔΟΠΟΥΤΣΕΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΆ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΑ ΠΆΡΕ ΠΆΡΕ ΠΆΡΕ ΘΑ ΤΗΣ ΠΟΥΛΑΩ ΣΤΑ ΦΑΝΆΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος28/12/12 23:37

    ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΙΔΟΠΟΥΤΣΑ ΘΑ ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΙ ΠΈΝΤΕ ΆΤΟΜΑ ΜΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος1/1/13 11:54

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΖΑΜΙΑ ΟΙ ΕΛΛΑΔΑ ? ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ 12ΝΝΗΣΑ ΟΙ ΤΟΥΡΟΦΙΛΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *