ροή ειδήσεων

Όχι στις Κυριακές οι έμποροι και το αποδεικνύουν με έρευνα

Διόγκωση κατά 25 με 30% στο μισθολογικό κόστος προβλέπει η ΕΣΕΕ σε περίπτωση που ισχύσει η προτεινόμενη ρύθμιση για να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές συν τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα. Η ΕΣΕΕ, επικαλούμενη έρευνα...


τονίζει ότι το ετήσιο μισθολογικό κόστος θα αυξηθεί κατά 1,82 δισ γεγονός που θα αναγκάσει αρκετούς έμπορους είτε να κλείσουν την επιχείρηση είτε να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών και σε απολύσεις υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η λειτουργία τις Κυριακές σημαίνει αύξηση των λειτουργικών εξόδων (ΔΕΗ κλπ) και των δαπανών μισθοδοσίας ενώ δεν θα υπάρξει αύξηση του τζίρου. Ανά εργαζόμενο οι πρόσθετες αμοιβές (ανάλογα με την ειδικότητα και την προϋπηρεσία) για την εργασία της Κυριακής κυμαίνονται από 2.600 έως 4.900 ευρώ το χρόνο.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τις εκπτώσεις, τις μεθόδους μάρκετινγκ, τα stock και outlet και τις προσφορές, το Προεδρείο της ΕΣΕΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, συμπεριλαμβάνοντας τις θέσεις του συνόλου των Εμπορικών Συλλόγων που εκπροσωπεί η ΕΣΕΕ.

Επίσης, το Προεδρείο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ότι η τελική επιλογή για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή στις 30 Δεκεμβρίου 2012 και εφόσον υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, θα πρέπει να παραμείνει στην αποκλειστική βούληση και απόφαση των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων.
thestival



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/12/12 16:48

    Και τι θέλουν να μας που τώρα οι απατεώνες? να αφαιρεθεί και ο κυριακάτικος μισθός για να αισχροκερδούν ακόμα περισσότερο? Να ανοίξετε Κυριακές και να έχετε 0 εισπράξεις το καταλαβαίνω, αλλα να έχετε εισπράξεις και να μην θέλετε να πληρώσετε τους εργαζομενους αυτό δεν το καταλαβαίνω. Το μονο σίγουρο είναι ότι θέλετε να βγείτε κερδισμένοι 100% εκμεταλλεύοντας τους εργαζομενους και να τους έχετε αφιλοκερδώς (στο τζάμπα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *